Çok sevdigim bir arkadaþým kafayý takmýþ vaziyette ama genel bilgi sahibi degiliz.
Loading site please wait...
Ýlandaki araçla ilgileniyor fakat detaylý bilgiye ihtiyacýmýz var.
Tanýyan bilen varsa paylaþýrsa sevinirim.
Printable View
Çok sevdigim bir arkadaþým kafayý takmýþ vaziyette ama genel bilgi sahibi degiliz.
Ýlandaki araçla ilgileniyor fakat detaylý bilgiye ihtiyacýmýz var.
Tanýyan bilen varsa paylaþýrsa sevinirim.
1 lira benzinde 50 krs lpg de yakýyor.
sorunlu bir araç deðil.
hafif hantaldýr kalkýþta.
4 ileri vites pek atik deðil. araziye girecek mi?
þehir içi ise yakýt ciddi üzer.
tek sorunu airmatik o da bir defa yaptýrýnca kolay kolay arýza vermiyor. yakýt yönünde üzerse üzer onun dýþýnda vx100'ler ömürlük sýkýntýsýz araçlardýr
Sagolun arkadaþlar peki ilandaki aracý tanýyan var mý ?
Sorunsuz bi araçtýr kalkýþlarý çok aðýrdýr ama gidiþi þahanedir 200 le gidersin sanký 100 le gidiyormuþsun gibi gelir :) yakýt üzer. Biz lpg de kullandýk ama hiç hesaplamadýk. Sunroof ve kapý camlarý yaþýndan dolayý sýkýntý cýkarabilir. Ýlandaki aracýn bayaa uygun fiyatý ama araç içime hiç sinmedi
Ýlan sahibi Ali Çapan acaba swisswaxla alakalý mý ?
Ýzmitte bir tane var lpg hic takilmamis servis bakimli 450k kmde. Yakiti disinda sorunsuz bir arac
Land cruiser yardým deyince, içimden 'nasýl lan nolmuþ land cruisera' dedim. Konuya girince baktým ki insanlar satýn almak istiyor. Haa dedim.
Land cruiser iþte böyle bir araçtýr. Tanktýr.
Suv un dibi denilecek arac :D
fiyat aslinda olmasi gereken fiyat cok degil 2 sene once iyileri bu fiyataydi. yakit harici tepe tepe bin arabasi.
Ýnanýyorum ki tanýyan birisi çýkacak :)
LC de olsa 16 senelik bir arac aldiginizi unutmayin.2 sahip oldum,yazilanlara katiliyorum ve yol tutus beklemeyin.
haydi beyler vardýr tanýyan..
Lc vx100 þehir içi 20 litre þehir dýþý sakin 90-95 ortalama ile cruise kullanýmýnda 17 litre civarý lpg yakýyor ortalama
Airmatic sayesinde ciddi konforludur
Motor atmo ve düþük devirlidir , ömrü þayet bakýmlarý aksamamýþsa ciddi çok uzundur
Linktekinin vergisi yýllýk 1200 lira civarýndadýr
Linkteki aracýn ahc yani airmatic sistemi iptal edilmiþtir
Aracýn tramer geçmiþinde toplam 50.000 liralýk kayýt var , bir tanesi 42 liraydý yanlýþ hatýrlamýyorsam
Bana göre linkteki araç kullaným için alýnýr þayet yakýt sýkýntý deðilse
Ustaya baktýrýlýr ve nedir be deðildir rahatça belli olur
Maslak tem servis bu araçlar için en doðru adrestir
Ýleride de olur da sýkýlýrsanýz hardcore proje arabasý olur
Bigfoot gibi biþey de yapýlabilir , stroker kit ve uyumlu sc veya turbo kitleri yapýþtýrýlýp ortaya kafa karýþtýrýcý biþey de çýkarýlabilir
Sonuçta alým maliyeti ciddi uygun olacak
Fiyat piyasaya göre anormal uygun.
Aklýma þu geldi :
Bir þey gerçek olmayacak kadar iyiyse, muhtemelen gerçek deðildir.
Bukowski
projesini biz yaptýk offroad için. motora girmedik baya bir yerini elden geçirdik. motor sorunsuz airmatic kullanmýyoruz. yakýt dediðim gibi biraz abartý .
konforu ama efsanedir.
günlük kullanýma bence uygun deðil.
EL TORO MEVZU BÜYÜK - YouTube
Yok onunki baþka , eklediði linkteki yüksek þey onunki :)
Ben ilandakini bizzat incelemedim
Ama içinin diriliði ciddi güzel görünüyor , dediðim gibi yakýtý dert etmeyeceksen alýrsýn ki bunu þu aralar benim de sýk sýk bunu söylediðim bir arkadaþým var bu araba için..
Bu Araç gündelik kullanýlýr ama trafik dur kalk gereksiz oluyor lcvx
Keyif için ciddi ciddi en konforlu en gösteriþli makine bana göre
Mekaniðine baktýrýp þasiyi de iyi bir rotçuda baktýrýrsan sorun olmaz
Lpg hazýr var , ha en kötüsü kit deðiþir daha iyi bir ustalýk ve parçalarla çok daha iyi hale gelir
Ama mevcut kit ne marka bilmiyorum
Parasý ciddi komik
Sahibi uzun zamandýr satmaya çalýþýyor ama ahc iptali ve kaza geçmiþinden çekiniyor sanýrým millet
Abi araba Antalyada kullanýlacak, hafta içi için þirket arabasý var zaten. Güzel bi AT lastik alýnýp hafif araziye girilecek. Römork baglanýp motosiklet taþýnacak arazi için. Yani günlük kullanýmla hiç alakasý yok. Kaza geçmiþi dedigin gibi korkutucu. Niyet çok ciddileþirse gidip baktýracam zaten.
Teþekkür ederim.
kaza geçmiþi olmasý bence onemli deðil , kupasý vs güzelce kontrol ettirilip herturlu alýnýr fiyat iyi gibi geldi bana , ustune biraz harcanýrsada istenilen amaca gorede rahatlýkla modlanýcak bir araç
Bir de þöyle birþey var
O paraya bunun kadar çok yönlü ne alabilirsin?
Baktýrýlýp alýnýr ciddi ciddi
Hatta antalya'da olsam hiç düþünmem alýrým
Tek problemin o civarda bu makineden hakikaten iyi anlayan ustalara uzak olman
Facebook arazi aracý gruplarýndan birinde ilaný var bu arabanýn. 30-35 bin Hasar kaydý varmýþ en son 48 e býrakýrým yazmýþ.
kaza gecmýsý muhtemelen yan yatma sonucu flndýr dýcem ama tramer karýsmaz sanýrým yan yatmaya
8 kayýt var tramerde
En büyüðü 40 küsur lira
Hatta bir de 2000lerin baþýnda çalýnma var 500 lira mý ne onun da kaydý
Þu anki sahibi ahc iptalli olarak aldý , tüm hikayeyi anlatýr bence ciddi alýcýya
antalyaysa yakiti cok dert etme. ben klima ful acik erbilden basraya gittim hic kontak kapamadan. bagdat basra arasi ortalama 55 derece basra 60 derece calan ne hararet yapti nede tik dediki orada benzin 90 oktan ve yoldan bidondan aliyorsun. camlar da zirhli olmasina ragmen bebek gibi rahattik. lpg ile gayet nefis binersin.
LandCruiser'ýn tüm modelleri neredeyse ölümsüz suv'lar ama bu aracý uyguna alýp, üstünede masraf yapýlýr gibi duruyor, Antalya'da o þartlarda yakýtý pek rahatsýz etmez ama bu kadar büyük güce ihtiyacý yoksa farklý seçeneklerede yönelebilirler. Hayýrlýsý olsun.. Bu Prado'ya da bir göz atýn Soner abi. :)
50 bin tl bence baya bir yüksek.. direkleri þase poryalarý çok iyi kontrol ettirin.. yatmasý falan varsa bence baþka lc lere yönelin..
yaklasýk 8-9 aydýrda ilanda. durmadan fiyat düsüyor.
Ýlandaki aracý bilmem ama, Land Crusier jipin vakkosudur.. Her ne kadar G Class aþýðý olsamda, Land Crusierin hakkýný yiyemem. :)
lc ye hiç bir þey olmaz dünyanýn etrafýnda iki tur atmýþ bir araçdan söz ediyoruz.. sanýrým geuniess dünya rekorlarýnada girdi.. bütün iklim koþullarýna meydan okuyan bir araç.. arazi aracý sýnýfýnda çok farklý bir dünya..
bana kalýrsa bir fors exploerr bir lc birde g class bunlarýn sýnýfý konumu süren kesim çok farklý..
þu anda þehir içinde yakýþýklý arazi aracý diye gezinen pek çok kibar nazik araçlarýn giremiyceði her tür arazi koþulunda kürdan diye diþlerini kaþýrlar bu araçlar..
Hazýr bu kadar LC hakkýnda bilgili arkadaþ varken sorayým VX100 de arka differansiyelde fabrikasyon LSD mi var? Birde orta differansiyeli hakkýnda fikri olan ne derece baþarýlýdýr? Benim bildiðim fabrikasyon olarak G serilerinde Ön Arka ve Orta kilitlenebiliyor birde pajerolarýn bazý modellerinde arkada LSD opsiyonel sunulmuþ zamanýnda. Açýkçasý kilit olmayan hiç bir 4 çeker en ufak bir iþ yapmaz arazide bu araçlarýn efsaneleþmesinin sebebi sadece þu fabrikasyon kilitlerse þaþýrýrým.
lc100 de orta ve arka kilit var , bugun bu ýký kýlýt pýck up lardada var.
onede havalý kilit attýgýnda komple gemýcý dugumu oluyo.
arazýde kýlýt yardýmcýdýr ama motor gucu tork devir lastýk amortisor agýrlýk denge gýbý býrsuru etken var .
ve en onemlýsý dayanýklýlýk.
Hasar kaydýna takýlý kalmayýn. Geçen yaz Saab 9-5 ile kaza yapmýþtým. Aracýn zamanýnda ki sýfýr fiyatý 60.000 euro seviyelerinde. Ýkinci el fiyatý 36-38.000TL arasý idi. Serviste 38.000TL hasar çýktý :)
Kazada þaselerde vs herhangi bir sýkýntý yoktu. Sadece 2 far 8.000TL tutuyordu. Ama Türkiye'de iþ biraz abartýlýyor kanýmca.
Tabi tabi daha bir sürü etken var hepsi bir arada olmalý ki ortaya iþte G serisi gibi birþey çýksýn ama dediðim gibi isterse 1000hp olsun açýk differansiyel hiç bir iþe yaramýyor maalesef kaldýrýma bile çýkamýyor bazen dýþtan heybetli SUV lar. Pick up larda arkada mekanik kilit bulunduðunu bilmiyordum ucuz yollu arazi aracýna çevirmel için idealmiþ aslýnda. Hangi pick up larda var bildiðiniz modelleri yazarmýsýnýz? Aslýnda güçlü motoru þanzýmaný ve akslarý bulunan orta differansiyeli baþarýlý yüksek bir arazi aracý ve air locker la olay tamamen çözülüyor :) p38 lere çok sardým bu ara da ondan soruyorum aslýnda..
Bende commander ý almadan önce çok niyetlenmiþtim. Günlük kullanacaðým için 2004 model üstü 5 ileri olanlarý tercih etmem gerektiðini söylemiþlerdi. Onun da temizini bulamadýðým için alamamýþtým.