arkadaşlar ötv indirimi ile ilgili 01.07.2019 tarihli Resmi Gazetede ÖTV teşviklerinin uzatılmasına ilişkin ne yazık ki bir karar yok, size gelen bir bilgi var mı?
Printable View
arkadaşlar ötv indirimi ile ilgili 01.07.2019 tarihli Resmi Gazetede ÖTV teşviklerinin uzatılmasına ilişkin ne yazık ki bir karar yok, size gelen bir bilgi var mı?
Bende merak ediyorum bu konuyu
bitti tren kaçtı.
üzülmeyin gene bişeyler çıkartırlar..
Bitti %10 - 12 civarında fiyatlarda artış olacak. Temmuz ayında 1000 araç satılırsa ne mutlu :(
Şu an için bitti, ancak bitmesinin sürdürülebilir olmadığı da ortada. Satış rakamları inanılmaz düşük.
Dün youtube'da şöyle bir linke denk geldim; YouTube , linkte <1.600cc araçlar için ÖTV'nin tamamen kaldırılma ihtimalinden bahsedilmiş.
Otomotiv sektöründe ciddi dillendirilmeye başlandı 1600cc ye kadar ötv'nin kaldırılma muhabbet. Bana gerçekçi gelmiyor açıkcası. Türkiye'de satılan araçların çok büyük bir oranı zaten 1600cc ve altı. Devletin buradaki kazançtan tamamen vazgeçmesi anlamına gelir.
Mevcut sistemde bile aynı aracın 1.6, 2.0 ve daha yüksek hacimli seçeneklerin liste fiyatı arasında ciddi fark var. 1.6 dan öte kalkarsa zaten az satılan yüksek hacimli araçlar hiç satılmayacak. Yani devlet üst hacmin vergisinden de dolaylı yoldan vazgeçmiş olacak.
Tamamen kaldırılması yerine kalıcı olarak oran düşürülebilir.
Son olarak ülkemizde arabaya yatırım gözüyle bakılıyor. Kaldırılan ötv sonrası 2.el fiyatları da düşeceğinden dolayı ciddi tepki çekecektir.
Böyle sabit kalacak diyordu geçenlerde bayi çalışanı bir arkadaş :)
ODD ve Doğuş Oto genel müdürü geçenlerde "1600ccye kadar arabalardan ötv alınmasın" ricasında bulunuyordu. Bilmem, ne olur
Otomotiv sektor temsilcileri ÖTV kaldirilmasini istedi 1600cc ye kadar olan araçlar için.Aksi durumda bayiler maliyetleri düşürmek icin küçülmeye gideceği konuşuluyor.
Hukumeti tehdit ettiler bakalim ÖTV olayı ne yapacaklar
Aslında iki ucu değnek muhabbeti var biraz. Elimde 2017 / 2018 / 2019 ilk 6 ay özelindenet satış rakamları yok. Ancak devlet burada az adetten çok ÖTV almak ve çok adetten yalnızca KDV almak arasında bir seçim yapabilir.
Eğer ki vergi kaybı çok büyük boyutlarda değilse hem yurtiçi otomotiv üretimini yükseltmek, hem bayileri hareketlendirmek, hem de kredi kullanımını arttırabilmek adına geçici ancak uzun dönemli bir ÖTV sıfırlama kampanyası yapabilir.
Örneğin 2020 sonuna kadar ÖTV'yi sıfırlamak gibi. Ama bu durumda da dediğiniz gibi ikinci el fiyatları için de bir tepki olacaktır. Yine de burada da sadece bu tepkiyi göz önüne alıp, piyasayı yaralı halde kendi haline bırakmak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. 2.0 ve üstü cc'de araç alabilen kesimin olası ÖTV indirimi sonrası 1,6 cc'ye kayacağına çok ihtimal vermiyorum açıkçası, belki bir parça azalma olabilir ama haklısınız.
Son olarak, üretime ve ihracata değil de tamamen halktan toplanan vergiler üzerine inşa edilmiş bir sistemin bu şekilde bir çıkmaza girmesi zaten kaçınılmazdı. 3 araba fiyatı ödeyip, birini kullanıp, iki tanesinin fiyatını devlete vermek sürdürülebilir bir durum değildi...
Evet bitti. Gidem de ilanıma 10 bin lira zam yapam. Fırsatçılık bunu gerektirir :)
Şaka bi yana, bir şekilde desteğe devam edeceklerini tahmin ediyorum. İkinci el piyasası zerre kadar umurlarında olmaz. 10 yıl evvel nasıl yaptılarsa aynısını yaparlar. İşlerine gelirse tabii.
Bu hiç iyi olmadı. 2.el esnafının belki yüzü güler ama bu sartlarda araba almak cok zor
Bence bişeyler yapacaklar.
Daha önce de yazmıştım, otomotiv en büyük vergi geliri elde edilen yerlerden biri. Bindikleri dalı kesmek istemezler. Geçen seneye göre %50 satış düşüşü var. Şimdilik ihracat anlamındaki veriler işlerine geliyor. O yüzden sıkabildikleri kadar sıkacaklar bence. Ama otomotivciler dayanamayıp patlamaya başlarsa, tam bindikleri dalı kesmek olur. O da işlerine gelmez. Otomotivcileri küstürmemeleri lazım.
Sırf şu düşen %50 satış hikayesinde bile, bizde bir toplantıda hesabı yaptılar ve kurum Başkanına verdiler. %25 indirim yaparsanız geçen seneye göre daha çok ÖTV bile toplarsınız diye. Başkan da dedi ki bunun hesabını yaptınız mı? Evet yaptık dediler ve buna ilişkin bi tablo verdiler.
%15 indirim bundan sonra geldi. Ancak devlet yine de cesaret edemiyor galiba, işine gelmeyeceğini düşünüyor, inanmıyor verilere galiba.
1.6 altındaki vergiyi kaldırsa böyle böyle olur diyorsunuz, ama bence sürümden kazanma durumu olabilir, onu da iyi hesap etmek lazım.
İmar barışı ödemelerini Cuma gününe kadar diyorlardı, hatta h.sonu nöbetçi banka muhabbeti yaptılar, son gün ödeyin hesabı. Bugün Resmi Gazete'de ödeme süresi uzatıldı diye açıklandı. Benzer şeyler olacak bence.
Evet bitti, şuan Filo satış vs yapmıyor hiç bir bayii.
rakamlar ne olacak bakalım.
Yenisi gelirrr....
Bıraz sabır.
Yenisi gelir, bakınız imar barışını yıl sonuna uzattılar.
Dağ taş 2018 model otomobil dolmuş durumda, birçoğu 2019 getirmemiş, getirse zaten 700-800.000 TL'ye 2.0lt otomobil mi satacaklar ?
Yenisi gelir bence de.
Piyasa cidden daraldı. 2si fransız 1i alman olmak üzere 3 tane bayi kapattı benim bildiğim bizim bu taraflarda.
Yerli Üretim olanlara ÖTV muafı gelebilir diye birşeyler var ama tam net açıklama yok
Yahu bunlar ne düzensiz insanlar önceden hazırlayın haziranda haziranda netleştirin adam gibi 1 temmuz olunca güncelleyin duyurun halka işte , saat öglen oldu neyin ne olduğu belirsiz bu kadar resmiyetten uzak vurdum duymaz olunmaz....
Devlete para dolayısıyla vergi lazım.
Bakınız zamlar gelmeye başladı. Özellikle bu dönemde yapıldı ki hem seçim sonrası hem de emekli maaşı zam hesaplama dönemi ertesi. Yani enflasyon düşük çıkacak nispeten.
ÖTV'ler de yine düzenleme yapabilirler ama bu kadar geniş kapsamlı veya yüksek oranlı olmayabilir.
Hatta yapmayabilir de.
Bütçe açığı 5 ayın sonunda yıllık hedefin %80'ine ulaştı......
vergileri arttırmak vergi gelirlerini arttırmaz
ekonomi yönetimi bu altın kuralı yaşayarak öğreniyor
halkın bankalara olan borcunu sileceksin,
işçiye memura emekliye gerçek enflasyon oranının 5 puan üzerinde 2 dönem zam yapacaksın,
insanlar eline geçen para ile tüketimi arttıracak işletmelere güç verecek firmalar bankalara borçlarını ödeyecek ekonomi canlanacak
ama sen kgf vs ile tüketimi değil kredileri canlandırmak istediğin sürece bu kriz çok daha uzun sürecek..
ÖTV indirimi devam edecek olsaydı çoktan açıklanırdı. İki gün sonra çıkarsa ortalık karışır. Şu iki gün içerisinde araç alacak olanların günahı ne? Aradaki farkı iade mi edecekler? Ciddi bir düzenleme şart. Bunu da yaparlarsa yıl sonunda yaparlar sanırım.
Son dakika: Memur’un istediği zam oranı belli oldu! - Ekonomi haberleri
Al sana maaş zammı talebi :)
sadece memura değil işçiye asgari ücretliye emekliye de bunu yapmak zorundalar
tabi asgari ücretliye yaparken yapılan zam oranında işverene teşvik verecekler ki işverene yük binmesin
hala atılan tüm adımlar elit bir sınıfı kurtarmak için atılıyor kgflerle özel sektörün borcunu kamuya yüklüyorlar alıveriş durmuş tüketim durmuş insanlar paralarını dövizde saklar olmuş
zengin ise bakıyor ki istediği kar yok işçi çıkartıyor şirketi kapatıyor parasını dövize koyup yurt dışına götürüyor sermayeyi kamçılayacak ki bozulan ort-üst sınıf dengesi tekrar olması gerek seviyeye otursun
orta sınıf harcayamazsa kimse para kazanamaz enflasyon artar kur yükselir tüketim düşer..
Açıklanmaması hayra alamet değil. Mesela bugün muhtemelen Türkiye'de çok çok az araç satışı olur ( ötv indiriminden etkilenmeyen modeller sadece). Yarın öbür gün , açıklama yapılmadığı her gün için doğal olarak bir beklenti durumu olacaktır. Bir yetkili çıkıp bitti o iş demedikçe beklenti devam eder, satış dibin dibi olur.
Eğer indirim yapılmayacaksa zaten geçmiş olsun , dikkat ederseniz sadece en ucuz model , filo , şirket kullanımına mahsus arabalar satılıyor neredeyse. İnsanlarda nakit sorunu da var , vergiler bu şekil kalsa da faizler ciddi anlamda düşebilse veya döviz düşse yine bir hareket olur. Önceki senelerde yüksek vergiler yine vardı ama çok araç satılabiliyordu.
Son olarak; İndirimin sadece belli bir marka model , fiyat , hacim, yerli üretim vs gibi kriterler, sınıflandırmalar çizilerek yapılması , yani seçeneklerin ciddi daraltılması mantıklı bir hareket değil bence. Çünkü c serisi 3 serisi bakan adama egea satamazsınız. Bu ülkede mercedeste, bmw de ve diğer lüks markalar da vergi ödüyor, onların da showroomları istihdamları var.
İşi iyice içinden çıkılmaz hale getirdiler gerçekten , bu kadar karmaşaya sınıflandırmaya gerek yoktu bence. Araba alacaksın çıplak fiyatı şu olursa vergi ayrı bu olursa vergi ayrı . Aynı arabanın sunroofsuzu ile sunrooflusu arasında 30 bin fark oluyor bu sefer limite denk geldiği için, abuk sabuk işler. mtv tarafında 2018 öncesi olursa ayrı 2018 sonrası olursa ayrı ve hatta 2018 sonrası çıplak rakamı şu idiyse ayrı bu idiyse ayrı.
ben şunu anlamıyorum ;
durum bu kadar kötü iken neden niye zaten fakir olan halk bedel ödüyor ?
niye hala saraylar yapılıp oturuluyor ?
neden milyonluk araçlara biniliyor ?
neden vekiller asgari ücretlinin 10 katı maaş alıyor ?
ve en önemlisi halk buna neden isyan etmiyor ???
Muhakak yenisi gelir özellikle seçimlerden sonra yapılan hatalardan ders çıkarmış olmaları lazım muhakak ekonomiyi düzeltmeye yönelik bir adımlar atılacağını söyledi cumhurbaşkanı gerekirse kabinede bakanlarda ciddi değişiklikler olacakmış.
Ne yaparlar ederler bilmiyorum da ekonomi düzelsin alım gücü kendine gelsin herkes rahatlasın..
halk isyan etti 3 büyük şehri muhalefete verdi
bizim kültürümüzde sokakta eylem yaparak hak arama devri bitti malesef 20 senede işledikleri kara propagandayla hak aramanın ne kadar kötü bir şey olduğunu işledi bankamatiklere ağlayan zavallılar
sonucunda da halk ne emredilirse ona mahkum kaldı
o yüzden imamoğlunun "sanatçıymış konuşamazmış konuşaca, öğrenciymiş konuşamazmış konuşacak" çıkışı önemliydi..
Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şeyler olur.
Akşam oldu hayla bi açıklama yok .