Xsara VTS @ ISTANBUL Park 2:42.505 - 17.11.2013 C Seansı
Selamlar,
Scirocco sonrası 17 Kasım Interciy ISTANBUL Park pist günlerine Xsara VTS ile katıldım.
Aslında hedefim KU36 ve EBC disk ile takviye yaptığım Scirocco ile 2:37:600'u 2:35'lerin altına çekmek ve en iyi önden çekiş süresini zorlamaktı fakat sadece 2 seans olduğundan 17 Kasım'da haklarımı Xsara'dan yana kullandım :cool:
Piste çıkmadan önce sürenin Scirocco'nun gerisinde kalacağını biliyordum fakat sürüşün başka bir tadı olacağını tahmin ediyordum. 2 seans da tam tahmin ettiğim gibi süper keyifli geçti. Önde kilit çekerken arkanın pasif kaydırması ile bir virajdan diğerine aracı atmak çok keyifli oldu :)
2 seans transponder aldım ama en iyi tur süresi ilk seansta 2:42.505 olarak gerçekleşti.
Bir virajda Z4 ve Kangoo çizgimi bozduğu için biraz sinirlenmişim ama pistte olan pistte kalır diyip devam edelim :) Trafik ve güç farkı olmasa Z3 coupe ile uzun süreli ve keyifli bir takip videosu çıkacaktı ama hem aramıza girenler oldu hem de Z3 düzlüklerde güzel uzadı :) (3:15'de başlıyor )
Özellikle 2. seans olan F seansında Xsara ile RX8, R32, Subaru Impreza geçişleri ve sona doğru güzel bir spin mevcut :) 2. seansın videosunu da en kısa sürede ekleyeceğim.
Makine Superchips ve intake kit haricinde standart olduğundan düzlüklerde kesildim ama virajlarda birçok aracı zorladım. Spedline jantlarım havalı fakat ağır. Michelin'ler iyi yol tutuyor ama sonlara doğru ısınma sebebiyle bırakmaya başladı. Semi slick, hafif jant, egzos ve keyiften ziyade süreye fokus daha dikkatli bir sürüş ile 2:35'lere yaklaşmak hedefim.
17 Kasım'da çok güzel bir performans sergileyen 14 yaşındaki canavar VTS'ye ve bu güzel organizasyonu sunan tüm ekibe teşekkürler.:icon_tup:
C seansı ve Xsara VTS kısa tanıtım videosu aşağıda yer alıyor. C seansı GoPro hero 3 sunroofa monte edilerek çekildi. Çatı videosu coilover ve spacer öncesi araba pisken çekildi, idare edelim ;) Herkese iyi seyirler.
frenler şişme yapmadı, geç frenajda çok işime yaradı. Motul 5.1 hidrolik, ferodo racing balata ve 4 piston 406 coupe 3.0 brembolar gayet iyi performans sergiledi.
18-11-2013, 20:53
hepkem
Alıntı:
Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı
link istiyorum link :D 2 video içinde telefondan bakamıyorum
linkleri düzelttim;)
18-11-2013, 20:57
easy_rider
ben ce kıymeti bilinmeyen araçlar arasında Xsara çok uygun bir fiyata sahibinden de bu aracı görmüştüm. harika sonuçlar çıkartmış
18-11-2013, 21:01
hepkem
Alıntı:
easy_rider Nickli Üyeden Alıntı
ben ce kıymeti bilinmeyen araçlar arasında Xsara çok uygun bir fiyata sahibinden de bu aracı görmüştüm. harika sonuçlar çıkartmış
Bir dönem hem Scirocco için hem de Xsara için ilan açmıştım. Her 2 aracımda da çok emeğim var. Çok saçma teklifler geldiğinden ve arabalarıma olan sevgim nedeniyle satmaktan vazgeçtim ve koleksiyona başladım. Şükür durumum da müsait, bundan sonra daha farklı takviyeler ile araçları geliştirmeye devam. Olumlu yorum için ayrıca teşekkürler:)
18-11-2013, 21:02
fatihcakin
Tebrikler, video çok kaliteli olmuş.
18-11-2013, 21:06
hepkem
Alıntı:
Fatih41 Nickli Üyeden Alıntı
Tebrikler, video çok kaliteli olmuş.
teşekkürler. profesyonel tasarımcı kardeşimin benim videolara ayıracak vakti olsa çok daha güzel işler çıkacak ama şimdilik bunları bile rica minnet hazırlatıyorum :)
18-11-2013, 21:12
sinan-s
Maşallahı var..
18-11-2013, 21:27
hepkem
Alıntı:
sinan-s Nickli Üyeden Alıntı
Maşallahı var..
eyvallah. F seansında bir adet Sarı 106 GTI vardı. Geçtikten 2-3 viraj sonra spin atmıştım. Sizin araç mıydı ?
18-11-2013, 21:36
Aranel Ciryatan
F seansınında videosu varmı?
Biz bunda yokuz çünkü bizim F imiş. çünkü biz baya sizin arkanızda önünüzde falan kaldık bi süre öyle hatırlıyorum.
18-11-2013, 21:55
hepkem
Alıntı:
Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı
F seansınında videosu varmı?
Biz bunda yokuz çünkü bizim F imiş. çünkü biz baya sizin arkanızda önünüzde falan kaldık bi süre öyle hatırlıyorum.
F seansında çok geçiş var ama henüz yüklemedim. 1-2 gün içerisinde yüklerim. özel mesajdan aracınız golf diye hatırlıyorum. R jantlı çift egzos beyaz golf ise 1-1:30 kadar arkanızdayım ve 1. viraj sonrası geçiyorum.
18-11-2013, 22:09
Aranel Ciryatan
aynen R jantlı Çift egzos olan beyaz golf.
18-11-2013, 22:16
M3CSL
Guzel olmus yalniz bazi virajlarda 3te kalmissiniz bundan dolayi arac bayilmis,ozellikle ilk viraajdada daha distan alinirsa sure bariz duser..
yorumlarda haklısınız. tamponun sol ön kısmından hava aldığı için yük altında güzel kükremesi var, egzos da standart olunca intake sesi ön plana çıkıyor, çok keyif veriyor ;)
sizin araç 115lik focus 1.6 babamda 2006 model olarak var. çok dengeli ve keyifli bir araç. virajlarda çok stabil ama makine zayıf kalıyor. 2:45 gibi bir zamanda döndüğünüzü ana konuda belirtmişsiniz, tebrikler. bahsettiğiniz upgradeler ile resmi listeye adınızı eklerseniz daha kuvvetli önden çekerlere listenin yukarısını zorlamak için ciddi itici bir güç olursunuz :icon_tup:
18-11-2013, 22:36
Oznsrl
Maşallah aracın görüntüsüde güzel videoda güzel keyif alarak izledim allah kaza bela vermesin. Son 2 tur heralde lastikler ne çekmiş ne didinmiş :)
18-11-2013, 22:42
hepkem
Alıntı:
Elensi59 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah aracın görüntüsüde güzel videoda güzel keyif alarak izledim allah kaza bela vermesin. Son 2 tur heralde lastikler ne çekmiş ne didinmiş :)
çok teşekkürler. çok çok temiz olan michelinlerin dış çeperini güzel yıprattım :) Scirocco'da Ku36ları pistte en kısa zamanda denemek istiyorum. Güzel sonuç alırsam Xsara için de ayarlayıp michelinleri bu dertten kurtaracağım;)
18-11-2013, 22:44
-ER-
Bu araç Harun ustaya gidermiydi eskiden ?
18-11-2013, 22:46
hepkem
Alıntı:
-ER- Nickli Üyeden Alıntı
Bu araç Harun ustaya gidermiydi eskiden ?
evet eskiden xsara da scirocco da giderdi. modların bir kısmında ciddi emeği vardır ama sonrasında bizi kırınca gitmeyi bıraktık. o dönemden senin gti'ı hatırlıyorum. yazılımsız egzantrikli şeytan kırmızı ;)
18-11-2013, 22:49
-ER-
Alıntı:
hepkem Nickli Üyeden Alıntı
evet eskiden xsara da scirocco da giderdi. modların bir kısmında ciddi emeği vardır ama sonrasında bizi kırınca gitmeyi bıraktık. o dönemden senin gti'ı hatırlıyorum. yazılımsız egzantrikli şeytan kırmızı ;)
Aynen doğrudur ilk 306mdı o sornasında ypatık yazılım falan derken 2tane olunca baş edemedim birini sattım :)
Hoş geldin bu arada aracın gerçekten çok güzel duruyor güle güne bin :)
18-11-2013, 23:06
ozans
Video'da araba da sürüş te güzel. Son 2-3 yavaş virajlarda gaza daha az oturabilirsin, understeerda gaza abanmak çok lastik parçalıyor orda, zaman da kazandırmıyor.
18-11-2013, 23:14
GÖKTÜRK
abi ilk video çok güzel olmuş çok beğendim jantlar ayrı bi hava katmış araca
18-11-2013, 23:20
M3CSL
Alıntı:
yorumlarda haklısınız. tamponun sol ön kısmından hava aldığı için yük altında güzel kükremesi var, egzos da standart olunca intake sesi ön plana çıkıyor, çok keyif veriyor ;)
sizin araç 115lik focus 1.6 babamda 2006 model olarak var. çok dengeli ve keyifli bir araç. virajlarda çok stabil ama makine zayıf kalıyor. 2:45 gibi bir zamanda döndüğünüzü ana konuda belirtmişsiniz, tebrikler. bahsettiğiniz upgradeler ile resmi listeye adınızı eklerseniz daha kuvvetli önden çekerlere listenin yukarısını zorlamak için ciddi itici bir güç olursunuz :icon_tup:
Tesekkur ederim, focus dengeli tepkili keyifli, ayni zamanda kullanici hatalarinida affediyor, yaptigim iyilestirmelerinde faydasini gordum, biraz ilavelerle eksiksiz halde 200hplerin yanina 115 hp olarak yazilmak hedefim:D
evet intake cok iyiydi, rocco icinse balata ve ku lar ile 3sn rahat alirsiniz bence 34 yapmamasi icin eksigi yok aracin. tabanida bir miktar genisletirseniz cuk olur kafadan kayma azalir, 235se 245 40 18 olcusu vardi super olur,
evet intake basariliydi,
19-11-2013, 01:09
levent
Direksiyonunuza sağlık, son pit girişi civarındaki virajlarda ciddi zaman kaybetmişsiniz understeer ötürü onu aşarsanız birazcık daha zaman alırsınız diye düşünüyorum ben de, bir de 8'i diyecektim ama son 2-3 turda çözdünüz olayı zaten :)
19-11-2013, 21:36
Schumi
Aracınız ve setup unuz çok güzel maşallah. Nerdeyse benim aracın setup un kopyası gibi. Sürenizde çok iyi. iPhone ile herhangi bir yazılım ile süre ölçümü vs.vs yaptınız mı acaba ?
19-11-2013, 22:11
Antalyalogy
Hocam videolar cok guzel.ilk videoda hangi kamerayi kullandiniz acaba ?
Araciniza da MasAllah...
20-11-2013, 01:32
hepkem
Alıntı:
ozans Nickli Üyeden Alıntı
Video'da araba da sürüş te güzel. Son 2-3 yavaş virajlarda gaza daha az oturabilirsin, understeerda gaza abanmak çok lastik parçalıyor orda, zaman da kazandırmıyor.
teşekkürler. araçta kilit olduğu için Scirocco'nun aksine virajlarda yüklendim. michelinler ısındıktan sonra yavaş yavaş bırakmaya başladı ve understeer arttı. bir dahaki organizasyonda inşallah stili değiştireceğim :)
bu arada gf8'nizi otoparkta gördüm, maşallah'ı var. yeni beyin setupı ve fren problemi çözümü ile listeye yukarılardan bir giriş bekliyorum. selamlar.
20-11-2013, 01:33
hepkem
Alıntı:
JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı
abi ilk video çok güzel olmuş çok beğendim jantlar ayrı bi hava katmış araca
teşekkürler. bir eksiğim standart xsara vts ph1 body kit fakat artık üretilmiyor. sahibindende xsara vts satan 2 arkadaşa 1000tl teklif ettim ama henüz satan olmadı :) . bir donör bulursam görsel modu tamamlamayı planlıyorum
20-11-2013, 01:34
hepkem
Alıntı:
levent Nickli Üyeden Alıntı
Direksiyonunuza sağlık, son pit girişi civarındaki virajlarda ciddi zaman kaybetmişsiniz understeer ötürü onu aşarsanız birazcık daha zaman alırsınız diye düşünüyorum ben de, bir de 8'i diyecektim ama son 2-3 turda çözdünüz olayı zaten :)
yukarıda da bahsettiğim gibi xsara ile ilk organizasyon. bir dahakine yorumları dikkate alıp daha fazla süreye konsantre sürüş planlıyorum ;)
20-11-2013, 01:40
hepkem
Alıntı:
Schumi Nickli Üyeden Alıntı
Aracınız ve setup unuz çok güzel maşallah. Nerdeyse benim aracın setup un kopyası gibi. Sürenizde çok iyi. iPhone ile herhangi bir yazılım ile süre ölçümü vs.vs yaptınız mı acaba ?
teşekkürler. 2 seansda da transponder aldım. en iyi süre 2:42.505, yakında resmi listeye eklenir. daha dikkatli ve sakin bir sürüş ile 2:40 zor olmayacak diye düşünüyorum. semi slick ve hafif jant ile 2:35'lere yaklaşmak hedefim. sonrası için makineye takviye lazım. yakın planda sanayiye ayıracak vaktim olmadığı için henüz bu konuya girişemedim. atmosferik ITB, egezantrik ve komple motor içi yapılı bir setup ile çılgın 220ps mi yoksa lynx lowboost supercharger ile 270ps mi konusunda da karar vermiş değilim. bu konuda projeye girişirsem forumda mutlaka paylaşırım. selamlar
20-11-2013, 01:41
hepkem
Alıntı:
Antalyalogy Nickli Üyeden Alıntı
Hocam videolar cok guzel.ilk videoda hangi kamerayi kullandiniz acaba ?
Araciniza da MasAllah...
teşekkürler. ilk video ile çatıdakini kastediyorsak kardeşim canon mark 3 ile çekti diye hatırlıyorum. araç içi çekim gopro hero3 silver edition.
20-11-2013, 01:50
levent
Alıntı:
yukarıda da bahsettiğim gibi xsara ile ilk organizasyon. bir dahakine yorumları dikkate alıp daha fazla süreye konsantre sürüş planlıyorum ;)
Kafayı biraz daha tutup, kilit avantajıyla arkayı happy-tail hale getirebilirseniz 2.40 ın altında çok keyifli videolar izleriz bizler de bence :)
2. seans videosu ne oldu bu arada, dün gece kesmedi ilk seans ciddi ciddi :)
20-11-2013, 07:28
Octavia RS
Masallah :) Seside gidiside cok iyi :)
20-11-2013, 10:14
fkocak
sürüş stiliniz çok iyi bence her ne kadar pist tecrübem olmasa da izlediğim kadarıyla bunu söyleyebiliyorum. aracın sesi de çok güzel.
20-11-2013, 11:14
ozans
Alıntı:
teşekkürler. araçta kilit olduğu için Scirocco'nun aksine virajlarda yüklendim. michelinler ısındıktan sonra yavaş yavaş bırakmaya başladı ve understeer arttı. bir dahaki organizasyonda inşallah stili değiştireceğim :)
bu arada gf8'nizi otoparkta gördüm, maşallah'ı var. yeni beyin setupı ve fren problemi çözümü ile listeye yukarılardan bir giriş bekliyorum. selamlar.
Otoparktaki kickboxer'ın gf8'i idi, cidden maşallahı var :) Benim araba onun daha sakin hali :)
İnsan o virajlarda daha hızlı gitmek istiyor, kafandaki hız yapabildiğin hıza uymayınca understeerda kalıyorsun. İlk pist gününde ben de benzer sürmüştüm orada. Arkadaş uyarınca orayı sakin dönmeyi denedim, hem daha iyi süre çıktı, hem de daha az lastik harcadım orda.
20-11-2013, 17:47
Antalyalogy
Alıntı:
teşekkürler. ilk video ile çatıdakini kastediyorsak kardeşim canon mark 3 ile çekti diye hatırlıyorum. araç içi çekim gopro hero3 silver edition.
sürüş stiliniz çok iyi bence her ne kadar pist tecrübem olmasa da izlediğim kadarıyla bunu söyleyebiliyorum. aracın sesi de çok güzel.
teşekkürler. bu forumda daha iyi arkadaşlar da var. onların videolarını izleyip, kendi videolarımı izleyip gelen yorumları da değerlendirip geliştirmeye devam ;)
20-11-2013, 20:23
hepkem
Alıntı:
levent Nickli Üyeden Alıntı
Kafayı biraz daha tutup, kilit avantajıyla arkayı happy-tail hale getirebilirseniz 2.40 ın altında çok keyifli videolar izleriz bizler de bence :)
2. seans videosu ne oldu bu arada, dün gece kesmedi ilk seans ciddi ciddi :)
arkayı kaydırıp gitmeye 2. seansta biraz daha ağırlık verince son turlara doğru hiç beklemediğim bir anda 130-140 ile giderken arka bırakınca güzel bir spin oldu :) 2. seans videosunu bu akşam yetiştirebilirsem yüklerim, beraber değerlendiririz :)