Herkese merhabalar,
2020 model 1.3 TCe EDC 130 HP Clio V alma niyetindeyim. Kullanan tecrübelerini aktaracak kimse var mıdır ? Artıları eksileri vs.
Şimdiden teşekkürler.
Printable View
Herkese merhabalar,
2020 model 1.3 TCe EDC 130 HP Clio V alma niyetindeyim. Kullanan tecrübelerini aktaracak kimse var mıdır ? Artıları eksileri vs.
Şimdiden teşekkürler.
Kullanmadım fakat bir süredir bende clio V bakınıyorum. Çok seri güzel araç. RS line donanımları da bence oldukça tatminkar.
1.3 motoru yazılımla 150-160 hp civarı oluyor sanırım.
208 gt tercih ederdim
Vergisi daha dusuk
Daha dolu
Icınde premıum segmentı havası hissediyorsunuz
Bence seklı semalı de daha guzel.
Turuncu rs çok albenili duruyor. Lakin eski kasayla yakınlar. O yüzden 208 gt line bence daha iyi.
Rsline bütçe yetmezse icon da bakılabilir
geçen hafta touch paket aldık. Icon ile arasında kaldık ama aradaki farkın 40k'ya değmeyeceğine karar verdik. Biraz da işin mali tarafı ağır bastı. / Aldığımız bayide mavi rengi de vardı. 3 gün sonra bizim aldığımız fiyattan 5k daha yükseğe sattı :)
208'in çok digital duruyor. Kişiden kişiye göre iç güzelliği değişir.
Clio'ya alternatif Corsa (Ultimate paket) bakmanı tavsiye ederim.
Sahibi değilim ancak kiraladığım tüm yeni Clio'lardan nefret ettim. İç malzeme kalitesi falan 208 ve Corsa'nın aşırı gerisinde.
Öncelikle yazan herkese teşekkürler. Bugün gidip aracı gördüm. Bu arada araç turuncu, 17 inch jant, Icon Rs Line. Ufak bir test sürüşü de yaptım. Keyifliydi gayet eşim de beğendi. Kısmet diyelim artık hayırlısı ile alma niyetindeyiz.
Ben 2Cr ile görüştüm henüz arge aşamasındayız dediler şu an yazılım yapan var mı bilmiyorum açıkçası.
1.3 tce motorları yöneten Conti EMS3161 Ecu okunup yazılamıyor şuan yani flashlama yapabilen bir cihaz yok.
Ecu flashlama cihazları protokol yayınlamadıkça neyin argesi yapılacak acaba? :)
Ek olarak bildiğim kadarı ile servis diyagnoz cihazı ile 130-140-160 PS kalibrasyonları motor kontrol ünitesine yüklenebiliyor.
Kullanmadim ama, surekli uzun yol yuklu seyahat vs olmayacaksa 1.0sce daha mantikli zaten 1.3tce ile kafa goz gidiyolar,
Dizel 21 benzin 19ken suan dizellerden daha ekonomikler.
Touch esnaf dostu gibi duruyor, uygun icon zaten binmeye baslamadan kar eden arabalardan.
diğer rakiplerine göre malzeme kalitesi cidden zayıf ama onun haricinde motoru ve şanzıman sınıfında liderdi.taki 1.5 TSI ibiza FR gelene kadar ama oda pahalı tabi.
corsa 208 polo motorları 3 silindir clio 4 silindir bunuda hatırlatmak istedim.
1.3tce ile ilgili tonla test videosu izledim , performansı çok övgü alıyor
ama ben şahsen bu son nesil clio'yu görsel olarak beğensem de malzeme kalitesi konusunda geriye gittiği fikrindeyim
valla artık neyin argesini yapıyorlar bilemiyorum hocam söylenen buydu. 160 serviste çözülebilecek bir seçenek ise bence gayet yeterli olur. Bakıma götürdüğümüzde öğreneceğiz artık.
Niyetlendik bakalım. Şu ana kadar benimde izlediğim ve kullandığım kadarıyla tatmin edici. Tecrübe ettikçe daha net bir şeyler söylerim.
Burda gordukten sonra kafama yatti aslinda hesapta yoktu ama,
Reno2’de istedigim 1.3 turuncu tce vardi, satildi,
Bogaz mavisi baktim gamzeler vs icime sinmedi,
Araya tanidik 1.0 touch otm aksesuarli turuncuya ho dedik, kapora yatti ama tabi bayiilerde araba yok gelesiye sartlar ne olur Allah kerim.
1.3 icin herkesin soyledigi atik ve az yakiyo cok kaciyo,
Ama 1.0 huzur hemde yeni
hayırlıolsun öncelikle.
biz de yaklaşık 20 gün önce 1.0 tce touch paket aldık.
1.3 ve icon paket arasında çok arada kaldık fakat şehir içi ve tatil beldesinde kullanılacağından dolayı touch pakette karar kıldık.
20 k fark vardı ve biz aldıktan sonra ortalama 10-12 lira bandında fiyatlar arttı.
Arabanın gidişi, orta seviye konforu gerçekten rahat.
Touch ların bazı paketlerinde hayalet kadran ve dijital klima olanları var onlardan yakalayamadık.
En azından 4 cam otomatik cruise control var araçta.
Şu an 8-10 civarları arasında yakıyor, 500km civarına geldi.
Bu yeni tip araçlarda belirli devirde geçilmesi gereken bir km var mı?
1-2 haftaya Çeşme'ye gidecek araç o ara uzun yolda rodajını tamamlar diye düşünüyorum :)
Sanırım sitede ilk 1.3 rsline alıp 2 ay sonra satan benim. Konum sitede olması lazım.
Lakin koltukları ve body kit jantlarıyla çok güzel.
Şuan 1.3 icon kullanıyorum. Rs line bazı sebeplerden dolayı satmak zorunda kaldım. Tekrardan 1.3 daha dolu paketini aldım.
Yakıtı olsun performansı güzel. Yol tutuşu biraz zayıf. İyi lastikle ve yayla çok iyi olduğunu söyleyen arkadaşım var.
Yazılım konusunda istanbulda bir yetkili servis Talisman yazılımını attığını söylemişti. Direk 160 bg oluyordu. Aklımda yaptırmak istiyorum ama ***** izmirden gidip gelme bir dünya masraf yemiyor.
Tekrardan hayırlısı olsun.
Selamlar,
Emre arkadaşın konularını okumuştum ben de daha önce. 1.3 icon aldık henüz 1 ay bile olmadı.
Genel bahsedeyim fikir vermesi açısından.
-Motor canlı, sürekli istekli. Sakin kullanımda (nerdeyse full şehir içi 6.7-6.6 ortalamaylayım. Ki çok aşırı sakin kullanmadım.
-D modunda şanzıman gayet sakin hızlı vites değiştiriyor, şaşırma kaçırma vs. yaşamadım çok şükür.
-İç trim vs eleştirilmiş bence çok kötü değil, iç mekani oldukça modern, direksiyon ve direksiyon hissi renault grubuna göre hisli geldi bana.
Rs line paketi daha cici duruyor tabi, ama olmazsa da zorlamayın bence opsiyonlu bir icon oldukça tatmin eder, ileride kafanıza göre masraf yaparsınız isterseniz.
Eksi yanlarından bahsedeyim,
-Ekran tepkileri biraz yavaş. Çözünürlük filan iyi ama geçişler vs yavaş kalıyor.
-Kapı çepleri, torpido vb. gözlerin içindeki kadife/kauçuk kaplama sanıyorum ek olarak alınıyor sıfırken.
(İnternette satılıyormuş bugün sipariş verdim bende/olmadığı zaman gerçekten cepleri kullanmak çok sese sebep oluyor)
-Start stop devreye girmeyen araçlar varmış (kronik problem diyorlar çok yaşayan varmış), bende bu problem yok ama küçük manevralarda start stop can sıkabiliyor (park vb.) o yüzden kapatıyorum ben duruma göre
-ESP'ye müdahale edemiyorsunuz. 2 gün önce ilk orman yolu maceramı yaptım. Çok devreye girmiyor ama viraj içinde önden sarmanıza izin vermiyor.
-Vitesi düşürme kulakçığı çok hızlı tepki verirken arttırma kulakçığı yarım saniye kadar geç tepki veriyor. Muhtemelen bir koruma önlemi ama alışınca sürüşünüzü duruma göre koordine edebiliyorsunuz.
Arkadaşların bahsettiği 160hp / talisman yazılımı vs. durumu yaptıran birine denk gelemedim henüz. Mercedes ve Renault forumlarından bilgi edinmeye çalışıyorum birebir aynı motor mu diye.
Bu arada bildiğim kadarı ile legal bir şekilde yapılmıyor o 130-160 map yüklemesi. Bakım için gittiğinizde sormayın bence. Olacağı varsa da olmaz filan sakata gelmeyelim :)))
Yorum özetim alın pişman etmez, güzel yürüyor, güzel duruyor. alımlı yeni makina.
yakıtı söyleyım. 80 - 90 la gidince 4.2 lt kadar düşüyor :) karışık kullanımda izmirde aşırı trafik olmayıp ve arada gazlamalı olarak 6 lt yakıyor. Araç özellikle 120 den sonra farklı gidişi var :)
öncelikle herkese paylaştığı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
aracı satın aldım kısaca özetlemek gerekirse 2020 turuncu icon rs line 30 bin km de boyasız hatasız bir araç. 500km den fazla yol yaptım işe git gel vs. şu an ortalamam 7.5 lt karma kullanım + acemi eşimde kullanıyor aracı.
şu ana kadar ki izlenimlerim şu yönde bundan sonra düşünenlere yol gösterir belki;
-gidişi gerçekten hoş, özellikle sport modda çok atik çok seri beklenenin altında kalmıyor.
-trim bence iyi tabi ki mükemmel değil ama sınıfını düşünecek olursak bence sırıtan bir şey yok.
-kapı cebi olayı gerçekten sıkıntılı cepler dar ve yukarıda bahsedilen kaplama olayı yapılmazsa içindekiler fazlasıyla ses yapıyor.
-yol tutuş konusunda kararsızım bir kez kafadan ufak bir kayma yaşadım, farklı bir lastik almak gerekebilir + yay ciddi anlamda değiştirecektir ama eşimle birlikte kullanabilir miyim onu kestiremiyorum.
-ekran kullanışlı ancak bi ufak yavaş kalıyor bazen.
istanbul'da havalar düzelirse harun u ziyaret edip temizlendikten sonra fotoğraflarını çekip konusunu açıcam.
uzun lafın kısası şu ana kadar aldığımdan pişman olmadım, tavsiye ederim.
bir tane de fotoğraf bırakayım buraya;
https://i.hizliresim.com/jnm4fd6.jpg
Maaşallah aynı renk benimki de,
Dün gece o kapı içi kaplamaları yaptım. iyi mi ettim kötü mü ettim bilemiyorum çok iyi montajlayamadım sanki. Umarım uzun vade de problem çıkarmaz.
Bi ara 1.3tce buluşması yapalım olmadı :)
2020 model 1.3 tce edc beyaz icon da ben aldım. Donanım olarak bence oldukça yeterli. Performansı da çok güzel geldi bana. Aşağı yukarı 3k km yol yaptım hiç üzmedi sıkmadı. Bu kadar km sonrasında ş.içi - ş. dışı karışık kullanım sonucu ki bazen bastım bazen sakin gittim, 5.2 litre yaktı. Bana performansına göre çok makul geldi. Sakin bir kullanımda 4.7 leri rahat görecek gibi.
Ön tampon boyalıydı boyası hoşuma gitmedi yeniden boyatacağım. Aracı satma durumum var satmazsam 160 hp ye çıkıp bir kaç dokunuş yapacağım. Orjinal tutacağım aracı zaten. Orjinalin konforunu unutmuşum. :D
160hp olayını yaptırırsanız muhakkak görüşelim. Bende o yönde hevesliyim. Birde ESP'yi ya da anti patinaj sistemini kapatabilsek keşke. inanılmaz tutuyor-törpülüyor arabayı.
Gelmeden haberdar edin,
kahveler benden.