OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı
Ben artık bir tepki bekliyorum halkımızdan. Gerçekten bu ülke 'yaşanabilirliğini' kaybetti farkında mısınız? Forum'umuz otomobil üstüne madem oradan konuşalım.
-Oto almaya karar verdiniz, sıfır mı ikinci el mi düşünüyorsunuz, sıfır alırsanız bir yerinize yaklaşık %150 vergi kaçacak, ikinci el alırsanız hem risk var hemde sıfırı pahalı diye ikinci eli de çok ucuz değil. (ikinci elin pahalı olmasına kimse kızmamalı, çünkü adam arabasını satıp araba alacak sonuçta, yani siz ona o devlete yada bir başkasına domalacak zaten)
-aldınız otomobili, sıra geldi tesciliydi, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosuydu vs. kaçtı mı ikinci parti?
-Aldın getirdin eve, otoparkın yoksa sokağa koyacaksın, noldu koyamıyor musun? Neden? İstparkçı yasal değnekçilik yapıyor çünkü.
-Hadi diyelim verdin parasını parkettin kapının önüne yada uzağa koydun eve yürüdün.
-Aldığın güzelim otoyu çıkarmak için dünyanın en pahalı benzinini yada mazotunu içine koyman gerek.
-Hadi diyelim zenginsin onu da koydun.
-Yola çıktık, aldığın sıfır arabayı ağız tadıyla kullanamazsın, çünkü ya trafik vardır yada kafan kadar çukur.
-Ee ne anladım ben bu işten?
-Ben 4 ay önce aldım Cupra'yı, sitede oturduğumdan dolayı kapalı garajım var, kendisini benden çok garaj duvarları görüyor. Arada görmek istediğimde yıkayıp, cilalayıp geri kapatıyorum. Sırf bunun için 2.000 tl kasko, 500tl sigorta, 1000tl vergi ödüyorum.
-Bazen düşünüyorum da bu ülkede 'otomobil' en pahalı hobi sanırım.