verildi mi bilmiyorum ama ben ilk defa izledim :(
Toyota Camry Drift accident
Printable View
verildi mi bilmiyorum ama ben ilk defa izledim :(
Toyota Camry Drift accident
bu nedir yaa:S
Dayanamayan izlemesin video'yu kötü oldum :(
bu ne yaaaaaa :/
İzlemeyin bence gerek yok
Sonradan gösterdiği adamın kolumu ben mi yanlış anladım?
اْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
enee adamın kolu kopmuş
Şu araplara üzülmeyen tek ben değilimdir heralde ?
diyecek bişey bulamadım içim bi kötü oldu Allah kimsenin başına vermesin
üzülmedim...
üzülmeyenler garibime gitti, sonuçta parçalanarak ölmüşler. Siz hiç makas atmıyor yanlamıyor rolling yapmıyor trafikte 50 ile gidiyorsunuz sanırım. burayada tetris oynamaya giriyosunuz heralde. trafikte bu hareketleri tasvip ettiğimden değil fakat, üzülmedim demek biraz abes olmuş. eyvallah trafik vakti o süratlerde drift yapmak evet salaklık ama sonuçta bir ölüm var...birgün sizde bir atraksiyon yaparken ölürseniz Allah muhafaza size de üzülmedim demezler inşallah.
araplara karşı ayrı bir gıcığım var ve evet üzülmedim.. Bunlar kadar boş beleş bir ulus dünya üzerinde de yok..
Valla eğer böyle birşekilde ölürsem üzülmeyin.. Türkiyede böyle hareketler yapsan 10dk sonra çeker vururlar adamı orası ayrı mesele. Başkasını öldüreceğine kendisi öldü işte. Sağlıklı ruh halleri değil şu hareketler.. Ayrıca arap milletini de hiç sevmiyorum. Tarihten gelen bir nefretim var onlara..
Türkçesini yazmak yerine neden Arapça yazdın ?
'' Şüphesiz biz Allah'tan geldik ve o'na döneceğiz. ''
Arapları neden sevmediği bilemem ama hatırlatayım, kutsal kitabımız arap topraklarına inmiştir, anlatım ve yazım dili arapçadır. Kabe arap topraklarındadır. Peygamber efendimiz soy olarak yarı araptır, en başlara doğru gidersek ibrahim peygamberde araptır. Hz. Ali de , Ebubekir de Ömer de Osman da araptır. İlk anamız Hz. Havva da arap topraklarında yaratılmıştır. Örnekler yüzlerce arttırılabilir. Bu kişilerin kabirleride arap topraklarındadır. Yüzlerce kutsal emanette oradadır.
Bu da bir hadis;
"Üç hasletten dolayı Arabı seviniz: Çünkü ben yarı Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır." (SAV)
Sevmiyorsanızda sizde kalsın en azından. Tarihten gelen bir nefretim var demek biraz ağır oluyor bence...
Dini bir kişilik olarak yorumlamadım, herhangi bir islami partiye de sempati duymuyorum. Tarihimi bilen müslüman, bir Türk olarak yazıyorum. Saygılar.
Yanlış anlaşıldım galiba haşa Peygamberimizle ilgili birşey demedim. Ancak Halifelik Türklere geçtikten sonra defalarca her fırsatta Türkleri arkasından vuran hain bir millete dönüştüler.. Bu yüzden sevmiyorum arap milletini.. Emin olun tekrar fırsatları olsa yine aynı şeyi yaparlar..
Araplardaki petrol bizde olsaydi inan daha beter bi millet olurduk ''Suanda''
baya önce izlemiştim video yu daha beterleride mevcut , kenarda duran adama vurup parçaladıkları falan
Allah rahmet eylesin
tarihinden 70 senenin silinmiş olduğunu da biliyo musun peki? Konunun linkini bulamadım bi arkadaş konu açmış uzun uzun anlatmıştı.. Araplar çok düzgün bi toplum olsaydı Kuran araplara inmezdi en yoz toplum hangisiyse o topluma indi kitaplar zamanlarına göre..
ayrıca hadis yazmışsın, belki de (bence büyük bi ihtimal) uydurma bi hadis.. Hz Peygamber in arap milliyetçiliği yapacağını düşünmek saçma geliyo bana.. ümmeti arasında ırk ayrımı mı yapacak koca peygamber? Benim dile hiç yeteneğim yok cennette yandık arapçayı nası öğrenicez.. cenneti buradaki gibi somut ve sığ düşünmek de anlamsız geliyo bana..
israil haricinde bi ırktan nefret etmeyi ben de pek insani bulmasam da sevmem arapları ayrıca.. Hadisi örnek göstermeseydin de onlar da insan arkadaş cani misiniz deseydin lafım olmazdı sana ama..
yukarıda ilk mesajım var onu okusaydın keşke. zaten ilk öyle söyledim... genel olarak arap ırkından konuştum diğer mesajımda. günümüz siyaseti vs beni ilgilendirmez, bürokrat değilim. cennette arapçayı nasıl öğrenicez diyorsan bence konuya biraz uzaksın :) hadise inanmamak senin kararın, orada anlatılmak istenen arap milliyetçiliği değil. arapları da savunur bir yanım yok, geçmiş tarihide düşünerek nefret söylemi düşünülmeli dedim. siz çok başka anladınız. polemiğe gerek yok iyi geceler.
Alper'e tamamen fazlasıyla katılıyorum. Neler diyeceksem aynılarını demiş
Hz.Aişe r.a. buyuruyor:
Cennet ehli Muhammed (AS) diliyle konuşacaklar.
Feyzu'l Kadir, İmam Münavi, İbni abbas'tan rivayet edilmiştir.
Abimizin yazdığı hadis doğrudur bunu doğrulayan ayetlerde vardir.
Hadisi şerifte Arabi seviniz ifadesini mutlak olarak anlamamak lazımdır. Çünkü Araplar içinde gayrimüslimler olduğu gibi, günümüzde dinsizler de vardır. Onların sadece Arap ırkına mensup olmaları, Arapça konuşmaları onları sevmeye kâfi gelen hususlar değildir.
O günlerde sadece araplarmi cahildi veya yobazdi ?
Ayrica arapca öğrenilmesi en kolay ve çok zengin bir dildir heleki bir Türk için öğrenebilicek ilk dildir çoğu kelime aynıdır. Kuran'ı kerim ezberlenmesi ve okunmasıda son derece kolaydir.
Ayrica efendimiz (sa) miraca çiktiğinda daha dünya yaratilmadan cennetin duvarlarinda arapca olarak Allah&Muahmmed yazdiğida rivayet edilmektedir.
Bir müslüman ilk öğrenmesi gereken dil inglizceden önce arapçadır.
Konu dini tartışmaya dönmesin, isteyen dilediği gibi düşünmekte özgür. Sevmeyen de sevmesin. Fakat bunu belli bir tarihe dayatarak sölemeniz yanlış, bir tarihte kötü bir olay oldu diye bir ırktan nefret edilmemeli. İnsan insandır. Her insan da bir değildir.
Bu yüzden koskoca bir ırkı toptan silip atmanız yanlış olur. Irkçılık olur. Nasıl ki her Türk aynı değil her Arapta aynı değildir.Ben sadece arapların dinsel olayıyla yaklaştım, siz siyasi yaklaştınız. Bu yüzden tartışmak saçma olur.
Nefret ediyorum diyebilmek bu kadar kolaysa orası sizin bileceğiniz iş :)
buna sebep olan şoförü idam mı etmişlerdi ?ben mi yanlış hatırlıyorum?
beyler arapları o kadar seviosanız bu ülkede işiniz ne. Kitabı gidin doğru düzgün okuyun. Hadislere inanmayın. Bi de vaktiniz varsa gidip incil tevratta okuyun. Nedense bütün kitaplarda ortak bişey var. Kitabı yayınlayan kitapta kendini kutsal ve üstün ırk olarak ifade ediyor.Peygamberin ben arabım o yüzden arapları sevin okşayın diyebileceğine inanıyor musunuz? Bütün dünyadaki insanlık için elçi olmuş bir insanın milliyetçilik yapabileceğine inannıyorsunuz ya ne diyeyim.
kuşbeyinli araplar herşeyi olduğu gibi bunuda becerememişler adam bi kemer takar .
Din toplumların afyonudur anlayana ...
verilmişti :o
bu adamlar rahatsız. böyle yüzlerce videoları var. bunların sözlüğünde drift; 140 la giderken direksiyonu birden kırmak heralde :)
Dini konular'a gidiyo muhabbet hepimizin bilgisi yarım yamalak lutfen yapmayalım gunaha girebiliriz hata yanlıs birşey konusup dindende cıkabiliriz konustuklarımıza dikkat edelim.
dinden çıkmak ne demek yaw. İki kuluvallahi bi elham aynen geri girersin merak etme.
yapmasınlar abi bunlarda böyle antin kuntin işler, insan gibi kullansınlar şu arabaları:)
olm adamlarda araba ucuz. 5000 dolara alıo o arabayı marketten. Adam arap ailesinden se 18 yaşından sonra aylık geliri zaten 3000 dolar. Ben oradayken 0 F430 120 bin dolardı. Kullanılmış 40 bin dolar. Eski maranellolar 15 bin dolar civarındaydı. Leasing le de alabiliosun kullanılmış arabayı sen düşün. Ev kirası ödeyen arkadaşım 4000 dolar maaşla leasing le Caymen S aldı 0. 700 dolar kira ödüyodu bide eve sen düşün. Şu anda hayat o kadar ucuz değil enflasyon aldı yürüdü ama araba hala bize göre oyuncak parası orada.