Yaklasik iki haftadir Ist dayim. Geldigimden beri gerek trafikte gerekse parketmis sayisiz plakasiz arac gordum/goruyorum. Nedir bu plakasiz araclarin esprisi?
Printable View
Yaklasik iki haftadir Ist dayim. Geldigimden beri gerek trafikte gerekse parketmis sayisiz plakasiz arac gordum/goruyorum. Nedir bu plakasiz araclarin esprisi?
Edit geri gelsin...... Arka plakadan bahsediyorum.
Mobese yazmasın diye söküyolar kankacım. Emniyetciler onlar.
Her türlü naneyi yolda yiyip ceza yemeyen tayfa.
Sen unuttun iyice buraları:)
Kanun manun yok.. Herkes takılıyo bu aralar kafasına göre:)
Ben merakla metrobüs yoluna ilk kim girecek onu bekliyorum:)
Plaka ne arar la arabada:)
Benimde bu aralar gözüme sıkça ilişen plakasız araçlar var ve geneli park halinde olmuş oluyor. Geçen seçimlerden sonra paranoya olduk iyice. :)
seçim provası...
5-6 ay önce istanbulda beyaz polo kullanan bi abla görmüştüm, o da plakayı bişeyle kapatmış, onun bunun önüne kıra kıra ilerliyodu. Hayır bi de kadınsın ne cesaret.
Arabayı ben kullanıyo olsam vururdum gerçekten, öyle irrite edici idi hareketleri.
Plakasızlar genelde sivil polis aracı oluyor.
plakasızdan çok plakalarının harflerini yada rakamlarına band ceken var, veya ayakkabı boyasıyla yapan var bir kısmıda elektirik bandı kullanıyor,
Sifiri 8 yapan var :) ortasına boya ile
c , o yapan var elektrik bandı ile.
plakada boyama, harf değişikliği vs değerli evrakta tahrifat suçuna giriyor ve de çok ciddi cezası var, o nedenle sakın ha diyorum, hapisle yargılananlar var siyah bir bant yüzünden...
Motorcular kilitlerini arkaya asıp plakanın üstüne denk getiriyorlar o da yaratıcı.
Taksicilerde bagaja bez sikistiriyor plakanin son 2-3 harfi kapanicak sekilde dolmuslarda yapiyor gerci
Aktrollerdir :D
Denk geleni bence whatsapp üzerinden polise gönderin. Ne olur ne olmaz ortalık ***** karışık.
polis whatsapp kullanıyomu ya yada hangi numarasına yollıyacuk :D
80tl cezasi var motorda.
radar hele ki racing le aman yani.
bu yuzden 2tekerlilerde pek goremezsin, scooter/kuryeler haric.
arabada farkli dusunceler olabilir zira motor gibi alttan alinacagini pek sanmiyorum.
Bu mobil uygulama cikti cikali bende takmiyorum , 3 kere sacma sapan yerlerde sadece 2 serit ortasindaki cizginin ustunde bile oldugum icin ceza yazmislar . Mobilden vatandas yolladigi icinde ornegin ceza 89 ise + 12 de uzerine sivil halki rahatsiz etmek mi ne oyle sacma bi bedel yansitiyorlar . Yanlis anlasilma olmasin kural ihlali yapmadigim yerde bile sacma sapan fotograf acisindan dolayi ceza yemisim .
Etiler'de bina otoparkinin onundeyken kendim de aractayken arkadan fotograf cekip bina girisi ortak kullanimi isgal etmekten yazmislardi , 1 gun sonra binanin kamera kaydindan orada park halinde olmadigini iceren videoyla basvurdum kabul edildi . Bu surecte itiraz edilirken cezanin odenmesine de gerek yoktu
3 harfini elektrik bandıyla 8 yapan var :D
keşke plakamda j olsaydı :) cok kolay u oluyor elektrik bandı ile
Geçen gün e5te,Acıbadem girişi,bir scirocco plakasız şekilde makas atarak gidiyordu.
Video çekip emniyete göndereyim desen; sende makas atmalısın.Valla arkasından beddua'yı salladım,tek yapacağım bu
herşeyin p.kunu çıkarmayı seviyoruz.
Peki plaka silinmisse? Atıyorum eski plaka artık yikamacinin bastığı kostik sağolsun silinmis ve okunmuyor ? Yada biri plakaya çamur surduyse ? Bunların cezası var mı
mersinin gözünü seveyim yaw , kamera , eds , mobese hepsi hak getire. :D kaç senedir ceza yediğimi hatırlamam. allah yardımcınız olsun.
Benımde on arka sokuk suan yan koltugumda tamponlarda cızık vurukta var ne bu hal dıyene boyaya gıdıyorum dıyorum :D
3 Güzel 8 Oluyor valla :D
Dün Şile Yolu üzerinde bende plakasız 2 tane servis aracı gördüm ama hava karardığından sadece araç içi kamera görüntüleri var. Zaten plakasız olunca fotoğraf çekip göndersen adamı nerede bulacaklar.