arkadaşımın stok vti,si 3bin 4bin devir arası genelde motor sogukken bi yıgılma gaz yememe sorunu yapıyor gazı kökleyince düzeliyor bujileri motor bakımları yeni bu sorun neden kaynaklanayır olabilir başına gelen bilen varmı acaba
Printable View
arkadaşımın stok vti,si 3bin 4bin devir arası genelde motor sogukken bi yıgılma gaz yememe sorunu yapıyor gazı kökleyince düzeliyor bujileri motor bakımları yeni bu sorun neden kaynaklanayır olabilir başına gelen bilen varmı acaba
Buji kabloları kontrol, Distürbitor kontrol fayda sağlayabilir kapak çatladı ise yapar. Bide motoru yıkattınmı yakın zamanda.
ARIZA YAKIORMU araba
O2 sensor ?
arıza yakmıyor ama yakın zamanda detaylı temizlik yapıldı motor felan
0ksıjen sensorudur...
oksijen sensörü olsa motor arıza ışıgı yanmıyormu vede vtec açmıyor diye biliyorum önceki arabamda başıma gelmişti
fiyatı ne kadardır sensörün
bakımlarından eminseniz zamanla açılması lazım bence.Detaylı motor yıkamalrından sonra 2 3 kez gaz yememe vtec açmama problemleri duymuştum ,kesin demiyorum ama bir ihtimal.
buji kablolarının kapağa bağlantı yerinden su veya temizleyici maddeler içeri kaçmıştır , bujileri bi çıkarıp baksanız?
enjektör..?
bujiler yeni degişti 100km olmadı sanırım o yüzden oralar kotrol edildi bu oksijen sensörü manifoltta takılı olanmı yoksa filitrede takılı olanmı birde temizligi felan oluyormu o şekilde kurtarma şansımız varmı
benzin pompasından yapabilir?
araba soğukken zor çalışıyormu
Aracın boğaz kelebeğini temizlet ;)
Bilene hediye varmı 4 5 ayrı tespit var.
nacizane fikrim benzin pompası.
araç tık marşta çalışıyor ama şimdi benimde kafam karıştı sabahları çalışıp yürüyorsun bi sorun yok ama 3bin 4 bin devirlerde sabit giderken birden bi kesiliyor araba sanki biri geriye asılıyormuş gibi dip gaz yapıp bıraktıktan sonra normale dönüyo bazende bu olayı 3 4 kez tekrarlıyor motor ısısı normale ulaştıktan sonra bu olay çok nadir yapıyor
dediğin gibiyse kesinlikle benzin pompası.
depo hep sonda geziyosanız zamanla benzin pompası arızalanıyo
bide yüksek devirlerde bu sorunu yapmıyo dimi
aynen yüksek devirlede böyle bi sorun yok araç arkadaşımın ama benzin hep dolu gezer huyudur:D benzin pompasının tamiri gibi bişi varmı yada yenisi hakkında fiyat bilgisi
benzin pompasının tamiri yok fiyatı hakkında bilgim yok ama tahminimce 80-100 tl civarıdır. fiyat konusunda arkadaşlardan cevap gelir.
sagol kardeş
benzin pompasıdır.bendede bir ara aynı sorunu yapıyordu.araba soğukken özellikle birinci viteste kalktıkdan sonra 3000 4000 devire doğru yavaş yavaş yükselirken bi anda yığılma yapıyordu benzin biter gibi.biton yere baktım,o2 ilk aklıma gelendi ama benzin pompasından çıktı.bazen güzel basınç basıyor bazende çok zayıftı.pompayı değiştim düzeldi.seninkide aynı sorun olabilir
aynı olay benim corsada da var. Dediğin ile bire bir aynı. Bizde benzin pompasından şüpheleniyoruz basıncını bir ölç istersen. Arabanın çekişinde bir düşüklük varmı? örnek olarak bu olay başladı başlayalı yüksek devir çeviremiyor normal olarak benzin yetiştiremiyor pompa herhalde.
pompa ilk çalısmada da sıkıntı yapar...
kuvvetle muhtemel o2 sensoru...
honda da baska sebep olacak bır sey zannetmıyorum ayrıca pompa alt devırlerde sakın kullanımda sureklı yapar devır secmez bırde pompa ısındıkca sıkıntılı olur senınkı sogukkende aynı
ne oldu sorun çözüldümü
ya şuanda benzin filitresini degiştirdi deniyo gene yaparsa benzin pompasını degiştiricek ama busorun zannedersem baya bi vti de var herkes aynı sorundan şikayetçi
benzin filitresi degiştikten sonra arıza çok nadirleşti ama bugün pompayı degiştiricez
oksijen sensörünede bakın
arkadaşlar aracın benzin pompasını degiştirdik ama gene yapıyor ve
oksijen sensörünü söktük araç 90 derece degişti şuanda hiç bi sıkıntı yok yani problem oksijen sensöründeymiş araç çok iyi şekilde gaz yiyo ve çok çok iyi yürümeye başladı bende bu durumu anlamadım ama şimdi vti için bu oksijen sensörünü nerden bulucaz veya başka bi sensör varmı tercih edilebilecek
bosch taktım ben dedıgın gıbı baya fark ettı yakıtı fln:)
200e almıstım bılal abiden