Ortak konumuz olsun istedim. Önce bir yoklama alalım sonra dertleşiriz :icon_tup:
Bende 98 5.40ia var M62B44
Printable View
Ortak konumuz olsun istedim. Önce bir yoklama alalım sonra dertleşiriz :icon_tup:
Bende 98 5.40ia var M62B44
Ortalama yakitlarinizi ve vergilerinizi yazabilir misiniz ? :D
Uzun yol klima acik tek kisi, bagaj boş... 10 litre/100km
konu v8 konusu diğerleri salça olmayın gidin kendi konunuzu açın, onun dışında birbirinize hakaret ederseniz gereğini yaparız kimse kimsenin arabasına aşağılayıcı laflar yazamaz.
Motor sesinin olduğu videolarda eklerseniz daha bi eğlenceli olur konu. :)
var da kamera açısı hiç iyi değil. yüklerim birazdan...
...................:
selam merhabalar, konuyu güncellemiş oldum...
arkadaşıma e39 540i aldık geçen hafta...
güzel bir egzost sesi için önerileriniz nedir ?
ilk kez BMW sahibi olan, ve m62b44 gibi bir seçim yapan insana tavsiyeleriniz nelerdir :D
öncelikle hayırlı olsun. harika bir seçim olmuş. arkadaşınız pişman olmayacak. :icon_tup:
katalizörler sağlamsa sadece son susturucu iptali yeterli. basmazsanız hiç bağırmıyor sadece tatlı bir homurtu oluyor yukarıda eklediğim videodaki gibi. agresif kullanımda da bastığınız kadar kükrüyor. katalizörler dağılmışsa boşalttırın içini egzozcuya yapacak başka bşy yok zaten. soğukken biraz gürültü yapar bu durum ama ısınınca tatlıya bağlanır.
Gökmen abi maşallah v8'e
bende kuzenime aldım 1997 5.40 i ilk sahibinden prins lpg li...
55 kuruş civarında yaktığını söyluyor.
Manuel i harbiden bir tanemi var türkiye de Connecting site...
Hiç sanmam. İlanlarda da var başka düz vitesler
Connecting site...
bu araba 511de orjinal km olabilir,
ornek olarak bize o sitedeki diger e 39larin milyon km sinirinda oldugunu yada gectigini anlatir gibi..
4-5 tane manuel var. Kamyon motoru gibi oldugundan normal kullanımda 2bin deviri gecmiyor ve bu da hiç yorulmamasını sağlıyor motorun.
beyler 540 ve m5 kullananlar kaç litre yakıyorlar ?
bir ara almayı dusunmustum
Yarın ben de v8 aılesıne katılıyorum inşallah :)
yakit hesabi kurusla yapilmaz. yazan arkadaslar litre/km olarak soylerse iyi olur.
Uzun yol 8-9 litre civari. Sehir icinde sonsuz yakabilirsiniz 1.2 motorla bile 4.4 olmasi sart degil ki. Biz de fantazi olsun diye trafigin kilitlendigi yere surmuyoruz arabamizi yani. En kotu ihtimalle 14-15 lt yakmisimdir eger yogun trafige girdiysem. İstanbul ici ortalamam 12litre dolaylarinda.
7.40 ile 5.40 arasın da ne kadar yakıt farkı vardır sizce ?
masraf cıkarmaz derken :) sadece gülerim bu yazdığına çok agresif kullanıma bağlı olarak 65 kuruş a kadar çikti ama şunu unutma benzinde 10 lt yakan araç LPG de 13 14 lt yakar ;)
ayrıca aldığımız araç Türkiye de ki en sağlıklı 5 araç arasına girer ;)
8-9 lt yakıyorum diyene ben inanmam uzun yolda 80 km sabit suratle bile gitsen yakıt değerlerin 12 lt gösterir ;)
forumun az yaktıranları bi kurs açsın :D
m62b44 ile daha az yakma olasiliginiz var. verilen rakamlar bakimli araclar icin normal. Ben 7,4-8.1lt/100km yakiyodum uzun yolda. 90-100 arasi seyir halindeyken... Hacim boyle bir sey. M62b44 zaten cok dengeli bir motor ve onceki jenerasyondaki hatalar aza indirgenmis.
Sehirici 24lt ortalama ile gezdigim de oluyordu. Gaza bastiginiz kadar yakiyor ama herkesin diline dusurdugu kadar abarti bir durum yok bu araclarda. M5'te ise durumlar farkli :)
Bizdede var bi v8 lpg'de 60krş yakıyor şehir içi benzinde 11-12lt'lerde geziyor bizdekide çok sağlıklı bir araç v8'in sesi yeter basmanıza veya gazlamanıza gerek yok e39da ayrı bir dünya bazen acayip sövdüğümüz oluyor ama hastalık gibi M5 ise adamı tahrik eder m serisine binip az yakmak gibi bir düşünce varsa M5 almak saçmadır bence...:D