driftboy Nickli Üyeden Alıntı
sana kısaca biraz anlatayım.
Corsayla yapılacak herşey belli, hızlısı yapıldı yapabilinen görüldü, stock 68 bg olan bir araba çok çok başarılı noktalara geldi..
Kabataslak bi fiyat çıkarayım detaya inmeden ;
km detayına hiç inmiyorum ;
kamyonet corsa'lar 15-17 bin civarı, hususiler 18-23..
Turbo , cooler, enjektör, bronz, yazılım, araborular vs vs, incik boncuk 10 bin tl civarı kaba hesap harcadığını varsayalım. Tabi bu 5 bin lirada olabilir, tamamen sallayarak ve olabiliecek herşeyi hesap ederek akılda olmayacak masrafları katarak yazdım,
Giderli bi corsa min 26 27 (kamyonet), düzgün olsun dersen (hususi) 33-35 liraya geliyor. (km düşük temiz bir arabayı 22 23 liraya aldığını farzederek..)
tabi daha altına maliyet olur..
PD;
Bu araba için konusuyorum ;
25 liraya aldığını farzedelim ( ki bu temiz bi corsa parası)
enjektör turbo cooler emilatör borular headers egzoz ayar incik boncuk biz 14 lira harcadık.
40 liraya olabildiğince hızlı (yaklaşık 300 hp diyelim) bi pd olucak.
Maliyet olarak kabataslak corsdan 3-5 bin lira fazla olucak ;
Ama artı olarak
sunroof , 5 kapı, dijital klima, şekli tipi yerinde bi araba...
Hee pd için enjektör yapmana gerek yok. Enjektörsüz ortalama 230 bg civarlarında oluyo 2260, sıkıntısız binersin.. Stock turboyla tsi geçemezsin. Ama 2260 ile stage 2 plus ( hybrit olmadan stock turbolu yakıtlı )tsi geçersin. Geçtik, geçtiler çok örneği var.
En mantıklısı km takılma, motor güzelse eğer golf'ü al.. İnce ince paran oldukca turboydu cooler dı enjektör dü al, bi defada herşeyini yaparsın. Bunları yapana kadar da 4 kapı şekilli sunrooflu klimalı araban olur. Hadi motoru geç, Kozmetikle uğraşırsın corsadan 10 kat daha güzel duran bi araban olur.