Merhabalar,
Gece aklimi kurcalayan bir soru ile kar$inizdayim :D
Clio - Filtre-Son susturucu
Civic - Cai - Headers - 51mm egsoz - son susturucu
Seklinde bir karsilastirma yapsak, 0'dan hizlanma ve rollde nasil olur?
Merhabalar,
Gece aklimi kurcalayan bir soru ile kar$inizdayim :D
Clio - Filtre-Son susturucu
Civic - Cai - Headers - 51mm egsoz - son susturucu
Seklinde bir karsilastirma yapsak, 0'dan hizlanma ve rollde nasil olur?
3-4 sene önce bi abim denemişti,Clio'sunda chip ew egzoz wardı, civic'tede sadce egzoz war diye biliniyodu.sonuç: Civic boy boy ayırdı
cilo 1.6 sport alır kanka , hafif ve seri bir araba..
ies o kadar da performanslı bir makina değil...dragta clionun alması daha olası ama uzunda civic yürür sanırım...ama tabi stock hallerini baz alarak yapıyorum yorumumu ;) ...
Bence hafif olan alır...
KG'lerini ve şanzıman oranlarını bilmiyorum araçların.
sport var arkadaşta denemek isteyen 1.6 lar hemen pm atsınlar. ateşli 1.6sport her an dener walla :D
Clio gecer :)
ies 1030 clio ise 980 civarı olması lazım...
Sifirdan hafif oldugu icin clio onde, topic'i acarken yazdim/sildim ama rollde sanki caili - headers düz borulu 1.6ies daha avantajli olur gibi. aralarinda 50 kg var?
Headers cok degistiriyor diyorlar civici, öyle düsünürsek rollingte gecmesi muhtemel :)
1.6ies leri küçümsememek lasım sonuçta oda bir honda :Dama yinede geçer o specte bir honda
neden araçlar eşit değil? yani clio da sadece flitre eksoz varken civic te headers düz boru falan var
ben zamanında aynı setuplardaki 1.6 ies le denemiştim (ikitelli drag pistinde :D ) yaklaşık 1.5 boy geçmiştim ama her araba bir değil benım aracımda da bu soledıklerıne ek olarak 51 mm düz boru sonda da magnex vardı ve flıtre sımota cai idi
clio hem dragda hem de rollingde alır...
hafiflik çok önemli...
clio dragda alır rolde civic alır.....!
olmaz ya clio hiç bir disiplinde ies i geçemez,geçmemeli...tanrılar yenilmemeli...
clio gecer diye düsünüyorum..
eser yokmu aynı spec'lerde 1.6 ies ve clio? deneyin ?
mart ayındaki draglarda gördük clıo pek bi varlık gösteremedi hatta şahine geçildi o grupta yine 1.6iesler 1. ve 2. oldular...
biz denemiştik zamanında
clio filtre komple egzos + 3 kişi
civic sadece filtre +3 kişi
civic geçti
bu honda neymiş yaa aslında yanlış bi karşılaştırma olmuş 1.6 ies yerine 1.4 honda olması lazımdı sonuçta kıçı kırık clio ne yapabilirki :)
her şekilde ph.1 sport alır ama ph2 de olay değişebilir elektronik gaz keleceğine dondurduler makyajlılarında aynı motoru buda büyük dezavantaj ...
Hic bir arabayi kucumsemiyoruz..
Clio 1.6 110hp, 120lik civicten hafif.
Aero'su, vites oranlari vs belirleyecek durumu degil mi?
Aradaki hafiflik farkini kapatabilir belki diye, cai-headers-komple egsoz dedim ;)
$ahin clio'yu gecer, clio 1.4 gelir civic 1.6'yi gecer.. olurda olur yani.. :cool:
semtten 2 arkadaşımda bu araçlardan var. zaman zaman kendi aralarında deniyolar civic geçiyor, ikiside filtre + egz. :)
eser de denemek istemiş. yokmu civic?
civic var :D :D vtec II ama iES değil..
1.6 i ES'lerin gerçekte 120 hp olmadığını duymuştum. Standart halde 108 - 110 gibi hp'ler veriyordu sanırım. :) Uzunca bir süre 1.6i ES kullanma fırsatım olmuştu. Standart haldeydi ciddi ciddi bir 110'luk Clio ile deneyemedim ama trafik içinde ya da otobanda denk geldiğimde hiç geçilmemiştim. Sadece fikir vermesi amacıyla söyledim. :)
0-150 clionun olur heralde sorası belli olmaz