-
Öğrenci işi R19
Selamin aleykum*
Sozume nereden başlasam bilmiyorum, arabalara düşkün bir erkek çocuk olarak liseden beri kendime ait bir arabam olmasını hayal ediyordum, tabi ki bu hayal süresince ne Type R lar ne S2000 ler, Swift GTi, E30,E21,E36, Lude, Mg F neler geçmedi neler.*
Kibrista son senem olduğundan, 8 aylığına ayağımı yerden kesecek biseyler bakiyordum, bi uno ve R19 HB baktım ama içine sinmedi. Artık vazgeçme noktasına gelmiştim, çünkü para olmaz araba olur, para olur araba olmaz paradoksunu iliklerime kadar yaşamıştım :D*
Sonra karşıma bu araba çıktı, arabasizlik başıma vurdugundan midir bilmiyorum, ilk gördüğümde icime bi his doğdu, benim arabam diye.
Sonuç olarak aldik, geldik. Arabayı alali 2 hafta oldu ama evrak işlerini halletmekle mesguldum. Kozmetik açıdan eksiği var, neticede 95 model ama bugunume şükürler olsun, Rabbim hakettigimden fazlasını veriyor bana :) Forumdaki diger araçlar gibi ayarlı giderli gergin değil ama yetiyor fazlasiyla
Araçta donanım olarak fazla bişey yok, harita lambarinin oradaki aliciya dik ve yakindan basmakla calisan uzaktan kumandali merkezi kilit :D
Calismayan klima :D
4 tekerlek, 1 direksiyon :D
Sözü daha fazla uzatmadan ayak üstü çektiğim fotograflarimi paylasayim ilk göz agrimin. Arac biraz pie kusura bakmayın her benzinligine girişte 20 liraya benzin mi alayim yoksa arabayı mi yikatayim diye düşünüyorum sonra boşver yikatmayi diyip pompaya yoneliyorum :D Net 100 km de 30 lira yakıyor namussuz, bu kadar kesin konuşuyorum çünkü geçen benzin lambası yanık kaç km gitcem dedim, yolda kaldım, bereket benzin istasyonuna 100 m ilerde stop etti, birazcık ittirdik :D
Amerikan park stayla :D
http://i40.tinypic.com/11w79xw.jpg
http://i42.tinypic.com/676xwk.jpg
-
Hayırlı olsun güle güle kullan
-
Hayırlı uğurlu olsun, maşallah.
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
-
Hayırlı olsun kazasız belasız..
-
iyiymiş kazasız belasız . :)
-
hadi buğra ne zaman geliosun çanakkaleye araba toplayacağız seni bekliyoruz...
-
hayırlı olsun kazasız belasız
-
maşallah temiz duruyor hayırlı olsun :)
-
Hayırlısı olsin bendede vardı :) keyifli bir makine
-
Hayırlı olsun güzel bi anlatım olmuş benimde ilk aracım 306 idi ilk araçların yeri farklıdır :) maşallah kazasız belasız
-
Hayırlı olsun kazasız belasız
-
herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim, Allah sizlere gönlünüzdekilerden daha güzelini nasip etsin :)
@prodorian, abi bu yaz İstanbul'a taşındık, ama Çanakkale'de ki evi kapatmadık. Yazın gelirim yanına nasipse :)
edit: kimin nazarı değdi la, fotoğrafı çektikten sonra sağ ön sinyalim düşmüş trafikte :D :D
-
Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
-
-
-
hayırlı olsun , zor kazanılmış arabaları çok severim, inşallah birlikte gzl günlerinz olur. son olarak mükemmel araç tercihi yapmışsın içi ferah beşik gibi bi araç ondan inip astra g ye binince daralmıştım =) nitekim astradanda kopamadm 3 nesil =)
-
Hayırlı olsun kazasız belasız sanırım kızılötesi merkezi kilit oluyor o bahsettigin :)
-
Kazasız belasız binmek nasip olsun. 2 fotoğraf yetermi ya :D
-
Konuyu açtıktan sonra neler yaşadık bir bakalım.. :)
İlk arabam, yaşımız genç, bize bişey olmaz tavırları hakim, 95 model arabayla 6bin dönüyorduk :D
Bir akşam forumdaki suprolla Ufuk kardeşimle biryerlere takılacağız sonra onu havalimanına bırakacağım. Planımız bu. Ancak kaderin bizim için farklı planı olduğunu önümüzdeki dakikalarda anlayacağız.
Benzin almak için bir petrole giriyorum, benzin alıyorum, yağmur hafiften atıştırmaya başladı. Benzin dolumu sırasında dolum görevlisi (o kelimeyi söylemeyeceğim :D): "Kıbrıs'ta yağmur yağınca elektrikler kesilir, sokaklar sel olur dedi. Birazdan kazalar da olmaya başlar dedi.
5 dakika sonra:
http://i62.tinypic.com/29exqw.jpg
İlerde trafik vardı, ben yavaş yavaş olarak ilerliyor sandım ancak tamamen durmuş. Farkettiğimde çok geçti. Her ne kadar Ufuk kardeşim erken davranıp el frenini çekse de, ıslak zemin+bitik lastikler+ without abs birleşince böyle bir görüntü çıktı.
Çarpacağımı anlayınca refleks olarak dudağımı ısırmıştım. Ve çarpmanın etkisiyle kafam güneşliğe vurunca ön dişlerim dudağımın içine girdi. 4 dikiş attırdık. Ufuk kardeşimin şükür birşeyi yoktu. (Dikiş ve tıbbi bilgi için kendisini rahatsız ettiğim s2k abimden Allah razı olsun :) )
O akşam hastane, karakol vs. derken sonlandırdık. Rabbime binlerce şükür olsun ki, sigortamı yaptırmıştım ve evraklarım tamdı. Zira karşı tarafa verdiğim zarar ciddiydi.
http://i57.tinypic.com/19pok8.jpg
http://i60.tinypic.com/2empo37.jpg
http://i62.tinypic.com/r2pwy0.jpg
Bir mucize miydi yoksa, frenajın etkisiyle aracın burnunun yere eğilmesi mi bilmiyorum; karşı tarafın zararıyla karşılaştırdığımda benimkisi devede kulaktı. Zaten ilk görüşte eksper bile inanmakta zorluk çekti :)
Karşı tarafta hakikaten çok efendi bir abi çıktı, sigortaya gittik, eksperi ziyaret ettik. Ve sigortam karşı tarafın hasarını karşıladı. İşin komik yanı, geçen hafta biten sigortamı yenilettiğimde 14 lira hasarsızlık indirimi aldım :D
O akşam ki moralim takdir edersiniz ki çok bozulmuştu, 3500 TL'ye gidiyordu, arkadaşlarım vazgeçirdi.
Kazadan sonra uzun bir müddet araca bu şekilde bindim, amacım sömestr tatilinde gereken parçaları Türkiye'den temin etmekti. Bir müddet zarfında arabaya böyle bindim. Kazadan sonra su eksiltmesi ciddi boyuta ulaşmıştı, ama ekleye ekleye biniyordum.
Türkiye'den geldikten sonra soluğu ustamızın yanında aldık.
http://i58.tinypic.com/sf81p3.jpg
Yeni aldığım far gibi kaporta parçalarını Ufuk kardeşimin evinin önünde derme çatma yaptık. Derme çatma yaptık diyorum çünkü, kaza sırasında ön tampon demirim eğilmişti, tampon ve far ayar tutmuyordu. :(
Yazacağım metinde 3-5 fotoğrafa ihtiyacım olduğu için şimdilik burada kesiyorum devamını part 2 olarak yazacağım. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler :))
-
Hayırlı olsun kazasız belasız
Edit: konu yeni açılmış sandım geçmiş olsun :(
-
hayırlı olsun geçmiş olsun :) allah beterinden saklasın
-
Allah kaza bela vermesin kardeşim. Kıbrıs'ın neresindesin ? Bende lefkoşadayım gri accentim var EG385 plaka trafikte denk gelirsek tanışalım :D
-
maşallah ilkler çok değerlidir 18 yaşımda bende 2 milyara cürüksüz yeri olmayan bi taunus almıştım çok çok çok yıkıktı ama ilk olunca bi başka oluyor :)
kazayada gelince ufak tefek illaki olur dudağınızın durumu iyise arabanın ....
hertürlü daha iyisini yaparsın sıkma canını Allah bundan sonra kaza bela göstermesin :)
-
Buarada geçmiş olsun kardeşim 2. Sayfayı görmemiştim. Yağmurda dikkatli ol kıbrısta asfalt ıslanınca sabun gibi kayıyor araç.
-
Hem hayırlı hem geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun
-
gecmiş olsun Allah beterinden saklasın
-
geçmiş olsun europa cidde saglam cıkmış pek fazla bısı olmadan dıger araba nerdeyse bagaj ıptalı olmuş allah korumuş gemiş olsun tekrar
-
geçmiş olsun.. hayırlı olsun r19
-
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın..
-
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)
-
hayırlısı olsun adaş kazasız-belasız
-
kankacım şanslıydık ufak hasarla atlattık :)
burda bırakma devamını getir konunun...o eski halinden eser yok şimdiiiii
-
Allah beterinden korusun geçmiş olsun...
-
Ufuk la takılmayı bırakmalısın bir an önce... Geçmiş olsun :)
-
geçmiş olsun kardeşim ucuz kurtarmışınız inşallah bir daha daha dikkatli olursun ve ne sana ne de aracına bişey olmaz tekrardan hayırlısı olsun aracın :))