Merhaba arkadaşlar,
Balayı için yurtdışını düşünüyorum.Giden gezen gören arkşlardan fikir almak isterim.Sakin ve huzurlu yer olarak tavsiyeleriniz nereleridir ?
Printable View
Merhaba arkadaşlar,
Balayı için yurtdışını düşünüyorum.Giden gezen gören arkşlardan fikir almak isterim.Sakin ve huzurlu yer olarak tavsiyeleriniz nereleridir ?
gitmedim görmedim ama nasip olursa ilerde paris düşünebilirim ...
Maldivler.
Balayi olarak bilmiyorum nasil bir tercihiniz olur ama gunes kum deniz istemem derseniz Amsterdam'a gidebilirsiniz, Madame Tussaud muzesi, yol boyunca uzanan kopruler falan enfes bir sehir bence.
Almanya derseniz Berlin veya Munih disinda Stuttgart'a gidebilirsiniz, Mercedes-Benz ve Porsche muzesine ugrayabilirsiniz. Burada yapilacak aktivite muhtemelen daha coktur.
Tur olarak derseniz Benelux (Belcika,Hollanda ve Luksemburg) veya Milano baslangicli guney Fransa turu yapabilirsiniz. ( Milano-Nice-Marsilya-Cannes-Monte Carlo)
Ozellikle Guney Fransa son derece sakin ve gorulmesi gereken yerler bence.
http://www.yuppee.com/wp-content/upl...-of-France.jpg
Ben olsam Paris'i balayı için tercih etmezdim. Gidip görülmesi gereken bir şehir ama açıkçası beni büyülemedi, dolayısıyla balayı için değmez. İklimi güzel , insanı sıcak , deniz kenarı yerler daha tercih edilesi benim açımdan
Mauritius öneririm kardeşim çok güzel bir yer vize derdi yok booking den güzel bir otel ayarla uçak biletleri biraz pahalı olabilir onun dışında süper bir tatil yaparsın
Amaç deniz, kum, sahil, güneş ise, Tayland'a Phuket'e gidin, biraz uzak ama, uçak fiyatlarıda tuzlu.
ayırdığınız bütçe ne kadar bilmiyorum ama Bora Bora düşünülebilir.
Four Season gibi abuk fiyata sahip yerler olduğu gibi çok daha makul oteller de var ki bence öyle bir yerde maksat
dünyadaki cenneti yaşamak olduğu için otelin kalitesinin aman aman da önemi yok.
Not: Giden arkadaşımın yalancısıyım.
Bora bora maldivler ohoyyyy adam hasilati oraya birakir 3-4 gun icin
Tarih nezaman olacak bilmiyorum ama cok yaza denk gelmiyorsa git dubaiye okyanusta yuz mis gibi :) italyanin guneyide sakindir guzeldir. Hollanda paris vs full kosturma gecer. Deniz kum gunes yap bence ilerleyen senelerde gidersin diger ulkelere. Deniz kum gunes yakin olsun dersen yunan adalarida olabilir
Benelux cılk-cılk turist yani insan demek. Ben askerdeyken hatunla benelux yaptığımızdan, balayı için doğu avrupayı tercih ettik. Hem daha sakin, hem daha ucuz.
Eğer denize girmekle işiniz yoksa tavsiye ederim.
Budapeşte
Bratislava
Viyana
Prag
Biz Budapeşte ye uçup yukarıdaki sırayla gezdik. şehirler arasını otobüs ile yapıp göre göre gittik. Son durak Prag a daha fazla zaman ayırıp, arabayla (rent a car) günübirlik Dresten e gittik.
deniz güneş dinlenme tatili yapacaksanız Kotor ve Budva yı da düşünün.
Ayirdigin butce onemli, yoksa bu isin ucu acik kardesim :) phuket ve dubai den uygun tatil ayarlanabilir yalniz ucak biletlerini takip etmek gerek.
aynı dertten muzdaribim şuan bangkok-phuket-singapur bakıyorum.
tur ve esktralar 12bin tutuyor eylül ayı için :D
Maldivler yine eylül ayı için en dandik otelde 15bintl :D
bora bora ve seyselleerinde altta kalır yanı yok.
şu sıralr bali yi incelemeye geçtim.
hem gezelim hem dinlenelim modundayız. 10 gün free takılacak bir program yapmaya çalışıyorum
imkan nedir bilmem ama avrupaya hafta sonu gidilebilir yani o yuzden bi daha bu kadar uzun tatil olmayacağını varsayarak ve bir kere yapacağını varsayarak çık yola derim ;) o yüzden maliyete takılma.
Daha dün, 2 hafta süren balayından döndüm. Herşey çok güzeldi bende yurtdışı tercih ettim. Önce miami ye gittik üstü açık mustang kiraladık ve 2-3 gün boyunca tüm miami beachlerini gezdik heryerde denize girdik güneşlendik dinlendik. Ardından yola çıktık okyanus kenarıdan orlando ya kadar gözümüze güzel gözüken yerlerde durduk yedik içtik denize girdik ve orlandoya vardık. Orlandoda 1. gün Universal studios 2. günde Seaworld e gittik, ikiside on numaraydı çok eğlendik. Sonra tekrar miamiye döndük yolda alışveriş vs ve 1 hafta sonunda aracımızı teslim ettik. Ardından Miami çıkışlı 1 hafta süren herşey dahil karayipler cruise turuna katıldık. Cozumel, Cayman, Jamaica, Bahamalar anlatılmaz yaşanır bir tatil geçirdik ve şu anda ofiste pc başında bunları yazıyorum :) Eğer zaman kısıtlıysa sadece 3-4 günlük miami çıkışlı cruiselarda var onlarıda öneririm... Şimdiden hayırlısı olsun herşey gönlünüzce olsun...
ben olsam balayı için eğer maddi sıkıntı da yoksa, bi haftasonu uzaklığında olan, ya da 3-4 günde gidilebilecek yerlerden değil de daha antin kuntin bi yer seçerdim
maldivler veya borabora, ikisi de mükemmel olabileceği kanaatindeyim.
Amaç deniz değil ise amsterdam gerçekten çok güzel..
Amaç deniz ise de tayland müthiş.. Ancak turistik olan yerlere değilde daha bakir adalara gidebilirseniz müthiş kafa dinlersiniz..
Amaç ne deniz ne kafa dinlemek biraz gezelim diyorsanız da tarih gezmek için italya civarları..
Her türlü şeyi görelim biraz da alışveriş yaparız diyorsanız Amerika yada dubai olabilir.. :) (amerika olursa kuzeyler genel olarak daha sakindir. aşağı indikçe hareket artar)
Maldivler hem pahalı hem de biraz sıkıcı..
Uçak ve otel, 4-5 gün için 10.000 TL'yi buluyor. Yemekler epey pahalı, 2 kişi pizza kola 40-50 usd civarı. Ayrıca ulaşım da epey problem.. THY'nin direkt uçuşu var ama havaalanından otele transfer yapan pır pır uçaklar günde 1 sefer ve 8 saat beklemek gerekiyor. Deniz, manzara süper ama hep aynı deniz hep aynı manzara..
Onun yerine phuket tercih edilebilir. Adalar, beachler, phuket içi canlı hayat, gece kabareleri, kaplan sevmek, file binmek..
saymakla bitmez..
Önceki sayfada yazılmış Bangkok, Singapur, phuket turu.. Bangkok biraz sıkıntılı ama tavsiye edebileceğim bir tur. Yorucu olsa da epey keyifli.. Gördüklerin, yaşadıkların değiyor o yorgunluğa
Avrupa tercih edilmemeli.. Herhangi bir zamanda, 3-4 günlük bir kısa tatilde gidilebilir avrupaya. Bir özelliği yok balayı için..
bende ekim ortasında evleneceğim bende phuket e baktım ama ekim ayı çok yağmurlu geçebilir diyorlar varmı fikri olan :)
Dominik'e gidin.. yada İtalya... Roma-Floransa-Modena-Toskana-Siena gibi eşşiz güzelliklerle beraber tur yapardım.
yada, İspanya - Ibiza...
Kimse yazmamis heralde ama ben Venedik oneriyorum , tabi ben gezmek amacli gitmistim balayi icin nasip olmadi :D ama gercekten ben cok begendim . Zaten sehrin aksamustunden itibaren kendine has bi romantik havasi olusuyor yaz mevsiminde de san marco da kucuk olmasina ragmen sikilmayacaginiz bir cok aktivite var gunlere bolerseniz diger 2 adayi da gezebilirsiniz . Limit olarak en fazla 7-8 gecmez diye dusunuyorum rezervasyon tarihine gore daha da asagi fiyatlara denk getirmek mumkun
Kasım'da gittim
Gündüz yağmur yok, hava sıcak ama bunaltıcı değil
akşamları 45 dk - 1 saat bir yağmur yağıyordu, yağmurdan 15 dakika sonra yerde su damlası kalmıyordu
Venedik çok güzel, aşık olunacak şehir ama..
Çok küçük.. Hadi 1. gün ağır ağır sokaklarını gezdin, gondola bindin.. diğer gün dükler sarayı yaptın. 3. gün adalara gitsen.. Bitti
Başka yapacak bir şey yok. uzun bir tatil için küçük gelir bence Venedik.
Roma'ya gittiğimde hızlı trenle geçmiştim Venediğe.. Venedik sokaklarını ( arka sokaklar dahil ) rehberli bir şekilde uzun uzun gezmek, alışveriş, gondol turu, yemek, rehberli ve bol anlatımlı dükler sarayı gezisi sabah 11'den akşam 5'e kadar olan sürede tamamlamıştım :)
İtalya-Como
2 ekim yurtici uygun olmaz diye dusunuyorum bende yurtdisina bakicam. Phuket olur sanki
Otelde kalmayacaksın, kalmamalısın. Dolayısıyla takılma derim otele. Ben Swiss otelde kaldım ve gayet iyiydi.
Devamlı gezeceğin için, otel seni sabah kahvaltısı ve akşamüstünde ağırlayacak. Phukete gidip gezmezsen de, büyük ayıp etmiş olursun kendine.
Bloğumda yazmıştım yaptıklarımı, yapılabilecekleri. istersen bir göz at
Phuket
Bangkok - Singapur - Phuket turunu tur şirketi ile yapıyorsan, ben ETS'den çok memnun kalmıştım
Phukette swiss te kalmıştık bizde. Tavsiye ederim. Denizi güzel, yemekleri güzel. Deniz kenarında masajı güzel..
Tur için ise ETS öneririm kesinlikle.
Evren'nin tavsiyelerini dikkate alın...
Evren abinin blog yazılarından ve burda yazdığı yorumlar sonrası bizde bangkok-phuket-singapur aldık.
8 gece otel konaklaması 10gün thy ile direk ucuş. döviz arttığı için bir orta halli araba parası ama değecek diye düşünüyorum :D
aktarmadan ne kadar uzak o kadar iyi ;)
Bende balayı için 9-23 Eylül arasında Miami'ye gideceğim, hatta biraz önce uçak biletlerini alıp pek bi rahatladım :)
Tahminen sizin yaptıklarınızın aynısını yapacağız.
Tatilinizi bütçeler ile birlikte daha ayrıntılı anlatırsanız çok sevinirim.
Mesaj atmamamın nedeni daha sonra gitmeyi planlayanlarında faydalanabilmesi.
bütçeye uygun ve deniz, kum, güneş düşünülüyorsa Zanzibar da olabilir.
Düğün telaşı stresi vs en iyi atılabilecek sakin ve huzurlu yer olarak bakıldığı zaman cazip gelen yerler arasında phuket ve Zanzibar görünüyor.
Maldivler diyorum bende..