İlk uygulama haliç köprüsü üzerinde dün yapılmış.
Hayırlı olsun, herşey tamam bir bu eksikti.
" Türkiye'de trafiği motorcular dize getirecek "
https://www.facebook.com/yolhicbitme...type=2&theater
İlk uygulama haliç köprüsü üzerinde dün yapılmış.
Hayırlı olsun, herşey tamam bir bu eksikti.
" Türkiye'de trafiği motorcular dize getirecek "
https://www.facebook.com/yolhicbitme...type=2&theater
Aynı cezai işlem motorcuya da uygulansın o zaman , çekimde elbetteki motorcularında hataları oluyor ? Ha ben yine de söyleyeyim gereksiz makas durumunda milletinin canını malını tehlikeye atıyorsam buyursun alsın ehliyetimi problem değil haklıdır . Ama trafik kurallarından bi haber sol şeritte 50yle giden adama mecburen makas atarım benim önümü kapatmaya hakkı yok mümkünse cezai işlemi de böyle durumlarda bana değil ona uygulasınlar . Illa yazıcam diyorsa da girmem çevirmeye başkasının gereksiz ihlali yüzünden ehliyetten olacaksam yazsın arkadan çevirmeden kaçtı diye kralı 400 lira
hadi buyrun.
Vatandaşın görevi kolluk kuvvetlerinin görevini yapmak değildir . nasıl sellektör yakıp radarı belli etmek suç ve kavgayı ayırmaya kalmakta cezaya tabii ise bu olayda aynı . Ki yanlışı düzeltmek içinde motorcu yanlış yapmış. Cezai işlem motorcuyada uygulanmalı.
ben böyle işin a.k
2 milyarlık su'cu motoruna binip, kafasındaki çin malı kaskına go-pro takan motorcular yüzünden olan araba kullananlara oluyor.
ben hergün araba kullanırken sağımdan solumdan sinek gibi geçen motorculara dikkat etmek zorundamıyım... ben böyle adaletin....
O zaman 50yle soldan tintin gideninde ehliyetine el koyulsun...
Tamam olumune makas atininkinide alda gitmeyeni ne yapcaksin?
Her zamanki gibi vur deyince olduruyoruz!
Kafasina go proyu takan kendini birsey saniyor tamam sirekkonun yaptigi normal degil ceza alsin ama sadece otomobil degil motorlularin yaptiklarinida boyle ifsa etsinler tek tarafli olmaz
Demezler mi ulan siz misiniz bu kentin zaptiyesi?
Haber yapmak için yapılmış çevirme. Teşkilat çok sever böyle reklamları, bir iki tane şube müdürü çıkar konuşur "emniye yanınızda gece gündüz sizin güvenliğiniz için çalışıyor." derler geçerler.
Cezai işlem falan uygulanmaz,uygulanamaz.
Çok değil 4,5 ay öncede "makas" atana hapis cezası diyorlardı yine yolda giderken önümüzden çok arkamıza bakıyoruz salağın bir tanesi "makas" atarken gelip vurmasın diye.
Öyleyse bende arabaya takar kamera kurallara uymayan motorları tespit ederim :)
Herkes burda masallah yaziyo ciziyo da 1tane yorum yok motorcuya saygi duyulan. Motorlu hangi seritten gitse tumaraclar %80 gotune giriyo veya yakin geciyo veya sikistiriyo vsvs. 1kisi cikipta ben duzgun araba kullaniyorum olsun iyi olmus diyen yok. Idrak edilicek olan nokta zaten bundan dolayi ceza yazilmasindan ote kimsenin motor ve motorcuya saygi duymamasi. Davulun sesi uzaktan hos gelirmis nasil olsa arac surerken karoser var dimi : )
Gecin bu isleri agalar,arkadaslar,forum uyeleri ne olarak istiyosaniz alin ustunuze cumleyi. Arac surucusu diger araca saygi duymuyo bizim ulkemizde motora mi saygi duyucakmis.
Kimse gecip sen yaapmiomusun etmiomusun demedim,yaparim cezasini da cekerim bu benim bilcegim is bosyazmanin manasi yok.
Allah kabul etsin oruçlarinizi.
sinyal vererek yumuşak hareketlerle geçsek bir şey oluyor mu? :D
Ön plakasız gezme dönemi bitmiştir artık arka plakalar sökülcek :D
Şimdi makas var makascık var . herif araba solluyo solladığı araba 70 le giderken sollayan sivri zeka en sol şeritte 71 le sollamaya çalışınca ufak çaplı bi sinir krızi geçiriyo insan .gaza dokun birazcık solla geç sağa arkadaş .
aslında herşeyden önce şu hız yapan harfiyat kamyoncularının bi ehliyetini alsınlar . sorunlar, sıkıntılar öncelikle büyükten küçüğe doğru çözülmeli ..
hep bu "seni döverim sonra youtube'a yüklerim" den sonra başladı mevzular
takıcam kafama go pro yu atıcam makası yanıma gelen motorcuya aynısını diycem
#ckrc: katılıyorum reklam kokan hareketler bunlar
Keşke bir sistem olsa görüntüleri yükleme yapsak
Plaka sahibini men etseler 2 yıl
Bu istanbul o zaman adam olur iste.
Soldan 50 ile gidenler makas atanlar filan çok iyi olurdu.
Polis yetişmez bu ise yetersiz kalır. Vatandas memur olmalı
Bütün bunlar gelişmemişlikten, cehaletten. Haberi yapan içinde söylüyorum, makası atan içinde, motorcular içinde. Almanya'da adam sol şeritten 250-300le geliyo selektör atması gerekmiyo, sol şeritte sollamasını yapan geri sağ şeride geçiyo zaten. Trafikte kural ihlal eden sayısı o kadar az ki, boş yolda yayalarbile genelde bekliyo geçmiyo.
Tamam makas yanlış birşey bu motorlu arkadaşları farketme olayı dikkat çekme olayına katılıyorum gopro kayıtlarda yapılsın da Allah rızası için şu yolun en sağından utanmasa saatte nerdeyse 200 km/h hızla gitmeye çalışan motorculara da bir çağre bulunsun . Yolda kendi şeridimde sağa sola taşmadan cukurdan kacıyorum yvsk herif geliyo hızlı hızlı sağımda geçmeye çalışıyo bide laf döyleye söyleye yürüyor üstüme kırıyorsun diye.. Allah akıl fikir versin.
Motorcuların şu ülkede %10 u kullanması gibi gerektiği gibi kullanıyor. Geri kalanın neredeyse hepsi abuk sabuk kullanıyor. Trafikte motora cidden çok saygılıyım yol veririm darlamam ama iki kere aynada gözükmeyen biryerden fırlayan motorcuyu altıma alıyodum. Birtanesinde ayna gidonuna vurdu ötekinde de zor yırttı. Ya bir bakıyorsun sağ aynada az birşey sola kayıyorsun küt ayna vuruyor. Bir dakikalık süre içerisinde yolun elli farklı noktasından gidiyorlar birde arabalara *** atıyorlar. Tamam kaza anında senin ölme ihtimalin yüksek biliyoruz farkındayız ama bunun önlemini ben niye alayım sen insan gibi sür kaza riskini sen düşür. Hele şu şehiriçindeki elektrikli bisikletliler tam bir ölüm makinesi ulan osuruk kadar sesi yok bindiği aracın paketçiler gibi makas ata ata gidiyor. Motorcuyu fark edin diyorlar kendileri ama farkedilmeleri için hiçbirşey yapmıyorlar. Millet binbir dertle uğraşıyor çoğu insanın kafası dalgın öyle ani reflekslerde bulunabilecek yapıda olmayan çok kişi var trafikte bunları hiç hesaba katmadan "bizi fark edin" oldu canım. Bu yazdıklarım saçma sapan kullanan çoğunluğa olması gerektiği gibi kullananlara allah kaza bela vermesin yolları herzaman açık olsun.
CKS plakalı rocco yüzünden oluyor bunlar
Yok, bunların hepsi o mavi motorlu annesi huur olmayan o.çocuğu yüzünden oluyo
Yahu bu videoda ben doğru düzgün makas göremedim aralardan sıyrılmış hafif hafif tek barzoluk el hareketi çekmesi olmuş bence motorcu niye sol şeridin solundan gitmeye çalışıyor bu doğru mu ya da sol şeritten 50 60 la gitmesi mi doğru?
Önce dış ülkelerdeki gibi sol şeridi boş bırakmayı öğrensek, makasa zaten gerek kalmayacak.
Bende o motorculari bidaha kirmizi isikta beklerken iki şerit arasindan gecmesine izin verirsem adam degilim. Seridinde gidecek hepsi o zaman.
Yoldan ağababalardan biri geçmeyecekse ben trafik polisi göremiyorum , kim uygulayacak bunu ?
essegin amina su kacirmislar . Her kafasinda kamera ile kayit yapan islem yaptirabiliyorsa vay halimize.
Şimdi ben otobanda trafikte bekliyorum motorlunun 'teki adalardan geliyo trafikte ben sinyal verip şerit değiştirir ken motoru farketmeyip benim arabama vurunca kim suçlu yada eminiyette kapatıp giden motorcular kafasında kask yok sonra çay efendim canıma kastettim olum sen ilk önce motora nasıl hangi alet edevatla binilicegini öğren sonra canıma başkaları kastetsi n ayrıca motorcular fena dalga geçmiş herifle motorcularda ki bu elitli k bu kuralcilik nerden geliyo ama altına aldığı 5 bin tl lik motordan mi..
Telefon düzeltmesi mesajı halletmiş kusura bakmayın.
araba film yapma jant takma yay takma tesisat koyma makas atma eeee ketçap ketçap olarak kalsın tekerlegin dönmesi serbest mi? yakında patinaj çekersende ehliyetine el koyucaklar
motor kullanıyorum arabada kullanıyrum ama motorcuların daha sakat kullandıklarını düşünüyorum en azından antalyada böyle durum
Antalyada 100km hızla en sol şeritten araç sollarken, solumuzdan en az 130-140 la geçen dingile ne demeli?
Ne bileyim ben sağa/sola dönecekken 3 şeritli yolda 4. şeridi açan dengesize? Sonra da onları görecekmişim. Girmesin döneceğim yöne, sinyalimi vermişim ben durma orda. Ek bir şerit yok ki orada. Bir de bunlar ortalığı yıkarlar motorların çevresinde bir araba kadar hayali kare vardır. Oraya giremezsiniz derler. Kendileri 2 araç arasına girerken, kaldırıma çıkarken ters şeritlere dalarken, makas atarlarken bu kare sanırım bi taraflarına girip ufalıyor! -Sözüm meclisten dışarıdır, üstüne alınması gerekenler zaten alınır.-
Bir de şu videoyu çekenler, çoğu da dengesiz gidiyor. Alenen tehtid ediyor. Roccolu olan videoda, ben sivil polisim diyor. Bunlar neden görülmüyor? Kaldı ki sol şeritteki dengesize sinirlenip ufak bir makas atılmış. Riskli de bir hareket yok. Fark edilmek diyorlar da o video da ona yapılan bir harekette yok. Bence videonun başında rocco yavaşlayıp motorcuyu kenara kaydırdı diye sinirlendi motorcu. Ondan yaptı bu dengesizlikleri. Kaldı ki o videoyu çekenlerin hakaretleri vs. onları saymıyorum bile. O videoya göre ceza verilebiliyorsa, videoyu çekenlere de biraz bakılmalı.
Neler söyleyecem aslında da oruçlu oruçlu yeter bu kadarı.
makas atıp insanların hayatını tehlikeye atıcaksın sonra motorcular yırtık dondan fırlıyor diyeceksin!!! olmaz öyle şey motor hiç kullanmadım ama motor gelip bana çarparsa kendine yapar kendi zarar görür. Fakat makas atan biri bana çarparsa belkide ona hiçbirşey olmaz bana olur.
Sürekli videolar çıkıyor en son bir clio'ya audi makas atarken dokunmuş clio sağa sola çarpmış makas atan audi son gaz kaçmıştı.
http://www.mynet.com/haber/yasam/d-1...rada-1237202-1
Ama hiç motorlu aradan geçerken arabaya çarpıp kendisi zarar görmeden arabaya zarar vermedi. Burda söylenende başkalarının hayatını tehlikeye atmak, kendi hayatını değil.
motorcular bu durumu artık iyi niyetli olarak kullandığını düşünmüyorum.
anlaşıldı bu aralar orj. son susturucumu takayım
Birde merkezi yerlerde en sağdan giderken, sağından geçip beni farkedin diyenler de var. Ben onun nesini farkedeyim
Aracıma kamera aldım, makas atan salak sulak araba kullanan kim olursa olsun (motorcu, arabacı,kamyoncu,) elimden geldiğince yetkili makamlara gerekli şikayetimi yapacağım. Çok güzel bir uygulama olmuş. Uzun zaman önce gelmeliydi.
Tüm makasçılar artık akıllanacak ,)
Bu tarz videolar son zamanlarda meşhur oldu ama normal bir motorcu gün içinde bunun gibi 100 tane olay ile karşılaşıyor, izlediğim videolardaki olaylar bizzat yaşadıklarımın yanında çok normal kalır.
10 senedir aktif olarak motor kullanmama rağmen trafikte herhangi bir kazam yok çok şükür. Bunun sebebiyse trafikteki herkesi potansiyel bir katil, kendimide her an öldürülmek istenen bir av olarak görmem.
Türkiyede motosiklet sürüyorsanız bu psikolojiye sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde uzun süre yaşamanız veya sakat kalmamanız mümkün değil.
Malesef ülkemizdeki motosiklet kullanıcı sayısı son yıllarda artmasına rağmen yinede çok az.
Bu sebepten ötürü trafikte ki otomobil sürücülerininde tüm hareketleri, refleksleri ve düşünme tarzları sadece bir başka otomobil üzerine kurulu.
Bu yüzden motor sürücüleri motorları farkedin diye senelerdir yırtınıyor. Ama tabiiki burdaki tek görev otomobil sürücülerine düşmüyor. Motosiklet sürenlerin içindede çok hatalı kullanan, diğer sürücülere haddinden fazla güvenen ve ona göre hareket eden bir çok sürücü var, onlarında ömrü çok uzun olmuyor malesef. Sürekli şerit değiştirmek, öndeki araçların sizi hiçbir aynasından göremeyeceği kör noktalarında olmak, sürücülerle aynalar aracılığı ile göz teması kurmamak, yoldaki potansiyel çukur taş gibi etkenleri yok sayıp otomobil sürücülerinin bunlara göre hareket etmeyeceğini düşünecek kadar saf olup iki araç arasına dalmak vs gibi bir sürü örnek çoğaltılabilinir.
Bazı arkadaşlar motorlarda sağdan soldan geçmesin şeridinde gitsin demiş. Öncelikle dünyada lane splitting yani şerit ortalamak denen bir kavram var, bu kuralında legal ve illegal olduğu ülkeler. Türkiye hakkında yasak olup olmadığı ile ilgili kesin bir bilgi okumadım bazı kaynaklarda yasal olduğu bazılarında ise yasak olduğu söyleniyor. Mantık olarak baktığımızda kimse motosikleti havadar diye kullanmadığı için tabiiki trafik problemi nedeniyle ülkemizde ki her motorcu şerit ortalama işini yapıyor. Ama yollarımız, özellikle şerit genişliği olarak bakıldığında bu iş için uygun değil. Bu yüzdende son yıllarda motorcular yoğun olarak köprü otoban vs gibi yerlerde emniyet şeridini kullanıyor. Trafik polisleride zaten hali hazırda arap saçı olan trafiğe birde motorcuların katkıda bulunmaması için ses etmiyorlar yoksa buda yasak, ve hatta bana göre şerit ortalayarak giden bir motordan daha tehlikeli çünkü heran o emniyet şeridine bir otomobilin girmesi mümkün ve kaçabileceğiniz hiçbir yer yok özelliklede emniyet şeridinde yüksek süratle giden motorcular için.
Motorcuların araçların arasından geçmeme, kendi şeridinde gitme kısmında otomobil sürücülerinin haklı olduğu kısımları yukarıda belirttim, ama onun dışında bir motorlunun özelliklede İstanbul trafiğinde otomobil gibi hareket etmesi, kendi şeridini ortalayarak otomobil mantığı ile gitmesi mümkün değil. Ben nezaman bu şekilde sürmeye çalıştıysam normal sürüşümden çok daha fazla risk altında olmuşumdur. Örnek vermek gerekirse şeridi ortalayarak gittiğinizi düşünelim, Türkiye'deki araç sürücülerinin hareketlerinin ve düşünce yapılarının sadece bir başka otomobil üzerine kurulu olduğundan bahsetmiştim, siz bu şekilde sürüş yaptığınızda arkanızdaki araç mutlaka sizin dibinize kadar giriyor ve o arada sizin motorunuzla işgal ettiğiniz alanı kendi takip mesafesi olarak görerek sizin üzerine çıkmaya çalışıyor.
Misal :
https://www.youtube.com/embed/_43c7egKBF8?wmode=opaque
Veya bu şekilde giderken bir başka araç, şeridi ortaladığınızda motorunuzun o şerit için yeterli alan kaplamadığını düşünerek yan şeritten üzerinize çıkmayı kendinde hak görebiliyor.
Ve en tehlikeliside özellikle bizim forumumuzda aslında hiç bulunmayan ama trafikte hepinizin denk geldiği makas atan otomobillerin, siz şeridi ortalayarak gittiğinizde ve özelliklede arkanızdaki aracın sizin dibinize kadar girdiği ve orta şeritte olduğunuz durumlarda motorcu makas atan aracın kör noktasında kalıyor ve böyle birinin sizi altına alabilme ihtimali çok yüksek.
Bu örnekler dahada çok çoğaltılabilinir, ben şahsen arkadaşımın motorunda artçıyken ve aynen otomobil gibi şerit ortasında kırmızı ışıkta beklerken, duramayan bir ekmek kamyoneti bize arkadan çarptı, son anda lastik sesine dönüp bakmamış ve motordan atlamamış olsaydım muhtemelen boynumu kırıcaktı. Eğer şeridin ortasında değilde çizgi hizzasında duruyor olsaydık büyük ihtimalle bizi sıyırıcaktı. Yani motor sürerken otomobil sürücüsü gibi hareket etmek Türkiye için geçerli bir kavram değil ve daha çok sizi riske atıyor, bunu senelerdir tecrübe ediyorum.
Bu tarz videolardaki motorcu arkadaşlarında sürücülerle polemiğe girmesini, konuşmaya çalışmasını doğru bulmuyorum. Özellikle scirocconun olduğu videoda araç ile bariyer arasına girmesi, sürücüye bakarak otobanda sol şeritte konuşmaya çalışması hem kendisi hem de araç sürücüsü için risk ve çok gereksiz. Ben şahsen böyle durumlarda, beni gerçekten riske atmışsa yanına gelip sinyal ver işareti yapar devam ederim, aynasını kontrol etmiyorsa aynasını gösteririm, şeridini ortalayarak gitmiyorsa şerit çizgisini gösteririm ama bu söylediklerim 1 saniyelik ve el hareketleri ile olan şeyler, yanına gelip camı açıp sohbet etmek azarlamak falan bunlar gerçekten manasız. Çünkü dikkatsizlikle yapan kişiye bunu gösterdiğinizde özür diler veya dikkatini toplar ama kasten makas atan birine niye makas attın demek ve tartışmak boşa zaman kaybı.
Motorculara saygı konusunda Türkiye son senelere baktığımızda artan motosiklet sayısı ve o motor sürücülerininde aynı zamanda otomobilde sürüyor olması sebebiyle eskiye nazaran çok daha iyi durumda.
Bende trafikte bana yol veren, aynasında dikkat edip şeridinde kayarak bana yer açan otomobil sürücülerine hem korna hemde elimle teşekkür etmeden asla geçmemeye özen gösteriyorum.
Bu tarz videolardaki gibi azarlama kavga etme kazaya sebebiyet verme videoları kadar birazda karşılıklı hoşgörü, teşekkür ve saygının olduğu videolar çoğalırsa iki taraf içinde daha yapıcı olacağına inanıyorum.