Istilldo Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle neyin ne olduğunu tekrar bi gözden geçirelim,
"Yağ ambalajlarında rastladığımız SAE , değişik hava sıcaklıklarında yağları akışkanlıklarına göre sınıflandırmak amacıyla Otomotiv Mühendisleri Birliği ( society of Automotiv engineers) tarafından geliştirilmiş bir kısaltmadır . kalınlıklar SAE 0W ‘ dan SAE 60’ a kadar uzanır.
SAE 0W , 5W , 10W , 15W , 20W , 25W ; Soğuk havalardaki maksimum izin verilen viskozite ile sınıflandırılır .
SAE 20 , 30 , 40 , 50 , 60 ; Motor çalışma sıcaklığı olan 100 0C ‘deki viskozite ölçümlerine göre sınıflandırılır . "
W winter, yani ilk rakam soğuk hava şartlarındaki diğeride sıcak hava şartlarındaki akışkanlığın sınıflandırılması, bir nevi kalınlığı
aracı kullandığınız ülkenin hava şartlarına göre fabrikanın önerdiği yağı kullanmakta fayda var,
bir de çok önemli bir nokta alcağımız yağ tam sentetik olmalı, ben kendi aracımı aldığımda motorda 10-40 yarı sentetik yağ vardı ve bir kaç gazlamadan sonra yağ harareti yükseliyordu, aldığımdan beri castrol edge 5W-40 tam sentetik kullanıyorum, ne kadar gazlarsam gazlıyım yağ harareti orta çizgiyi geçmiyor,
fakat arkadaşımda aynı araçtan olmasına rağmen (km'si benden oldukça yüksek) onun aracına 5W-40 koyamadık çünkü direk eksiltti.
herkesin 10-60 kullanmasının bir sebebide araç yağ eksiltmesin diye,,
neyse lafı cok uzattım, soruna gelecek olursak fn2 typr'da bence 10-60 yerine daha ince bir yağ kullanmanda fayda var, hem araban daha iyi yürür,