.::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı
Vay vay vay, fikrimi çalmşsın adaş... :D
Ben de çok baktım, çok düşündüm, hala da düşünüyorum ama 400 hp ye yakın aracı satıp aynı fiyata MX5 almak mantıksız geliyor. Araç inanılmaz küçük. S2000 den falan küçük, saklama gözü yok, bagaj yok. Bu yüzden iyi düşünmek, almadan önce inip binmek lazım. Her iki versiyonu da mazda track day de kullandım bütün gün boyunca İzmit körfezde.
Alacak olsam RF alırdım, çünkü arkadan Lotus Elise'i andırıyor.tip olarak daha güzel geliyor bana. Fakat performans odaklı bakıldığında hafiflikten ve süspansiyon setupundan dolayı soft top daha iyi. Daha sert süspansiyonları var. Ayriyetten RF cabrio sayılmaz, daha çok sunroof var gibi. Bir de üst açık sürat yaparken biraz balon etkisi yaratıyor arka çatı, türbülans daha fazla ve top speed i ciddi etkileyecektir. Soft top manuel, 2 saniyede elle aç kapa, oldukça pratik.
Performans olarak tabiki bir şey beklememek lazım, ama kötü değil, hafif olduğu için güzel yürüyor o güçlere göre, çok çok iyi bir yol tutusu var iki modelin de, araç oyuncak gibi, mutlaka bir araç daha olması gerekli evde. Bunun dışında atmosferik motor için bilyon tane parça, bolt on vs. kitler var.