Arkadaşlar merhabalar rx-8 hakkında bilgisi olan yardımcı olabilrmi düşünüyorz almayı 4kapı gibi olduğu icin gidişi olsun motoru olsn yanlaması olsn hertürlü konuda yardımcı olablrse sevinirim herkeze tesekr ederm..
Printable View
Arkadaşlar merhabalar rx-8 hakkında bilgisi olan yardımcı olabilrmi düşünüyorz almayı 4kapı gibi olduğu icin gidişi olsun motoru olsn yanlaması olsn hertürlü konuda yardımcı olablrse sevinirim herkeze tesekr ederm..
bildiğim kadarıyla yağ yakması, çok fazla benzin yakması ve 2. el piyasası pek iyi olmaması dezavantajları...
ikinci el düşünmüyorsan ; turboyla yoluna devam ediceksen ; motor biterse bitsin alırız 6 bin dolar dicek isen hayırlı olsun .
ama şahsi fikrin nedir dersen rx8 yerine s2k alırım ...
yiğidin hakkı yiğide bu arada rx8 in defransiyeli s2k ya göre daha bi güzel geldi bana ...
bende rx8 ve s2k vardı. rx8 kesinlikle çok çok daha konforlu ve direksiyonu daha direkt, yakıt ikisinde de yakın sadece rx8 biraz daha fazla yağ yakıyor.
ikisininde keyfi bambaşka mazda motora 100.000 garanti veriyor yok 10.000'de motor bitti yok 20.000'de motor patladı şehir efsanesi.
mazda turkiye hem eski hem yeni wankel rx7 8 ler için burda baya bir eğitim aldılar zaten...
tek sıkıntısı yağına dikkat ediceksin..
başka ne problemi var?
başka bir problemi yok...
+konfor ve rahatlıkta var...
gene + olsun..
direksyon tepkileri daha net daha güzel..
aslında oldukça eğlenceli ve farklı bir araba..
şehir efsanesi diğerleri...
Bende hep ikisi arasında gidip gelmişimdir. Yaptıgım arastırmalardan RX8 in hiç te alınmayacak bir araba olmadıgını dusunuyorum. Arkadasların dedıgı gıbı artısı cok tek eksısı de yag eksiltmesi.
Onurs görürse yazar :)
biraz fazla benzin yiyo araç.bide arkadan otururan olursa az bişi yanabilio ortadan ve koltuk altından gecen egzozlardan :D
Bana göre gerçektende çok başarılı we zewkli bi araba...Dönen lafların hepsi şehir efsanesi...
Yağ eksiltmesi sizin kullandığınız dewirlere bağlı tamamen ben her depoda yağı kont ettiriyorum we 1000kmde maximum yrm litre ekledik 1000kmde 100grden azda eksilttiği oldu...
Tek eksisi yakıt tüketimi..
Berkanın dedii olayı hatırlamıyorum geçmiş zaman=)dewirli kullanınca we araç max doluyken şanz weya diff ısınmış olabilir normal=)
sıfır düşünüyosanız makyajlısı gelicek bu arada haberiniz olsun,,,onun dışında gerçekten güzel yanlayan bi araç kontrollu bi şekilde sürülebiliyo,,,,benzin dışında bende pek bi eksisi olduğunu sanmıyorum,,,,bence güzel ve çok amaçlı bi araç..............
http://www.ktunnel.com/index.php/101...e463fd30318584
bu video sana yardımcı olur :D M3 ve 350Z ile pist derecesi aynı daha ne olsun
çok tesekkür ederim düşünceleriniz fikirleriniz icin bende arabamı satıp inş rx-8 almayı düsünüyodm s2k dedim ama benim arabadan daha kücük daha konforsuz bir araba mx-5 zor sığıyorm s2kya hic sığmıyorm direksiyon bile dönmüyo :) inş bklm belki rx-8 turbo yaparm.. rx-8 ne yolda gördüm basarken ne icine bindim onun icin gidişini merak ediyodm.... bakalm 2.el düsünyrm ama kısmet :)
Bende arada kalmıştım ama s2000 tercih ettim s2000 daha spor otomobil kullanıyormuş hissi veriyor.Rx8 in sorunlu oldğunu görüşüne katılmıyorum 4 kapılı olması avantajı ama yakıt sarfiyatı kesinlikle s2000 ile kıyaslandığında dezavantaj.
Sehirici kullanımda ortalama ne kadar yakıyor RX8? 100km/lt bazında?
ikisinide sıfır aldım ikisinide 10.000km kullandım s2k'da 10-11 litre rx8 11-12 litre. gazlama anında s2k 12-13 rx8 15-16 ikisi ile de 350 km yapıyordum ama s2k 40 litre rx8 55 litre benzin alıyordu :)
o zmn baya fark varmış aralarında
peki performansları nasıl sence rx8 lerin yavaş kaldğını söylüyorlar
İstanbulda(maalum e5de gecenin 4ünde bile trafik war heryerde hep trafik...) maximum kendimi yırtarak tam depoyla 440km gittim ama ben depoyu 60lt diye biliyorum
depo 60 litre mi bilmiyorum ama depoyu sıfırlayıp almadığımdan ortalama 55 litre alıyordum bide ben izmir'deyim en kötü trafik cadde'nin pazar trafiği kadar.
performans s2k'dan biraz daha kötü tabi çok fark yok. son hız olayında s2k'nın eşi benzeri yok. s2k daha çok torklu gibi hızlandığı için daha hızlı gibi düşündürüyor olabilir.
iste bende simdi s2k dedim ama düsününcede benim arabadan bile daha kücük ici nebiliyim 2 kisilik zor oluyo zaten bu arabada haliyle cok yaşadım o kötülüğü rx-8 4 kiside binebilirsin öyle düsündüm ama bu performan cok düsük diyo herkez onun icin biraz midem bulandı ama bence s2k dan cok aşağıda bi araba değil diye düsünüyorm..?
rx-8 bence cok guzel araba. Zamaninda bende alicaktim fakat gerektigi gibi gitmiyor,cok yakar, hic bir usta anlamaz falan dediler. Bende vazgectim. Ama suan tekrar alicak olsam herhale rx-8 alirdim. Iyi bir secim.
gerçekten çok açıklayıcı olmuş, ben de kesinlikle s2k tercih ederdim. 4 kapı olsa nolcak ki zaten koltuğu en arkaya kadar yapıştırıyoruz, arkamıza bir insanın oturması imkansız gibi bişey oluyo :) s2k nın roadster olmasını ve o muhteşem sesini tercih ederdim... ;)
şu an tekrar alıcak olsam seçim zor yapardım çünkü ikisininde zevkleri bambaşka sanırım biraz daha konfor istediğim için rx8'i tercih ederdim. her an otobanda roll yapmıyosun.
Walla yorumlar çok yararlı oldu saolun arakdaşlar. Bizim ufak yiğene bir araba almayı düşünüyorduk. RX8'de bunların arasındaydı. Saolun.
ben olsam s2000 alırım harıka bır araba
RX-8 iç mekan ve kullanışlılık olarak daha başarılı.Driftte daha kolay ve elverişli bir araç.Belki pist performansı ve hızlanması S2000 den az daha kötüdür falan kesinlikle avantajları çok olan bir otomobil.
s2000 nin tek artısı daha seri olması ve daha az yakması.Onun dışında bütün + lar rx-8 den yana.İkiside muhteşem aslında paran/yerin olucak ikisinde alıcan.Agresif oldugun günler s2000 le çıkıcan , aşk modunda kız arkadasınla rx-8 le :)
rx8 çok başarılı bir araç.. özellikle arka kapısı ve arka koltukları zaten sınıfının dışında özellikler...
konfor gayet yüksek...
mazda türkiye , sıkıntılı dönemler geçiriyor , servis konusunda honda dan kesinlikle daha geride...
wankel motor , eğer düzgün kullanılırsa çok iyi ve sorunsuz...
yağına dikkat etmek gerek diye duydum sadece...
onun haricinde yakıt tüketimi , bu sınıf bir araç alınacaksa çok geri planda kalması gereken bir konu...
vergi avantajı ise zaten en muhteşem özelliği...
Benim cok samımı bir arkadasımın rx8i var...trdeki ilk rx8lerden...ben ıcıne cok bindim vede surdum...bana sorcak olursanız rx8 in diferansiyeli kesinlikle s2kdan daha iyi cok daha rahat drift yapılabilir...performasn acısından s2k biraz daha iyi..
Yakıt olarak s2k 2 litre daha az yakıyor..
Yag yakma konusuna gelınce o olay o kadar abartılmamalı bence...5000 kmde bir 40 ytl lık yag alınıyor...kimseye dokunmaz bu..yag olayı abartılmamalı...
Ama baska dezavantajlarıda var tabikide...mesela trde vankel ustawsı yok..eger aracı fazla yakmasın die devirli kullanmassanız motor erken bitebiliyor..ve 20 milyarlık motor maliyeti cıkıyor karısınıza..ama devirli kullanırsanız duzgun kullanırsanız 400 bin km gidioyor vankel motoru..
Fakat ıc donanımı konforu kişi olması acısından kesınlıkle rx8..
Ayrıca rx8lerin yeni kasası cıktı bunlar cok daha guzel bir gorunume sahip s2knında yuzu eskıdı..s3k cıkana kadar gorunus konfor dızayn acısından rx8 kesınlıkle daha iyi..ama yakıt motor masraf dıosanız..s2k alın o konularda uzmez sizi:)fakat konforuda cok kotu olduugnu soyleyebilirim s2knın tabuta oturuyomussunuz gibi oturursunuz:)
Bu arada benzin ve yakıtı rxin fazla yakmasına ragmen vergiden edilen kar hesaplanınca hergun 20 km rx8 kullansanız bile s2kdan daha ekonomık oluyor...buda kulagınıza kupe olsun:)
Bişi sorucam rx8in nekadar yakıyo diye biliyosun?ööle bi avantaj yok maalesef yakıtı cidden fazla...Bide düşük dewirde kullanınca bitiyo demişsin.Dayanağı ne bu bilginin mera ettim...Dewirle birlikte aşınma oranı katlanarak artar bu durumdada sürekli dewirli kullanılıp 400.000km gitmesi mantık dışı..Dewirliiden kastım 8.000ler...Onun haricinde maalesef 2.000lerde vites atma gibi bi dünya söz konusu diyil, anca yokuş aşşağı o devirlerde vites atsan gaz tepkimesi çook düşüyo...İdeali 3.500ün altında atmamak...Öncedende yazmıştım yağ yakma olayıda dewirli kullanmayla alakalı...
sımdı beni arkadasımın rx8i ortlama 15 litre yakıyor...ona gore hesaplarsan benim dedıgım cıkıyor...motor oalyınada gelınce..benim dedıgım araba belki biliosundur 16 cem plaka bi rx8di...ustunde 10 milyarlık ta motorunda modifiye vardı turbosuna kadar..aracın sahibi mıllı voleybolcudur..neyse kendısının voleybol takımı ıstanbulda vede aracı 3 ay boyunca bursada kaldı o donem vede bursaya gittignde devirsiz kulalnmıs arabayı...daha sonrada patladı mazda servisi rxler e cok devirsiz kullanmamk lazım demis...daha sonrada kendı cebinden 20 milyar vermek zorunda kaldı...bos yere...
devirsiz kullanma ve patlama sacma geldi acikcasi;
bilgisizlikten gecistirmisler gibi..
olabilir...benim yalanım yok ama...ben duyduumu soluorum..yoksa bende makina muhendısı ogrencisiyim banada sacma geldi fakat...duydugumu soylememkte daha yalan olur die dusundum...
Walla bilmiyorum ama devirsiz kullanmaktan olmaz...O araba cidden çok güzel toplanmıştı içdetaylar vs çok şıktı hatta çıkan turbo kitinide bi arkadaşa almayı düşünüyoduk ama kısmet olmadı...İskender abi motoru garantiden değişti demişti 1hafta kadar önce...
dostum makina mühendisiysen yapma bari. devirsiz kullanınca motor zarar mı görür. görse de ne kadar görür? akıl var mantık var. kurum murum bağlar çok çok. Devirli kullanıp vereceğin zararın yanında devirsiz kullanmak motor ömrünü kat kat uzatır.
rx-8 son çıkanlar kaç hp bugün yolda denk geldik de bi arkadaş la.
231 hp yenileri