internette gezinirken gözüme çarptı anlaşılan devletimiz beygirlere de el atacak :)
Maliye Bakanı duyurdu... MTV'de onemli duzenleme - Sondakika Ekonomi Haberleri
Printable View
internette gezinirken gözüme çarptı anlaşılan devletimiz beygirlere de el atacak :)
Maliye Bakanı duyurdu... MTV'de onemli duzenleme - Sondakika Ekonomi Haberleri
Elektrikli arabadan da vergi alamıyoruz diye kendimize yeni kılıf uydurduk diye açık açık yazmış. Nasıl koparsak da nasıl koparsak diye yırtınıyorlar ya... Neyse, Tesla si olan arkadaşlar vergi olarak ne ödediklerini söylerlerse öğreniriz nasıl olduğunu fiyatların
Beygir gücü yüksek 1.6 lt araçların vergisi artıyorsa beygir gücü düşük 3.0 lt araçların vergisi düşsün o zaman.
Ama o da yok tabi.
Bütün ülkelerde elektrikliyi bırakın hibrid araçta vergi yokken, londrada congestion charge ödemezlerken, yine ingilterede elektrikli otomobilinizin 5bin poundunu devlet öderken, uğraşılan işlere bak.
Erkek gibi çıkıp söyleyin biz ekonominin içine ettik para lazım deyin üç beş atalım. Durum buraya gelmeseydi diye yine söylenirim ama yarın gider yatırırım.
Hala bi laf cambazlığı bi pis pis konuşmalar.
Eehh...
Yatacak yerleri yok Allah alsın bunları artık. Diyecek sözüm yok yemin ederim.
Ya böyle kırılım falan ne uğraşıyorlar anlamıyorum ki. Aracın kasko değerinin binde 5'i desinler. Bunu da zaten cart kesintisi curt fonu diye yüzde 1'e denk getirirler. Herkesin kafası rahat olur.
Kasko değerleri de devlet eliyle yükselir mecburen. Kasko fiyatları artar. Şirketlerin geliri artar. Daha fazla gelir vergisi öderler. KDV matrahı yükseleceği için toplanan KDV artar.
O değil de 1 litredeki fiyatlarla oynamayıp litre ile oynayacaklarmış :D şaka değil öyle bi açıklama okudum :D 1 litre Allah yapısı değil kul yapısı demiş bakan :D
Link bulup eklicem
Zaytung çıktı ya la :))
Elektrik araba bahane, 1.6, 1.4 motorlu 520i'ye, C200d'ye, A5'e ek vergi sahane :)
Kıçımıza sayaç takıp osuruk vergisi ne zaman alacak bunlar ? Her gün 3 osuruk bedava , sonrası parayla
Maşallah.... Yakında muayenede dynoya çıkarıp ona göre vergi isterlerse şaşırmayın. Ya da bilirkişiler kaput altını incelesin muayenede.
3076'lı K20 sen 1200 ver.
Yazılım filtre downpipe'lı 1.4 tsi 900 versin.
İtb'li 106 sende 600 versen yeter...
Şu düzenleme lafına bayılıyorum ya .
O beygirler .... sizi....
Akp ye oy verenlerın bu durumu nasıl karsıladıgı,aramızda kı akp lı arkadaslar durustce yazabılır mı?
Sorumun sebebı ıse,cıdden dusuncelerını merak edıyorum.
Valla benim çevremde ki akp liler a hber atv vs izlediği için olayın çok farkında değiller. Fark ettiklerinde de inkar ediyorlar. Hatta geçen gün araba fiyatları uçtu gidiyor çok vergi veriyoruz dedim , eskiden de veriyorduk bir şey değişmedi ki dedi. Küfrettim sustu....
bu geldi aklıma :D
https://www.youtube.com/watch?v=zSbriL2MTAI
YouTube
şimdi sıçtığımızın resmidir.
Sadece başlığı okumayın, haber içeriğine de bakın...
Düzenleme elektrikli araçlar için.
Kanun maddelerini gördüm, %100 elektrikli araçlarda hacim olmadığı için Kw değeri üzerinden normal MTV tablosuna atıf yapılıyor. Örneğin diyor ki 200Kw gücündeki elektrikli araç MTV tablosunda bilmemkaçıncı satıra denk gelen verginin %25'ini ödeyecek diyor. Nedir bu bakıyoruz, mesela Tesla diyelim, şu satıra denk geliyor, 4-5.0lt hacim, 8bin TL vergi, 4'te 1'i, 2bin TL. Rakamları ve denk geldiği satırları salladım şimdi tablo ve atıf yapılan değerler önümde olmadığı için. Ama böyle...
Şu haberi bir tek ben mi farklı anladım, (doğru ise, ki hürriyette yayınlanıyorsa gerçeklik payı vardır)
Adam elektrikli araçlar için kanunda vergi alınmasını engelleyen boşluğu (Bkz:kanun boşluğu) getirdikleri bir düzenleme ile aşmışlar.
Yani mevcut sistmden binek araç için yaş + silindir hacmi kısıtında bir değişme yok.
Daha yanisi 2010 model 1.6 LT 180 HP araç ile 2010 model 1.6 LT 100 HP aracın ödeyeceği vergide bir değişiklik olmuyor.
Yani amaç elektrikliden alamadığı vergiyi almak :)
Edit yok, konuyu okuyan adminler şu işe bir el atsanız ilk 10 edit hakkı verseniz ne güzel olur, belki mtv yi bir alt dilimden ödersiniz seneye :)
Boşluk doldurmada iyiler, nerede bir gelir kapısı var orayı kırıp içeride ne varsa alıyorlar. Vergi almadığın halde elektrikli araç satış rakamları ortadayken,
%25 oranında vergi alacak bir düzenleme yapmak ve bunu millete "teşvik edici bir uygulama" diye sunmak akıllara zarar bir açıklamadır.
Zam yapmadık güncelledik ne ise bu da tam olarak odur, bir ben mi salak yerine konulduğumu düşünüyorum acaba ?
Aynen öyle hocam, gerçi başka birkaç haber kaynağında benzinli dizeller üzerinden de aynı şekilde vergi alınmasına dair bir düzenleme için çalışma yaptıklarından bahsediyor. Bunu bilmiyorum ama gördüğüm torba yasada şimdilik bu yok, sadece elektrikliler için.
amq dilencileri atmadıgınız takla kalmadı bi düsmediniz halkın yakasından Allah alsın hepinizi
Süper bir veri buldum (ODD 2016 yılı faaliyet raporu sf 49, 2017 daha yayınlanmamış.)
100 Tane satsan aldığın verginin ne faydası olur :) Bu boşluğu doldursan ne olur doldurmasan ne olur,
Diğer bir açıdan bakarsak o kadar çok paraya ihtiyaç var ki en ufak bir boşluğu bile kaçırmıyorlar.
https://i.hizliresim.com/0EBPjR.jpg
Faaliyet Raporları
Aslında mallık şurada; bu vergilendirme sisteminin komple değişmesi gerekirken, o Bakanlıktaki memurlar uğraşmak istemiyor, kafa yormuyor kimse, mevcut aptal sistemi yamayıp duruyorlar.
En güzeli nedir, madem bu kadar vergi almak istiyorsun, kasko değeri üzerinden al arkadaş.
Şimdi örneğin benzinli dizel için de motor gücüne göre vergi almak istedin diyelim;
1.4 170hp ile 1.6 170hp iki araç var diyelim, ikisi de aynı vergi dilimine girdi. Araçlar ne? Biri Fiat/Alfa Romeo, değeri yaklaşık 100 küsür bin TL, öbürü ne, BMW 520i, fiyatı ne kadar, 400.000 TL. Eee yine adam gibi vergi alamadın? Ne değişti? Mallığa devam.
Şu kasko değer listesi elbet excel de vardır, atsınlar bana kısıtları da versinler 2-3 saat içinde listeyi yapıp vereyim :)
İş güzarlık başka bir şey değil. Vergi de adalet diyorlar ama yok işte öyle bir dünya, aban bordroluya, aban akaryakıta, aban mtv ye.
1.6 ve altı satış adetleri belli kümülatifte buluyorlar parayı.
Var hocam olmaaa mı, Reasürans her sene yayımlıyor her aracı markası modeli motor bilmemnesine kadar.
Sıfırlarda satış fiyatından al, ikinci elde de MTV'yi bu değer üzerinden al mesela.
Millet de ona göre bineceği arabayı seçsin.
Elektrikli için herkes teşvik verirken, bunlar "aha boşluk!!!!, bu Deslacılar 1 lira vergi vermiyy, hemen kapatalım" diye ekleme yapıyor. Bir de az vermesinler diye hemen Kw değerleri falan hesap edip onları da yüksek vergilere sokmaya çalışıyorlar. 4'te 1 oranında vergi alınması başta olumlu gibi görünse de, o boşluğu da kapatıyor adam. 1.4 Benzinli arabadan daha fazla MTV almış oluyor ilk yıllarda, sıfır emisyonu olan araba için.
buyur hocam :D
https://www.tsb.org.tr/Document/Kask...ka201802R2.xls
Vergide eşitlik falan demiyorlar mı bir de; acayip tutuluyorum. Bunların derdi milleti yontmak. Ne kopardılar, kâr sayıyorlar.
Ama zırnık yok bundan böyle. Eldekilerle aynen devam.
Yandaş'a vergi yok.
Milletin orasına koyana yok.
motor hacmi, kw ve kasko değerine oranla
0 - 999 cc
1000 - 1399 cc
1299 - 1499 cc
1500 - 1999 cc
2000 - 2299 cc
2300 - 2599 cc
2600 - 2899 cc
2900 cc sonrası emisyon oranın %8'i kadar ek vergi ve silindir sayısının %3'ü kadar ek vergi
Kasko değeleri her yıl %10 zamlanacak şekilde plan yapılacak. 1-2, 3-5, 6-9, 10-13, 14-17, 20-23, 24-27, 30-33, 34-37, 38-41 yaş aralıkları olacak. Bu aralıklara giren her araç %5 indirim alır.
Hadin kolay gelsin
Yenı otv zammı geldı,hayırlı olsun. Emegı gecenlerın gelmeısını gecmısını sıkeyım!
1 2 saat önce haberini aldık otomotiv sektöründeyim bende arkadaşlar yazdı
Böyle g.t e böyle yrak kusura bakmayın
Amk doyumsuzları
Zammın detayları nedir, yeni oranlar ne oldu?
Internetten baktim ama tam net bilgi sahibi olamadım detayları nedir bilen biri yazabilirmi