Dou Nickli Üyeden Alıntı
Araba yatmıyor diye iyi yol tutuyor anlamına gelmez. Yol tutuyormuş gibi hissettirir. Bir önceki mesajımda yazdığım şeyin hissiyat ile herhangi bir alakası yok. Neyse konu dağılmasın.
Orjinal amortisör ile 5 cm yay uyumlu değildir. Hatta orjinalleri geçtim, Koni gibi üreticiler bile genellikle 5 cm yayı önermez çünkü mil uzunluğu orijinalle aynıdır. Muhtemelen çoğu zaman bump stop ların üzerinde gidiyorsunuz. Amortisöre çalışma mesafesi kalmıyor. Sorununuzun çözümü daha kısa milli amortisör tercih etmek. "Ben böyle idare ederim bir şey olmaz" derseniz ne yazık ki bir süre sonra orjinaller patlayacak ve yenisini almak zorunda kalacaksınız.
Son olarak, aldığınız yayın montaj kılavuzuna bir bakın. Bazı spor yaylarda bump stopları (Türkçesini bilemedim şimdi kusura bakma) traşlanmasını öneriyor. Bunu yapman gerekebilir, tabi amortisörün dip noktasını bulup hesaplayıp dikkatli yapman lazım bu işlemi. İşlemi önerilen yönteme göre yaparsan hem amortisör dibe vurmaz, hemde çalışma mesafesini biraz arttırmış olursun. Haliyle konforun da artar.