https://www.youtube.com/watch?v=xZ33z7d9z6g
yeni esnaf aracı hayırlı olsun 2.0 motorla A8 olsun S olsun pastadan güzel pay alır.
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=xZ33z7d9z6g
yeni esnaf aracı hayırlı olsun 2.0 motorla A8 olsun S olsun pastadan güzel pay alır.
Bunun 1.6 turbosu çıkar 1-2 seneye.
Araba aşırı iyi ama fiyat cok önemli:)
605.612 TL diyor borusan sitesi türkiye paket standart olan büyük ihtimal.
Bu hacim işinin de iyice b*kunu çıkardılar..
''Okey çok sory,pardon'' bunlar çok gıcık konuşmalar geliyor bana. Arabayı beğenmedim. Bir araba ne kadar teknolojik ne kadar elektronikse bsna bir okadar itici geliyor. Şahsi hissiyatım bu yönde.
1.2 7 gelirse şaşırmıcam artık. 0 100 6.5 saniye mi dedi yanlış mı anladım ?
valla zaten araç konfor makinesi olduğundan yemişim v6 v8'i. 2 lt twinscroll turbo motorda paşa paşa götürür. hızlanmanın asıl sebebi şase.
v6 v8 bır 7 nın verdıgı keyfı , motordakı guruldemeyı, kesınlıkle veremez. Sadece 0 100 6.5 olması bu keyfı vermeye yeterlı degıl.
Gereksız fazla dokunmatık kullanılmıs. Ic mekanda 7 serısınde daha fazla kafa yorulmalıydı 7 serısı ust sınıf bır arac ıcın basıt duruyor.
dokunmatik ekran bi konsolda var bir de anahtarda zaten. Tesla gibi plazma yok ortada en azından. hatta şatafatlı kısım dokunmadan hareketler ile bile fonksiyonları yönetmek mümkün. donanım bakımından sektörde üst sınıf denilen teknolojilerin neredeyse tamamı var.
hayalller hayaller r :)
e89 Z4 kullanıyorum. Sımdıye kadar 10 a yakın bmw aracım oldu. Eskı bmwlerdekı surus hıssı yenı araclarda yok.
Ben bmw yı verdıgı saf surus zevkı ıcın alıp kullandım. Teknolojık ıvırtı zıvırtı ıle dolu 4 sılındır suni konfor hıssı yaratan bır 7 sahıbı olmak ıstemezdım.
Yenı Mercedes S ın ıc mekanı ve 7 nın ıcmekanına bır bakarsanız, bmw nın ıcının nekadar sıradan durdugunu gorebılırsınız.
Amac teknolojık bır araca ve tasarım olarak keyıf veren bır araca bınmekse s sınıfının ıc mekanıyla yenı 7 nın ıcmekanını bır karsılastırın derım.
Yorumlarımda marka fanatıgı degıl objektıf olarak yorum yapıyorum.
Bi ara da 5 serisine 1.4 turbo gelecek diye duymuştum. Henüz gerçekleşmedi ama...
Buna da 1-2 seneye 1.6 turbi getirirlerse şaşırmayın.
5 serisinde 1.3 multijet diye bir söylentide vardı vergilerden dolayı :)
bu arabayı kullanmaya adam lazım.. Şöförsüz tam bir eziyet olabilir.
2 3 yıl sonra o bmw cöp olur demedı demeyın hersey elektrınıkse yakında bozulur en ufak bır parcası kırılsa bozulsa calısmasa dunya para eder evet su anda guzel ama cok narın bence
Keske araca ve pıyasaya hakım bırılerı kullansaydı.
Fıyat cokk yuksek,ılerıde duser. Ayrıca ıc ve dıs mekan guncel 7'den pek farkı yok...
Teknoloji benim acayip hoşuma gidiyor
Ama 600 ki dolusu degilmis
O paraya polat alemdar gibi koruma ordusu ile gezerim
Vip vito one arkaya fluence icinde adamlar 3 4 sene takalirim
Goren reis der en azından hahahahaha
2.0 Tfsi A8'de geldi zaten geçen ay fiyatlar çok yakın : Connecting Site...
F Segmenti araç alan motoruna yakıtınamı bakar zaten çoğu şirket üstünden alınıp satılıyor bireysel alanlarda çok çok zengin sınıfı..
şöför arabası bunlar..
bunlara d,e segmenti muamelesi yapmanın mantığını hiç kavrıyamadım bu araçların arkası lüksdür arkada taşınan insan makam sahibi milletvekili ,bakan,başbakan,konsolos,holding patronu v.b bunların rahatı konforu ön plandadır.. bu sınıfda cimriliği hiç anlamıyorum ..
kim takar bu sınıfda ekonomiyi , kim takar düşük hacmi..
Bır cok ınsan takar,emın ol. Yanı parayı kendı kazanan patron yapar. Zaten cok kazananda bu motoru almaz. Burokrat sınıfı zaten,umurunda olmaz.
Ayrıca 7'yı daha cok patronlar kendı kullanır,soforlu kullanım daha cok S kasaya mahsus.
Ayrıca bırı bu adama S kasa kullandırsın. C kasa ıle bır tutuyor! :) Nerdeyse tum yenı sıstemlerın bu aracla cıktıgını sanıcagız.... Hele serıt takıp ultimate drıvıng machıne ı kullanması komedı.... Bos adam,hele o sorry bıtırdı benı....
bir çok dediğiniz sınıf zaten bu sınıf :) bende bunu anlatmaya çalışıyorum. ben daha F segmenti alıpda kendi süren ömrüm boyu hiç görmedim. benim çevremde rextonu bile makam aracı olarak kullanan insanlar var.. :) makam aracı almak bir prestijdir ama özel şöförün olması ap ayrı bir prestij..
Hala S winner yenilerde, en guzel 7 E38'dir.
Suan bıle cevremde sana onlarca ornek verebılırım.Ozelıkle 7 serısı sahıplerı kendı kullanıyor,dedıgım gıbı S'de soforlu kullanım cok ama yazarken bıle soforlu kullanan 3-4 tanıdıgım aklıma gelıyor sadece.
Bu aracları Makam aracı almak olarak gorme,adam kendı kullanımına alıyor,emın ol sırketınde soforde coktur.
Mesela babam,74 yasında,sehırlerarası seyehatlerde bıle genelde almaz bız gondermesek ve sıfır aldıgımız 2008 S500'e lpg taktırmıs adam. Bazı seyler bazen mantıgımıza sıgmıyor ama oluyor....
benim tek bildiğim örnek zamanıdna s500 vardı bizim şirkette eniştem inat etmişdi ben kullanıcam diye 1 aya kalmadan her yerini sürtüp vurunca e kasaya geri döndü.. :)
tabi benim diğer yiğenlerin yengemin bir yere giderken arka koltuğa oturup çek oğlum bizi şuraya götür gibi espriler yapmasıda etki etmiş olabilir. :)
7 kasaları genellikle sahipleri kullanır, benim çevremde de öyle hatta Rusya'da bile böyle. S oldu mu işin içine şoför giriyor.
2 litre 7 kasa da satar, artık devir teknoloji ve konfor devri, zaten premium her şey eski anlamını ve değerini kaybetti. Ayrıca BMW'de teknolojik olarak hakkını veriyor, Mercedes'in geri kalmış gibi bir havası var ama hiç de öyle değil.
ikisinide test etme imkani buldum , yeni 7 eskisiyle alakasi yok , rahatlik ve teknolojik bakimindan bmw nin ilk kez bu kasada kullandigi oyuncaklari mevcut en cokta koltuklarini begendim.
Ama s kasada baska birsey var icindeyken cok farkli hissettiriyor S in sinifindaki liderligi kolay kolay degismez bence
Hacimler bu hızla küçülmeye devam ederse vergi sistemimizin artık olması gerektiği gibi emisyona dayalı alınması ihtimali artıyor. Sağolsun hükümetimiz bizden alabileceği, tek bir kuruşu bırakmaz bizde.
1.5 dci röno motoru koysunlar Türkiye paketine yoksa çok darılırım :D
hacimler küçüldü diye bla bla yapılıyor ama daha önceleri o hızlanma verileri kaç cc motorlar ile yapılıyordu şimdi kaç lt ? verimliliğe arada bi bakın yahu. he zevkse ayrıdır ama şuan gelinen nokta çok büyük gelişimdir.
hayır herşeyi geçtim nedense hep bizim ülkedeki vergilere takılıyo herkes. Hani tamama cidden saçma vergi sistemimiz var ama bu adamlar bu arabaları sadece bizim ülkede bu hacimle satmıyolar. c180 falan zebille var yurt dışındaki ülkelerde.
emisyon sistemi zor.. o sisteme geçilirse fakir fukara soyulur zengin bedavaya arabaya biner.. gelir dengesi zaten nane molla olan ülkede her şey alt üst olur..
küçük hacimin bir zararı yok isterlerse 1.2 motor koysunlar sadece her yiğidin bir yoğurt yiyişi var her segmentinde bir alıcı kesmi var.
hadi türkiyede ötv var düşük hacim F segmentinde ok de.. yurtdışında ne gerek .. kaldıki 600 bin lira düşük hacim F segmenti içinde fazla bence. birde bomboş kasa.. arkadaşların dediğine göre ısıtmalı soğutmalı koltukları bile yok opel astra almıyorsunki bmw 7 kasa bu..
zevk renk işi sanırım ben eski kafalıyım F segmenti dedinmi 7 kasa olsun S kasa olsun kuvvetli motor bir ton dolu konfora rahatlığa keyife yönelik oyuncaklar geliyor aklıma..
napa derisinden tutda kiraz ağacından ceviz ağacından hakiki ahşap kaplamalara ,arkada mini barına, bardak ısıtmasına,koltuklar yatakda olmasına, arkadaki koltuklarda masaj özelliğide olucak, multimedia sıda olucak, internetide olucak, arkaya özel ısıtması soğutması olucak, arka koltuk ayaklık uzatmasıda baldır desteği olucak yani yönetici koltuğu, elektrikli perdeleride olucak,şöför paketide olucak kısaca velour paspasına kadar olucak bence daha aklıma gelmeyen bir ton oyuncakları olucak..
boş sadece sürmelik 7 kasa s kasa alınıcağına pek tabi 3,5 yada c,e alınabilinir hiç olmassa amacına uygun olur ama benim düşüncem bu tabiki zevk renk meselesi.. ben 7 yada s kasa sürücem arkadakiler çayını kahvesini şampanyasını yudumlayıp internetine girip koltukta kendilerine masaj yapıp keyif sürücek ilginç ama zevk meselesi tabiki.
Jaguar XJ yıllardır 2.0 motor kullanıyor. Bir önceki kasa S serisinde 2.2 dizel gelmişti S 250 olarak. Neden bu araca bu motor bu kadar yadırgandı anlayamadım.
Yav arabaların yalıtımları zaten zirve.Camı kapatınca ne motor sesi ne egzoz sesi hiç bişe duymuyosun.Hızlanması torku iyi olduktan sonra 6 silindir 8 silindir günümüzde çokta elzem değil F sınıfı olsa bile..
Ben motoru yadirgamiyorum
Fiyati 300 400 arasi olmali benim gözümde
Ama neyse burasi tr demekten bıktım
Başarılı ama komik...
Emisyon sistemi ile daha fazla gelir elde edileceği hesaplandığı gün dillendirirler bu sistemi, tüm gelişmiş ülkelerde böyle diye. Alt kesimin düşünülmediğini her defasında kanıtladılar.
7 serisine gelince, teknoloji tabi ki gelişsin ama bu kasada bmw'nin ilk defa kullandığı öncülük ettiği bir teknoloji var mı? Bmw'nin geçmişinde 7 serileri otomobil teknolojisinde 10 yıl sonra yaygınlaşacak teknolojilerle donatılır, bunlar arasında en az 3-4 yeni teknoloji olurdu. Artık bmw 7'de bile sadece yeniliklere ayak uydurmaktan ibaret mi kalıyor. Bu segmentte sorgulanması gereken fiyat ya da motor hacmi değil.
Geçmiş 7 serileri;
1973 — Avrupa'da seri olarak turbo motorla üretilen ilk otomobil BMW 2002 oldu.(7 serisinin olmadığı yıllar)
1978 — Modern ilk ABS sistemi BMW 7 serisi ve Mercedes S serisinde uygulandı.
1992- Xenon far ilk defa BMW 7 serisinde uygulandı.