aracımı ***** site yoluyla satmak için koydugumda talipliler bir bir aradılar muaynesi 8 gün geçtiği için araç satışı yapılmıyor diyolar noteri aradım evet muaynesiz araç satışı yapılmıyor dedi ama hiç resmi bi açıklama dahi yok???
Printable View
aracımı ***** site yoluyla satmak için koydugumda talipliler bir bir aradılar muaynesi 8 gün geçtiği için araç satışı yapılmıyor diyolar noteri aradım evet muaynesiz araç satışı yapılmıyor dedi ama hiç resmi bi açıklama dahi yok???
resmıye gerekmı var? yapılmıyor evet yenı bıldırı gelmıs. bende son haftada 2 tane muayene yaparak satıs verdım aldım
@STP, kafasına göre mi olacak yani? varmı böyle bişi
1 hafta önce 2 senelik muaynesi olmayan aracımı sattım
Daha öncelerde de yine alıp sattım kimsenin sordugu yok
@serci, aynen 1 hafta öncesine bizde sattık da bu kanun 3-4 gün olmuş çıkalı noterde bu şekil diyor 3 gün önce aradıgımda bugun yururluge gırdı dıye
o zaman tam zamanında satmısım :)
Ama daha öncede sigortası olmayan aracı satamazsın demişlerdi ..Ben onu da sattım :)
cumadan sonra muaynesiz araç satıp-alan oldu mu arkadaşlar
@MK8800, ASBİS.gov.tr
-
Aracımın muayenesi geçerli mi?
Muayenenin olmaması satışa ve tescile engel bir durum değildir. Ancak satılan aracın muayenesinin bulunmaması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk alıcıya geçeceği için aracın muayenesinin olup olmadığını kontrol edilmelidir. Kontrol sorumluluğu alıcı ve satıcıya aittir. TÜVTURK sistemi ile yapılan muayeneleri buraya tıklayarak sitesinden kontrol edebilirsiniz. Bu sistem dışında yapılan muayeneleri ve faturalı araç alımlarında geçerli olan ilk muayene geçerlilik sürelerini aracın trafik belgesi üzerinden kontrol ediniz. Not: Trafikten çekmeli ve Yurtdışına çıkarma amaçlı satışı yapılan araçlarda muayene ve sigorta kontrolü zorunluluğu yoktur.
yarın bi gidip adam akıllı bilgi alıcam aktarırrım buraya durumu cunku bu durum taa 2010dan beridir var googleden baktım 2010da bıle muaynesız satıs olmayacak, 2013te de aynı 2014ü mü buldu sessiz sedasız
umdugunu malesef bulamıycaksın :)
Muanesi olmayn arac satisi olmuyor cuma gunu sorun yasadik
@STP, olmazsa muayne yaptırıcaz abi mecbur olarak
ben yaptırdım muayeneyı ordan bılıyorum :D
@okanturan, bi an önce randevu alalım... bizde patladı:)
Şanslıyım ayın 18i verdim aracımı :D
muaynesi cezası vergisi zartı zurtu yani sorunu olan araç satışı artık yapılamıyor.
trafikten aracı çekin. çekme belgeli olsun. o şekilde satışını verirsiniz sorun olmaz. yeni alan kişi noterin verdiği evraklar ile ve ek1 belgesi ile gider muayenesini yaptırır sonrasında da ruhsat çıkar.
Çekme belgesi ile bir araç en fazla 1 sene bekleyebiliyordu sanırım. Daha sonra otomatik olarak geri dönüşü olmaksızın hurda oluyordu sanırım.
Ahh ahh. :D Kafama tüküreyim. :D
hayir oyle bi durum yok. ss, nasyonel gibi galeriler araclarinin hepsini trafikten cekiyor vergi odememek icin. haklilar tabi onca 4000cc ustu arac var.
Trafikten cekme belgeli aracin 1 yil gibi bir suresi oldugunu sanmiyorum. cunku restorasyon vs yapilan araclarin hepsi 1 yildan fazla yatiyor.
Resmi olarak bilgi düşmedi sanırım dün notere giden oldu mu acaba?
Yeni geldi bu kanun artık muaynesiz sigortasız araçların satış işlemi olmuyor.
Sattım satıyorum diyen arkadaslar artık satamaz abi, ben Ali abiden DelSol'ü alırken sigortayı sordular, ondan 1.5 ay önce ben GC8i satarken sormamışlardı mesela sigorta .. Anamızdan emdiğimiz sütü bu gidişle burnumuzdan arabalarımız sebebiyle cıkartıcaklar .. Eskiden mesela satıştan sonra hemen gidip emniyetten geçici belge ile sigorta olmasa da ruhsatını alabiliyodun, şimdi illa sigorta yaptırmak zorundasın, sistem sigortayı görmediği müddetce ruhsatı otomatik olarak dökmüyo ..
peki muaynesiz satış olmuyor diyelim, aracı muayneye götürdük. araç ağır kusurdan geçemedi. 1 ay izin süresi var. bu izin süresinde satış oluyormu?
aracı trafikden cekmenın belgesinin ücret iwarm ıayrıca bu cekmenın suresi warmı tam olarak bilgilendırırmısınız
Çekme belgesi için gerekli işlemler nasıl yapılıyor, detaylarını bilen varmı
Muayenesiz satış olmuyor maalesef ayrıca muayenesi yeni yapılan araçlarda bazen hemen sisteme düşmeyebiliyor onuda trafikten hallettirmek gerekiyor.
O 1 ay zaten trafikte gezebilecegin anlamına da gelmiyo, cevrildiğinde ceza yersin, daha önce ceza yediysen aracın baglanır .. Kendini yırtsan da kacarın yok .. O 1 ay, eksiklerini giderip muayene istasyonuna gittiğinde eger aynı muayene istasyonuna gidersen tekrardan muayene ücreti ödemiycegin anlamına gelir .. Farklı istasyona gidersen yine para alırlar ..
ben kasım ayında muayenesi 4 ay geçmiş aracımın satışını yaptım kimsede birşey demedi
Bu geçtiğimiz cuma geldi muayenesiz satış engeli.
Madem bu kadar ince dokuyorlar şu noterdeki satış engelleri sırayla gözükmesin.muayene yaptırıyosun sigorta çıkıyo , sigorta yaptırıyosun haciz çıkıyor.
Sigortasiz aracindami satisi yapilamiyor???
Aynı sorunu geçen hafta cuma günü yaşayarak foruma konu hakkında bilgilendime konusu açmıştım, muaynesi olupta emniyet sisteminde muayne bilgileri görünmeyen araçlara bile satış yapılamıyor.
kararı olumsuz bulan arkadaşları anlayamıyorum. nekadar güzel işte. ben araç alırken artık kimse bana tüv den geçmemiş, geçemeyecek olan hatta sigortası olmayan araç satamayacak.
bunda negatif olan durum nedir?
sahibinden sitesindeki "muayeneyi alan yaptırsın"-"vergisi veya borcu alana ait" yazılarına tav olıyorum zaten