durduk yere olan bişey bu. bugun gosterdigim bi yer aracın conta yakmış dedi videoda 6. saniyeden sonra başlıyor ses. arac 97 model bmw 3.20.
Printable View
durduk yere olan bişey bu. bugun gosterdigim bi yer aracın conta yakmış dedi videoda 6. saniyeden sonra başlıyor ses. arac 97 model bmw 3.20.
Sanki itici sesi gibi. Arabanin yaginda bi gariplik var mi yag kapagini acip bi baksaydiniz. Mesela yag tahin gibiyse ya da sogutma bidonu fokurduyosa yanmistir conta.
yatak sesi gibi.
Yag bakimini ne zaman yaptirdiniz? Bi de hangi marka yag koydunuz? Eger itici sesiyse subap ayarindan da yapabilir.
bzimde bi arabamızda olmuştu aynı ses yatak sesi demişti usta
yatak sesi gibi geldi ustanıza karteri söküp alttn yatakları kontrol ettırn. eger altta skntı yksa 2. plan üst tarafı sökersnz bnce. gecmıs olsun.
Banada yatak sesi gibi geldi gaza basınca 2000 devir civarlarında tak tak tak vuruyosa yataklarda sıkıntı var demektir
az once birisi daha baktı pistonlardan geliyor diyor.
gaza baktıkça o seste artma oluyorsa eksoz manifoldunun oradan geliyordur.
Dun bi abimin 99 astrasini surdum . Onda da gaza basinda arabayi salliyodu. Sizde de var mi boyle bisey. Buji değişimiyle daha azaldi dedi.
Sinan yanılmıyorsam senin arabada yazılım vardı çok mu devir çevirttin makinaya acaba yatak sesi gibi ama inşallah öyle değildir
Gidisinde bi sorun varmi?
Normal devirleniyormu yoksa biyerde kesilip kaliyormu arac?
İtici sesi gibi geldi bana.
yatak sesi gibi geldi bana da.tabi videoda anlamakta zor
yatak sesi soğukken daha çok çıkar. İtici de ısındıkça gevşeyip ses artar. Söylediğini baz alırsak İtici olabilir.
banada ıtıcı gıbı geldı sıkıntınız sokken olmuyor dıyorsunuz yag ısınıyor ve ıtıcılerde ısınınca bu ses olusuyordur dıye dusunuyorum eger bakım zamanı geldıysede yagın omurde bıtmıst demek oluyor bunların hepsı bırlesınce ortaya bole bı sorun cıkartıyor olabılır gecmiş olsun
Bu bariz itici sesi yatak sesini video dan anlayacak kişiyi tebrik etmek lazım
yag olarak ne kullanıyorsunuz casturolun hangı yagını eger bıraz daha kalın yag kullanırsanız yataktakı veiticilerdeki boslugu alırsınız bır nebzede olsa ses kesılır ama dıkkat edın fazla kalın yagda motora zarar verebılır ıns. yagın omru bıtmıstır ozellıgını kaybetmıstır sızınde basınızı yadan baska bısy agrıtamamıs olur.
Yüksek ihtimalle yag bakimindan sonra duzelir.
Buji ve bobinleri kontrol ettinizmi birde calisirken sirkekeme yapiyormu ? Ve gaza bastikca ayni ses devam ediyormu sıklasarak ? banada 1 silindir calismiyor gibi geldi.
bu yatak sesı malesef kı duzgun bir ustaya sordugunuzda hemen soyler sesın ne oldugunu zaten inşallah yanlısım vardır
subaru gc8 impreza 2.0 GT turbo yatak vurma sesi - YouTube
yatak sesi böyle olur banada itici sesi gibi geldi
BMW de itici sesi ilk çalıştırma esnasında hidrolik doldurana kadar gelir sonra ya kesilir ya azalır, ısındıkça artmaz, hepsi arızalı bile olsa ısındıkça kesilir... yatak sesini anlamak elbette zordur ama bu motorlarla çok vakit geçirmiş kişiler ancak tahmin yapabilirler, ben de yatak sesi tahmininde bulunuyorum...
dedigim gibi erkan ustayada gosterdikten sonra eger masrafı coksa hic masraf yapmadan bu haliyle satıcam.
ne demek ama dediğim gibi sadece tahmin, videoyu dışarıdan çekmişsin, içeriden nasıl duyuluyor bilemiyorum, sana bir anımı anlatayım, 2002 senesinde yolda giderken bir ses duydum ama kondurmadım benden olduğuna, tır tır tır çim sulama fıskiyesi gibiydi ses ben de onlardan geliyor sandım :D ama sonra baktım ses benden geliyor, serviste baktık anlayamadık aynen yatak mı yorgan mı derken, yağı değiştirelim dedik, benim castrol magnateci son kullanışım oldu, bir daha da hiç bir arabama koymadım... ses kesildi olay kapandı, yağı mutlaka kontrol edin...
az once ornek verdigin cim sulama makinası gibi geliyor icerdende ses :) ama kapalı kutu suprızlere acık olmak lazım. yatak gibi ses cıkartır ama dedigin gibi yagı degistirip sorunda cözülebilir ki insallah boyle biseyle karsılasırım. yag icin ne tavsiye edersin? birazda kalın kullansakmı yagı?