Arkadaslar tekrar yazmak istedim :) boyasiz moyasiz diyorlar ya boyle vernik yaniklarini su videodaki gibi bir allahin kulu boyamadan yapamaz.
https://youtu.be/aYvNCAXK31Q
Dostlar vernikli boyama islemlerinde boya katmani 10 - 15 mikron, vernik katmanı ise 50 - 70 mikrondur. Yani soz konusu arkadas ben ugrastim soyulan vernigi kazidim ve BOYA atmadim diyor ise seve seve yine o 50 70 mikron kalinliginda verniği uygulamak zorunda. Sadece soyulan kısıma bir vernik atma yada duzeltebilme ihtimali yok. Boyle birsey mumkun degil lutfen su videoya bakin, boyle bir yüzeyde bu imkansiz!
Hadi diyelim vernigi kazidi kaldirdi. Yuzeydeki Baz boyanin ustunede vernigi atti mis gibi videodaki sonucu elde etti. Buradaki sıkıntıda şu olur. Normalde Boya katmanini uyguladiginizda vernigi uygulamak icin boyanin flash off suresini beklersiniz. Bu sure yuzeyin matlasmasi Fakat tamamen kurumamasidir. Matlasinca uzerine vernik atarsiniz ve iki yuzey aslinda birbirinin icine gecerek yapisir. Bu boya uygulamasindaki en onemli noktalardan biridir. Bu asama duzgun olmazsa ilerde vernik soyulmasi ile karsilasirsiniz.
Yani bence ne olursa olsun duzgun uygulama yaptirin. Oncesinde de uyulama yapmadan fotograf video cekin.