Fethiye'ye yerleşiyorum. Aramızda Fethiye'den arkadaşlar var mı ?
Herkese merhaba,
Başlıktada belirttiğim gibi artık Istanbul'dan tası tarağı toplama vakti geldi. Her nekadar genç gözüktekse yaş 50 oldu. E emeklide olduk. Bu sebeple güneye yerleşip kafe açma vakti :) (şaka şaka bişi açmıycam) geldi. Tercih olarak Fethiye'ye yerleşmeye karar verdik. Tercih sebebi yalnızca Deniz,Kum,güneş, sakinlik. gerisi hikaye.
Bu konu ile ilgili fikirlerinizi almak isterim. Aramızda Fethiye'den arkadaşlar var mıdır ? Bildiğim kadarıyla galiba Sadık Özyer var. Başka arkadaşlar da varsa onlarında fikirlerini dinlemek isterim. Zira birçok konuda sormak istediğim şeyler var. İsterlerse özelden mesajlaşırız.
Öncelikle kendi durumumdan bahsedeyim. Dediğim gibi emekliyim. Şimdilik bekar gideceğim. Hanım halen çalışıyor o belki seneye gelicek. Birde köpeğim var. (Alaska Kurdu. :) olan ona olacak. Klimanın altından çıkmaz heralde. :) ) Bu fikir oluştuğunda biçok yeri araştırdık ve Fethiye'yi uygun gördük. Daha önce Fethiye'nin otogarı dışında hiçbir yerini görmedim. Gezmedim. O yüzden bilmediğim bir yer. Umarım doğru karar vermişizdir. Maddi imkanlar yeterli sanırım ancak öyle istanbul'daki kiraları vermeyi pek düşünmüyorum.
8-10 gün sonra Fethiye'ye gidip ev tutmayı planlıyorum. Ev işini ayarladıktan sonra Mart ortasına kadar bu işi bitirmek istiyorum. Tabii Gitmeden önce fikirlerinizi almak isterim.
Fethiye'li arkadaşlara sormak istediğim daha çok şeyler var ama belki sizlerinde fikri olabilir diye birkaçını buradan sorayım.
- Durumum nedeni ile (Şimdilik bekar ve köpekli ) Fethiye'de ev bulma problemi yaşar mıyım ?
- Çalış plajının denizi kirlendi diyorlar. doğru mudur ? Hiç denize girilmiyecek gibi midir ? Eğer öyle ise Çalış'a yakın Foça Mah. evleri es geçeyim mi ?
- Bazı semtlerin ilanında "Fethiye'nin nezih semtinde" (Ör: Akarca Mah. ) diye ibare geçiyor. Bunun harici yerler (Ör: Taşyaka Mah. ) çok köy yeri gibi midir ?
- Kışları Fethiye nasıldır ? Bu Erasta AVM kışın kapanmıyordur heralde. değilmi?
- Köyleri ile merkez uzaklığı nasıldır ? (Misal araba ile 10 dk. gibimidir ? ) Ör: Çiflik, Çamköy gibi yerlerdeki evleri tavsiye edermisiniz ?
- Bir de ölüdeniz yolu üzerinde yeni yapılan Patlangıç Mah. Diye bir yer var. Buradaki evler ve kiralar çok uygun. ancak şehre ve denize uzaklığı hakkında bir bilgim yok. Bir nevi yeni yerleşim gibi duruyor. (İstanbul'un beylikdüzü gibi). Buradaki evleri önerir misiniz ?
- Fethiye'de oto sanayi yada sanayi sitesi var mıdır ? Muhakkak vardır ancak sormak istediğim iyi bir tornacı, ECU işleri yapan, CNC tezgah ile çalışan yani bizim kafada olan ustalar dükkanlar var mıdır ?
- Genel olarak "Abi Şu Mah. den ev tut gerisi hikaye" diyebileceğiniz nokta atışı yerleri var mıdır ? yada neresinden tutarsan tut. Heryere yakınlığı 5 dk. gibi midir ? (Ör: Semt/kira bakımından 1000 TL. ye 2+1 şu semtte, 1000 Tl.ye 4+1 yada dublex şu semtte gibi. Tercih 4+1. ama semt nasıl onun kıyaslaması )
Genel olarak aklıma gelenler bunlar. (Gerçi bir çoğu fethiye'yi bilenler için olmuş ama olsun. ) Dediğim gibi 8-10 gün sonra gidip kendim görecem ama gitmeden sizinde fikirlerinizi alırsam çok daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Saygılar,
Metin.