@
Godless Commie
Hakan abi selam,
Soz konusu boya kaporta olunca herkesin dedigi birini tavsiye etmek cidden herkes icin buyuk risk oluyor. Sonucta asiri memnunda kalabiliyorsun yada uzuledebiliyorsun.
Tech ahalisi icindede bu isi son derece duzgun yapanlar oldugu gibi sana tavsiye edilen hakan tekinerinde yaptigi isler ortada.
Burda benim ozellikle dikkat cekmedigim sey ise kaporta boya konusunda ucuza kacilmamasi. Kullanicaginiz urun bir yana bunu uygulayan ustada buyuk rol oynuyor.
Genel olarak yaziyorum.Urun konusunda kaliteli markalardan hic bir sekilde kacmamak lazim. Glasurit, standox, ppg vs vs gibi bu markalarin mutlaka ust segment urunlerini kullanmaniz sizin yarariniza olacaktir. Burada ust segment urunu ozellikle basa basa soylememin nedeni burada siz komple araba boyatiyorsunuz. Arabanizla kaza yapmis olup sigorta sirketinden odenecek para ile tamir ettirmiyorsunuz. Sigorta sirketleri genel olarak tamir islemlerine yeterli para vermedikleri icin ne yazikki yetkili servis disindaki ustalarimiz bazen b c segment urunlere yonelebiliyor.
Abi senin araban icin konusacak olursam evladiyelik olmasinicin kullanacagin urunler soyle olsun isterdim.
Hepsi glasurit marka olacak sekilde
Macun: 839-20 (cama ceksen yapisir, esnek ve dolgusu yuksek) egitim merkezinde yaptigimiz testleri soyliyim hatta foto eklerim yarin. Saca cekiyoruz ve saci 90 derece bukuyoruz. Sonuc kirilma yok ! Normal testin disina cikiyoruz ve saci 180 derece buyukuyoruz yani tam ters. Yine kirilma yok)
Astar: 285-700 dolgu astari. Dolgusu yapismasi son derece iyidir. Turkiyede en cok sattigimiz astardir. Calistigimiz Butun yetkili servislerde cayir cayir kullaniliyor.
Boya: kirmizi yapacaksan mutlaka vernikli sistem olmali. Vernikli olmasiniistememin nedeni diger 2k boyalar ve ozellikle kirmizi renk solmaya daha elverislidir. Bu sebepten yillar boyunca sorunsuz binmek icin ben verbikli sistemi oneriyorum. Boya olarak solvent bazli glasurit 55 seri veya bir alt segment olan fakat b+ olarak adlandirsigimiz baslac tan renk yaptirabilirsin. Unutmadan soyliyim Glasurit ve baslac dunyanin lider kimya sirketlerinden biri olan BASF nin urunudur.
Vernik: bence cizilmaz vernik veya HS olan bir vernik kullanilmali. HS olarak 255 vernigimiz alman arabalarindaki tatli portakali yuzeyi 1:1 olusturur. Eger boyle bir goruntu seviyorsan kullanabilirsin. Sevmiyorsanda pasta ile duzlestirebilirsin yuzeyi abi.
Cizilmez olarak 447 veya 2002 vernik tavsiye ederim. Ikiside cok sert verniktir. Dayanimi yuksektir. Genellikle sonradan ugrasmamak icin olabildigince tozsuz ortamda uygulanmasini tavsiye ederiz.
Bana soracak olursaniz boya uygulamasinin bir mevsimi yoktur mevsime gore sertlestirici ve tiner kullanirsaniz bir sorununuz olmaz.
Eger saca kadar inecekseniz ise 801-703 olan sac astarimizi kullanmanizi tavsiye ederim. Soyle diyim denize atsaniz bisey olmaz.
Bazen sunla karsilasiyorum sac astari ozelligi olmayan adtarlari ciplak saca atiyorlar ve artik urunler gelisti diyorlar. Bana soracak olursaniz boyle projelerde hic bir sekilde riske girmeyip sac astari kullanmaniz yararina olacaktir. Bu astarlarin ozelligi saca yapismasidir.
Urun konusunda eger karar verirsen ve yaptiracagin ustada kullanmakisterse elimden geldigimce yardimci olmaya calisirim abi.