350z,s2000 tarzında spor arabaların fiyatlarının nerdeyse 2-3 kat artmasının sebebi nedir sizce?
Vergiler piyasa durumu dışında arabaların sosyal medyada son yıllarda popüler olmasıda etkilemiş olabilirmi?
Printable View
350z,s2000 tarzında spor arabaların fiyatlarının nerdeyse 2-3 kat artmasının sebebi nedir sizce?
Vergiler piyasa durumu dışında arabaların sosyal medyada son yıllarda popüler olmasıda etkilemiş olabilirmi?
olabilir dostum
Araç sayısı belli, almak isteyen sayısı çok. Her seferinde yok artık bu fiyata satılmaz denilen fiyata satılıyor araçlar =)
Adam 2003 s2000e 110 yazmis aciklamada "fiyati sisirilmemis araclarla takas olur"yaziyor.
Bayram da Can'ın sıkılmış senin kardeşim çık dışarı bi hava al gez dolaş yaşın genç önünde uzun yıllar var daha iyilerini alırsın takılma böle şeylere :)
Oturumu açıyorum.
-İkinciel piyasasının artış değerlendirmesi (Honda,Spor Araçlar vb.)
-Al,Satçıların değerlendirilmesi
Oturum kapanmıştır.
http://i65.tinypic.com/2uoj5oh.jpg
bileydim evi arsayı satıp hondaya basardım. zamanında alamadık
Arz talep meselesi diğer araçlarada sıçramış durumda fahiş fiyatlar..
Satan mutlu alan mutlu..
boş verin yahu parası olan zevkine baksın olmayanda sahibinden ilanlarına :D
şimdi güzel kardeşim basit bir matematikle anlatayım sende piyasaya artık bu gözle bak;
şubat 2012 honda premium manuel araba aldım: 45.650 tl bu da güncel dolar kuru 1.75 iken = 26.085$ ediyordu..
günümüzde 2016 honda premium alsak yaklaşık 79000tl ve kur 2,89 = 27.335$ ediyor..
yani anlayacağın arabalara pek fazla zam gelmiyor türk lirası değer kaybediyor ekonomi çöküyor.. yerinde olsam araba piyasası yerine bu forumda eğitim üzerine paylaşılmış bilgilere kafa yorar daha düzgün bir ülkede eğitim alıp kariyer yapmaya çalışırdım.
misal polonyada eğitim gören arkadaşlar var keşke 6-7 sene önce böyle bşrşeyi duysaydım diyorum sen hesap et gerisini
Sorduğun Soruya Kendin Cevap Vermişsin Zaten.
Sizde bir kaç markaya takılı kalmayın tartı işidir bu tartının neresine yüklenirsen diğer taraf o kadar hafifler.. hafif tarafa yönelin.. bırakın parası çok olan ağır tarafa parasını saçsın.
http://www.animated-gifs.eu/category...ances/0038.gif
Hobba oldu mu şimdi bu durdun durdun Honda'ya sapladın :)
#15 yorumuna sonuna kadar katılıyorum
bir de sezonun gelmesi var
s2000 için sezon mesela şimdi
neyse şu sezon,hey allahım
Ya harbiden üzülüyorum türkiyenin haline. Adam 1 Milyar maas alir, atiyorum iphone 3 Milyar. Veya en dandik sifir araba bile adamin maasinin 50 kati.
Burda kari koca 10bin frangin üzerinde maas aliyoruz, fakat 79000Franga rahatlikla bi M4 alma sansimiz oluyor.
Sonra cikmis orda adaletten bahsediyor..
Ticaride ötv kalkıyor, olmaz ama şöyle binekte bir ötv bir kalksa 110 yazılan arabaları instagram butiklerinden satmaya çalışırlar :)
s2000 ve ep3 lerin fiyatlarının git gide pahallaşmasına ragmen bi o kadar da ayaga düşmesini anlayamıyorum
instagramda görüyorum, ön cama damar yazılar yazan, farlarını kap kara yapan nice insanlar var.
her piyasanın elbet bi işini çıkışı olur. s2000 ler son ZİRVELERİNİ yaşıyor.
insanlar zamanla, 130-140-150 bin lirayı, 8-12 yaşındaki, içi düz özellikli, muhtemelen hırpalanmış bir arabaya vermeyecekler
cunku FK2 kendini tanıttıkça aynı paraya, belki biraz üstüne, onun kadar dikkat çeken, 4 kişilik, teknolojik özellikli, rolling ve pist'e gelen sıfır ayarında bi arabaya vermeyi daha uygun görecekler. varsın olsun yanlamasın, yanlamak bi bagımlılık ve devamlı risk içeren bi faktor zaten :)
bununla ne olacak, s2k fiyatları çok düşmez belki ama en azından burada kalır ilerlemez. daha da ilerlememeli zaten
araba fiyatlari artti ulkemizde ciddi oranda fakat avrupadada durum ayni. Mobile.de sitesinde 1 sene once ferrari 348 ( evet fakir tesellisi :D) fiyati 33 35 bin euroydu , simdi 45 48 bin euro.
2009 yili dolar ortalmasi 1.65 tl imis.
Yani araba 83.800/1.65=50.800$ imis sifir fiyati.
Su anda bu para 50.800$ ise yaklasik olarak 150.000tl yapiyor.Aslinda alan adam herturlu zarar ediyor 150.000tl istese bileki o paraya 7 yasinda kimse araba almaz.Para direk dolar olarak kalsa kardi...
Yani demek istedigim 2009 yilindaki 84.000liralik araba(50.000$) ile su anli 150.000liralik(50.00$) arabanin fiyatlari ayni+olarak bune enflasyon falan ekledigimzde ucup gidiyor.
Cok uzaga gitmeyede gerek yok,1.6tdi comfortline golf7 ilk ciktiginda 56.300lira idi,aradan gecen 4 yilda degisen birseybyok araba 86.600 lira...
Kim ne derse desin Türkiye"de insanlarımız her zaman avrupa insanından daha iyi arabalara biniyor. :D
Asgari ücretle çalışan araba delisi insanlarımız yemeyip içmeyip biriktirip 40-50 Bin TL"lik araba alabiliyorlar, ama avrupada bu durum öyle değil.
Bulunduğum bölgedeki araba fiyatlarının ortalamasını alsak belki 7-8K etmez, 10K+ arabalar nadiren görüyorum.
Bizim insanımız deli Valla :D
Avrupadaki imkanlar güzel ülkemize verilse herkes Nissan Skyline GTR alır :)
Bu aralar Honda S2000 fiyatları 20K oldu, Honda NSX"lerde 100K oldu.
Honda hayat onda diye boşuna demiyorum.
Zamanındaki araba fiyatlarını söyleyeyim size, biraz efkarlanalım :D
-Mitsubishi Lancer Evolution 40,000-50,000 TL
-Nissan 350Z 50,000-60,000 TL
-Honda Civic VTİ 20,000-25,000 TL
-Honda S2000 60,000-65,000 TL
-Honda Civic Typer 35,000-40,000 TL
-Subaru İmpreza WRX STİ 45,000-50,000 TL
-Honda CRX 18,000-23,000 TL
-Honda Civic İES 12,000-17,000 TL
Hey gidi günler hey :)
-Nissan Maxima 2.4QX V6 10.000 Tl :(