Levin´in Teg´den ucuz olduğunu varsayalım.
İkisinin de masrafı var,Levinin masrafı Integra´nın hiç para harcanmamış haline denk geliyor.
Sizce ?
Printable View
Levin´in Teg´den ucuz olduğunu varsayalım.
İkisinin de masrafı var,Levinin masrafı Integra´nın hiç para harcanmamış haline denk geliyor.
Sizce ?
Bence levin + kaporta boya + 4afe kapak.
Sonra sen de drift için pist bakmaya başlarsın bizimle beraber :)
Madem kendin toplıcan ae olsun. Ama 14-15 bine kadar güzel gözüken integrelar var. Daha az maliyet, daha az uğraş...
Levin kesinlikle..
bence integra..
integrada çok güzel araba ama arkadan itiş derim..
Bide sehir ankara kii KEsinlikle AE ama once bulmamız lazım :D
drıft ıcınse levin
ama rol ve drag ıcnse ıntegra derım
sana kalmıs bırsey :D
bırakın levini tegy yi nedemişler mecnun bilseydi e30 sevgisini severmiydi leyla zillisini
alın bi e30 bakın keyfinize :D
integra:)..
Öncelik DA integra deil DB1 integra ;)
Ben olsam yine integra alırım.... AE fazla fantazi.. integra daha kolay toplanır... aenin tek avantajı arkadan itiş olması bence.... tabi sana kalmış...
http://img4.imageshack.us/img4/2197/teggg.png
Ben de öyle biliyordum ama,Listede DB1´lere ya JDM ya da USDM Acura yazılmış. :soru:
RWD rulez. Duz gitmemek lazim bu devirde
Integra tek kapı yok mu TRde?
Integra daha cok hosuma gidiyor acıkcası...
AE86 aldı mı görüntü sonrası motor olayına da girmek lazım...
Dısı isterse altından olsun icinde 80-90hp bir motor olduktan sonra bir esprisi olmaz.
Mallesef yok... ama DC kasa B18a1 3 4 adet var adanada... 2 adet DB7(biri yerli plaka diğerleri incirlik) var 4 kapı... onun dışındada ankarada 2 adet 4 kapılı var biliyhorum 94+ kasaların... ayrıca incirlikte 3 adet tek kapı integra var ama hepsi 94+ DC kasalardan... 140lık....
İllaki japon olacaksa si ve crx de güzel olacaktır.;)
ae86:icon_tup::icon_tup:
farklı tarzlara sahip 2 araç arasında kalmışsınız, ne yapmak istiyorsunuz + ilk adımlar için ayıracağınız bütçe nedir bilirsek daha rahat bi seçim yapılabilir.
Çok aşmış bir drift aracı yapmak gibi bir amacım yok şu an.
4a-fe kapak,Coil-Over,jant gibi ufak tefek işlemler bir süreliğine.İlerisi için bir planım yok açıkcası Ae86 ile.Swap belki,bilemiyorum.Ama İlk etapta saydıklarımı yapacak kadar bir bütçem var.
İntegra ise yürür durumda,kaporta tırt.Ona Ae86´dan fazla para harcayacağımı tahmin ediyorum.Ama Ae86,şu an idare etse de,ilerde kaporta ister mutlaka.
Açıkcası inanılmaz bir muallakda kaldım.:confused:
Şu an için iki aracı da opsiyonladım.Bir akılda ikisini de al diyor.Fakat o zaman da ikisini toplama sürem uzayacak.
ae86 için mantıklı swap seçenekleri neler Tr şartlarında? Merakımdan soruyorum...
ben kendi alanımda objektif olmaya çalışarak yardımcı olayım o zaman:
ae86yı tabiri caizse gönül eğlendirip bırakılacak bir araç olarak düşünüyorsanız yani abiraz biner sonra satarım diye düşünürseniz tadını alamadan satmış olursunuz, uzun emekler sonucunda git gide size daha çok zevk veren bir araca dönüşüyor. alıcağınız ae86 muhtemelen çürüksüz olmaycaktır, hergeçen gün temizlemdiğiniz çürükler kanser edası ile yayılacaktır ki bu da biraz önce yukarıda yazdığım uzun vadeli bir sürüş zevki getirisine zıt düşecektir.
motor konusunda geniş motor havuzu ne verirseniz alıyor, bu konuda yine ukalalık yaparsam 4 silindiri ve 2lt hacmi geçmiycek bir motor tercih edin, ayrıca diferansiyeli kolaya kaçıp kaynak yaptırmayın derim; nedeni ise ae86ların iyi ayarlanmış denge dağılımı kısa gövdesi yüzünden hızlı kontorl kaybı yaşatan bir araç olmasıdır. ağır motor dengenizi bozar kaynak diferansiyel ilede spin atmaktan gına gelir. zaten şanzumanı aksları falan 250hplerden sonra zorlanmaya başlıyacaktır.
fakat araca biraz zaman ve nakit ayırıp projeyi uzun vadede de olsa tamamlarsanız türkiyenin gelişen drift aktivitelirnde de time traillarında da çok eğlenirsiniz.
aklıma bu kadar geldi şimdilik, aklınızda oluşan soruları zevkle yanıtlarım.
şartlar değişti her motor geliyor artık :D
bunu göz önüne alırsak:
1) 4age blacktop&silvertop (1.6lt 20valf, stock 165/160hp)
2) 4age redtop&bluetop (1.6lt 16valf, stock ~130hp)
3) f20c
4) sr20det
2lt motorlar oynanmadan güzel güç denge oranı yakayabilir, aşırı güç ae86 ya pek yaramıyor d1 de yarışan şampiyon ueo'nun aracı 180hpydi :D
ben ankaralı bir integra sahibiyim,ve aracımın sahibinden.com üzerinde ilanı var ve şimdiye kadar bir çok e 30 kullanıcısından takas teklifi aldım(minumum 15 adet)e 30 cular bile integraya kaymaya başladılar,bunu bildireyim dedim.
300 hp bi integra yerine 170 180 hp lik bi ae86 yı tercih ederim :D ondan sonra her türlü fantaziye açığım :D
keşke olsada satılık ae yapıp toplasan :)
Konuyu daha dikkatli takip ediniz ;)
ayrıca trde DA7 yada DA8 de yok.. DA7 varsada RXİ veya ZXİ vardır ondanda 3 adet var zaten 1600 karburatörlü sağdan direksiyonlular.... ama onlarda sonradan girenler... 91 de honda (çelik motor) DB1 getirdi sadece :heyoo:
İntegra:rolleyes:
AE86 Derim..
ya bırakın beyler bu işleri hurda diriltmek için harcadığımız paraya niler yapılır niler yaww :D
AE tabii ki. Hayırlı olsun şimdiden hangisini alacaksan da.
300 beygir olup düz gitmekdense 160-170 beygirlikle yan gitmeyi tercih ederim AE diyorum :)
Bızım arabalar Kanada veya Amerika veya Japonya bazlı degıl.
Kanada ve Amerıka bazlı olanlarda Acura adı var bunu benden iyi biliyorsun. Japon bazlı olanlarda Honda logosu var. Bızım arabalarda ne Japon ne Amerikan. Ancak tamamiyle Japon üretim. Bu sebeple ortak bir kasa kodu yok arabanın. Motor kodumuz bile bilinmiyor b18A2 dedinde A2 ne diye soruyorlar.
yanı ben DA7 derim DA8 derim sen DB1 dersin ;)
DA1 86-89 Integra RS/LS/GS 5dr
DA3 86-89 Integra RS/LS/GS 3dr
DA5 90-93 Integra Txi/Rxi/Zxi/ZX 3dr*
DA6 90-93 Integra XSi/RSi 3dr*
DA7 90-93 Integra RX/ZX/RXi/ZXi/ZX Extra 4dr*
DA8 90-93 Integra XSi/LS 4dr* XSi'ler full paket olan GS-R paketle geliyor
DA9 90-93 Integra 3dr
DB1 90-93 Integra 4dr
DB2 92-93 Integra 3dr
DB7 94-01 Integra LS/GS/RS 4dr
DB8 94-01 Integra GSR 4dr
Normalde sase numaraları J-H-4-DB7-5-6-1-W-S-000001 gibi giderken bizde extradan JM-H-4-DB7-5-6-1-W-S-000001 olan M var.
Benım ruhsatımda DB1 yazıor sase koduna ama Ankarada bir arkadasımda da DA8 yazıyor. ve onun kapı esıgındeki metal plakada ıngılızce bızımkıler gibi arapca degil.
Onun aracınında Çelik otodan girisi var hatta kataloglarıda var elınde ;)
Ondan bu konu karısık Timucum. Benimde Integram var Timu bizde bişiler biliyoruz ;)
Alıntı:
Ornek VIN Numarası (Vehicle Identification Number) Şase Numarası.
JH4DB7561WS000001
VIN numarasını bu sekılde ayırın
J-H-4-DB7-5-6-1-W-S-000001
J= Country of origin
J: Japan
H= Brand
H: Honda Motor Co. Ltd.
4= Vehicle classification
4: Acura Passenger Vehicle
DB7 = Body and engine type.
DB7: 4dr B18B
DB8: 4dr B18C
DC4: 2dr B18B
DC2: 2dr B18C
5= Body and transmission type
3: 2dr 5spd
4: 2dr auto
5: 4dr 5spd
6: 4dr auto
6= Vehicle grade
1: Type R
4: RS
5: LS
6: GS/SE
8: GS-R
9: GS-R w/ leather seats
1= check digit, disregard
W= Model year
R: 1994
S: 1995
T: 1996
V: 1997
W: 1998
X: 1999
Y: 2000
1: 2001
S= Factory Code
S: Suzuka, Japan
000001= serial number
caddede agız tadıyla gezemen bile :) millet lada samara sanar :):) al bi integra boşver yannamayı tehlikeli zaten