Yarbay Nickli Üyeden Alıntı
Supercharger dediğiniz sonradan takılan tip ise yani Honda Civic D serisi motorlar yada B serisi motorlar gibi için ise yanında binbir o araca uygun parça ile gönderilir onunda yanısıra ECU tarafından takıldıktan sonraki farklıklar göz önünde bulundurularak yeniden yazılımda yapılır.
bu arkadaşın doğan motora bilmem hangi marka model aracın superchargerını alıp ona deli Metin :) tarafından çatma derme adaptörle monte edilip sağlıklı yürümesini bence beklemek hayal perestçe olur.
burada enjektör yetinebilecekmi? yetinemeyecek ise hangi marka model kaç CC lik enjektör takılacak hatta monte edeceğiniz araç kafadan enjeksiyon sistemlimi karbüratör sistemlimi? yazılım yapılabilecekmi, pompa, sıkıştırma oranı vs hepsi hesap edilmeli hepsi doğru değerlerde olmadığı süreçte 1001 sıkıntı çıkacaktır.
motor aşırı zenginmi çalışacak, aşırı fakir bir karışımı gerçekleşecek, yeniden haritalanabilecekmisiniz haritalasanız bile optimum değeleri yakalabilecek yakıt sistemi mevcutmu,ateşleme vs ...
şu an Google amcaya girin 1milyon tane motor swap görürsünüz almanyasından,ingilizinden,Amerikalısından japon araba tutkununa ama sonradan A markanın superchagerını B marka aracın motoruna takılmış supercharger sayısı 5i geçermi onu bile bilmiyorum kaldıki ne derece sağlıklı yürüdüler arıza yaşandımı.
ha direk atıyorum Jackson racing tarafından doğan için özel tasarlanmış onun emmesine uygun girişleri mevcut olan supercharger olurdu, mühendisler sıkıştırma oranı,ateşlemesi,egzantriği, yakıt sistemi göz önünde bulundurularak ona uygun rulman,ecu haritası vs yollasaydı hadi durma derdim ama şu an bence arkadaşınızın projesi ütopik...