Dolar-Euro ve Yurtdýþý Modifiye
Merhabalar,
Türk parasýnýn son 2 yýlda kaybettiði deðer *****, birde bunun üzerine vergilendirme sistemi revizeleri iyice yüklendi ve yurtdýþý sipariþlerini bloke etti.
Bir süredir yurt dýþýndan parça getirtmeye çalýþýyorum ancak kargo ve vergi getirdiðim parça ile tam olarak ayný fiyata denk geliyor. (Ön-Arka kule gergisi ve Harness Bar.) Bu fiyatlara parça getirmeyi mantýksýz buluyorum ve sipariþ geçmiyorum. Vergi azaltarak veya hiç ödemeden ürünleri nasýl getirtebilirim onu araþtýrýyorum. (Aracým GT86 kullanacaðým ürünleri Türkiye de bulmak neredeyse imkansýz)
Konu ile ilgili birçok yöntem uygulayan arkadaþlar var, bunlardan biri aracý ile Bulgaristana çýkýp parçalarý araca takmak veya parçalarý alýp bagaja saklamak gibi. Ýlk yöntem benim için mümkün deðil. Ýkincisi ise risk içeriyor yakalanýrsan yine vergiye tabi oluyorsun. Yurt dýþýna çýkan birinden bunlarý istesem hava alanýndan geçerken yine vergiye tabii olma ihtimali var.
Yok mudur bu ürünleri vergiden muaf olabileceðimiz bilen, yardýmcý olacak birileri ?