yeþil inþaat innovia projesi emre yeþil ifþa
2012 Ocak ayýnda Innovia Projesinden 1+1 56 m2 ev satýn aldým. O dönemde bu projenin yakýnlarýnda benzer özelliklerde %40 daha uygun fiyatlý bitmiþ daireler olmasýna raðmen hem oturmayý düþünmediðim için hemde daha da deðerlenebileceðini düþündüðüm için tercihim bu yönde oldu.
2015 yýlýnýn mayýs ayýnda tüm ödemelerimi bitirdim Aralýk ayýný iple çekmeye baþladým. En kýsa zamanda evi kiraya verip ekonomik anlamda biraz nefes almaktý niyetim. Tabii ki teslim gerçekleþmedi. Þirketten yapýlan açýklama mücbir sebepten aksaklýk olduðu için 2016 Aralýkta teslim edileceði yönündeydi. 2016 Aralýkta yine teslim olmadý. Zaten çalýþmalar çok yavaþ ilerliyordu zaman zaman duruyordu. Bu süreçte çok kez taþeron þirketler deðiþti çalýþan iþçiler deðiþti deðiþmeyen tek þey inþaatýn durumuydu. Hiçbir ilerleme gerçekleþmiyordu. Bu süreçte bize gecikme cezasý ödenmesi gerekiyordu binde üç gibi komik bir oranda tabii ki 5-6 ay sonra kesildi. 2017 yýldýnda da teslim gerçekleþmedi. Artýk evi biran evvel paraya çevirmem gerekiyordu çünkü evlilik hazýrlýklarýna baþlamýþtým. Orda oturamayacaðým aþikardý fakat paramýda alamadýðým için baþka bir ev almayada niyetlenemiyordum. Bu forumda açýlan Ýnnovia Techturkey kampanya konusunun sahibi olan @emre yeþil e maduriyetimi yazdým verdiði cevap budur
Alýntý:
emre yeþil Nickli Üyeden Alýntý
Merhaba Murat forumu çok sýk takip etmiyorum bir arkadaþým yazýný whatsapp dan yolladý az da olsa fikir sahibi olabilirsin diye yazýyorum tabi ki kaybýn için üzgünüm yazacaðým yazýyý þirket den bilgi alýyormuþ gibi deðerlendirmeni istemem yaklaþýk 3 yýldýr þantiyeden içeri hiç girmedim holdingle uzun süredir akrabalýk dýþýnda bir baðým kalmadý. Gecikmenin ana sebebi satýlmýþ ve uygulanacak olan ve projenin araziye uyumsuzluðun dan kaynaklanmasýdýr arazinin projeye uygun hale getirilmesi ve kazýk çalýþmalarýnýn yapýlmasý çok fazla zaman almýþ ve tahminimce 26 ay gibi bir süre kaybý oluþtu bunun haricin de kaba inþaatýn bitmesi ve ince yapý imalatý peyzaj çalýþmalarý 24 ay kadar sürer son verilen süreye sadýk kalacaklardýr haricin de þirket yaptýrýmlarý ile alakalý maalesef senin için yapabileceðim bir þey yok.
@emre yeþil baðým yok diyordu fakat abisininde artýk baðý yoktu çünkü þirket genel müdürlüðünü baþkalarýna devrediyorlardý. Bunlar zaten her zaman baþvurulan yöntemlerdi. Merak ettiðim konu @emre yeþil hayatýný nasýl kazanýyordu avatarýndaki Ferrari'yi maaþlý bir iþte çalýþarak mý kazanmýþtý?
Bu süreçte maddi olarak bir hayli yýprandým kredi kartýmýn aylýk ödemeleri bir hayli yükseldi bodrum katýnda bir ev anca tutabildim ister istemez beni bu derece madur eden insanlarýn hayat standartlarýnda bir düþüþ oldu mu?
Þu an inþaat tamamen durmuþ halde. Tüm alet-edavat, makineler, vinçler toplanmýþ durumda. Mecburen bir avukat buldum ve dava hazýrlýklarýna baþladýk. Hal böyle olunca inþaat þirketi bize uzlaþma teklifinde bulundu dava açmamamýz karþýlýðýnda bir fiyat sundular 2012 yýlýnda ödediðim rakamýn biraz üzerinde bir teklifti bu paramý kurtarmak için son çare olduðu için kabul ettim.
Tabii ki bu da zaman kazanmak için bir kandýrmacaymýþ. Çek verilmedi zaten avukatýmýn daha önce aldýðý 10 çekte vadesi geldiðinde ödenmedi. Hemen dava açýlmasýný istedim fakat dava da açamýyorduk. Avukatým tedbir koydurabileceðimiz hiçbirþeyin olmadýðýný davayý kesin kazanacaðýmýzý fakat elimize hiçbirþeyin geçmeyeceðini hatta kendisinin daha önceden kazandýðý davalardan sebep alacaklarýnýn olduðunu ve tahsil edemediðini söyledi.
Ýnþaat þirketinden son açýklamalar ise mevcut krizden sebep inþaatý tamamlayamadýklarýný söylüyorlardý. Ama tabii ki durum öyle deðil 6000 konutluk projede dairelerin %70-80 inin satýldýðý yönünde bilgiye sahibiz. Bu satýlan dairelerinde çok büyük bir kýsmýnýn ödemelerinin tamamlandýðý kesin. Yani bizim ödediðimiz paralar baþka yerlere harcanmasaydý bu paralarla bu proje çoktan tamamlanýrdý.
Þimdi benim yerimde olsanýz siz ne yapardýnýz deðerli dostlar