106:kısa,chip,280/270 egzantirik,filtre,egsoz
330:son susturucu
rollingte sonuç ne olur?tabi top speed değil kısalı 106 nın gideceği yere kadar.
Printable View
106:kısa,chip,280/270 egzantirik,filtre,egsoz
330:son susturucu
rollingte sonuç ne olur?tabi top speed değil kısalı 106 nın gideceği yere kadar.
en babası 2 ve 3.ün sonlarına dogru 106 kafada olur sonra 330 alır gider diyorum..
106 istediği kadar kendi top speed ini yapsın :)
Eğer 3.30 sağlam bir 3.30 ise 3 ün ortalarına doğru alır yürür :)
Vtecler olmadı fantezi hesabı 3.30'a mı sarıyorsunuz anlamadım yoksa dostça bir mücadele mi ?:confused:
belli bi süre gti önde götürürde sonrası ayırır gider 330 tahminimce.
106 GTI kalkar gider son hızlara gelince iş 330i alır gider... 0-400'de kim alır asıl soru bu bence? :)
330 öle ahım şahım yürüyen bi araba deil bana göre bizzat kullandım öyle hayret verici bir performans göremedm.egzanrik chip filtre egsozlu kısalı 106 kendi bitene kadar önde kalır artık 190 damı biter 200demi biter orasını blemicem :)
abi mi? kardeş mi? :) kardeş geçebilir...:)
2 de 3 de 106 önce olur. 4 de falan gelmeye başlar 330
Ben dememiştim bi kapı hizası önümde gitmişti pek bi gideri yok 330'un
Bi denememizdede ben bi kapı boyu öne çıkmıştım.
330 affetmez :D
Stockta arkadaşlara katılıyorum fakat dereceli + chıp +kısa +fılltre +egzos kombınasyonu 106 da yaklaşık 160-165 hp seviyelerini veriyor.
3.30 bindim,kullandım ve bu özelliklerde bir 106 yada baya binmişliğim var İzmir'den bir arkadaşımın eski aracıydı.Sonuç ne olur derseniz 106 gti kısa şanzımanında etkisi ile başta hafifliğiyle öne geçer ve 3.30 arkasından takip eder.Tam tahmin yürütememekle beraber o anki araçların kondisyonu,yol durumu ve pilotaj sonucunda tahminimce 4ün sonlarına doğru 3.30 un yakalayacağı.Bir gerçek varki zaten 106 hiç birşekilde top speed de yürüyebilen bir araç değil kaldıki kısa deniyor.Çok büyük ihtimal son dişli oranı ile oynanıcaktır çoğu 106 cının yaptığı gibi.Berlingo ayna mahrutisi takılıyor sanırım tam emin değilim fakat bu şekilde olması lazım.
Valla bu106 dan biraz daha yüklüsünün 200 e kadar e36 m3 e kafa tuttuğunu gördüğümden. hemde başarısız smg şanzımana sahip bir 330ci ın 200e kadar 106 gti ya şansı yok diorum. Zaten sonrasındada ışınlanma olacaktır, hm 106 devamını getiremiyeceği hemde bmw nin ağırlık ataletini yeneceği için.
50 km hız gibi sıksalar tahminim 160-170 gibi 3.30 kafayı öne çıkartır.
otomatık olsa bıtene kdr gelemez fark cok acılırda smgler daha ıyı gıder manuel kdr olmasada.. 180 190a kdr 106 sora 330 gıder dıorum..
Biz 3.30 ci kadar yürümeyen ama dynoda 189 hp çıkartan E36 3.28 ci la sadece 13-59 kısa,k&n cai,komple düz boru ve sonda sebring sustuculu 106 ciğerli gtı'ı denediğimizde bmw 4 de ciddi 170 gibi ayırmaya başlıyodu.Ki 106' bu tür saydığın ekstralar olduğunu düşünürsek aracında 3.30 ci olduğunu daha güçlü ama biraz daha ağır olduğunu düşünürsekte sanırım yine o speclerdeki araçların 160-170 gibi yanyana geleceğini düşünüyorum.Görmek lazım :) Aynı durum dragtada 3.28 ci ın çokda fena kalkmadığından dolayı yine hemen hemen 170 gibi 106 yı yakalıyordu konuştuğumuz derece doluluktaki araçlar içinde specler yine bu duruma yakın olacaktır.
sifirdan kalkar iseler 330 ci nin 160 170 kmye kadar sansi yok.
alt suratte basılırsa fark guzel acılabılır yalnız 50 55 gıbı, bmw nın 70 altı basmaması lazım..:D
2 de 60 ta basıldı 200 e kadar 4 boy önde oluyorum sonra füze gibi geçip gidiyor.
106 Gti & 3.30 Ci (34 Not36 Farkiyla)
http://www.techturkey.com/forum/videolar/12490-106_gti_3_30_ci_34_not36_farkiyla_.html
http://www.youtube.com/watch?v=kjnFL-23uoU
Buna yakın bir set up ile ekstradan üst kapak taşlaması ve headers olan 106 gti dan 172 hp aldık ;)
Her araç bir değildir elbette ama yüksek değerlerde bir dereceli ve chip in zaten 106 ya yapıcaklarını az çok tahmin ediyorsundur ;)
kısa ne kadar kısa önemli olan o birincisi
ikincisi eğer 2 de 2500 devirlerden yaparsanız 3 ün sonları 4 ün başlarına kadar gtı önde olur
Bende anlamadım bu olayı biraz açıklarmısın Çağrı? Gti dediğimiz otomobil hafifliğiyle yürüyor. Olay Gti'a çamur atmak değil ama Chiple 15, dereceliyle 17, Egzozla 10 Filtreyle 5hp gibi hayali güçler alsan anca 165hp eder 118 hp bi motor. Kısa'nında aktarmayla alakası var beygir gücüne katkısı olurda benmi bilmiyorum? Bu nasıl setup? Millet atmosferikten yarım beygir daha alabilmek için bi yerlerini yırtıyo sen direk 47hp aldın.
106:kısa,chip,280/270 egzantirik,filtre,egsoz lu gti ayarı güzelse ve yürürü düzgünse 3.30 ci ye hiç şans vermiyorum gti top speedine kadar
cagrının bahsettıgı arabada pıstonda var vs vs bu arada pt52 fılan.. cok sasırılıcak bişiy deıl..
konu oda deıl 330:D otomatıkle manuel ve smg cok farkedıor bılgınıze, ve yollard a gordugumuzun %95 ı otodur gıtmez:D manuellerı ve smglerı ıyı gıder..
Hee o zaman tamamda filtre chip egzoz dereceliyle 165 garip gelmişti :) Mavi 106'mı bu sanırım plakası hel 01'di?
106 alır belli bir yere kadar..
Alican daha önceki mesajlarda yazdığım gibi pt52 tarzında yüksek profilde dereceli egzantrik ile zaten gerçekten iyi güçler alabiliyorsun.Cai + iyi bir egzos sistemi ile aracı rahatlattığın vakit bunu birde headers ile desteklersen yazılımda bu konfigürasyona göre yazılacağından zaten stock a göre alcağından çok daha fazlasını alırsın ;)
Örneklerini geçen sene iki arkadaşımın aracında da dyno verileri dahil olmak üzere gördük.
Seko ayrıcxa 172 lik araç ile arada sadece piston farkı vardı diye biliyorum ama zaten atmosferikte daha fazla yapabileceğin birşey yok.. :)
:) :)
106 gittiği yere kdr gider sonra 3.30 ci geçer 3.30 ci bende beklediğimden iyi gitmesini isterdim ama hiçte öle değil ne yazıkki..
Arkadaşlar 330ci; 0-100km si 6.7s olan bir araç belki ama... 1550kg ve sadece 231 hp. Yani karşısına 160hp 900kg araç koyarsan geçmesini bekleyemessin. Normaldede stok tayyar kadar gideri olan bir araç zaten.
dyno beygiri:)
bu 106 orhan abinin astra turboyla denediğiniz 106mı?yanlışım yoksa oda maviydi ve dereceli vs vardı
http://www.youtube.com/watch?v=Hpw_B...e=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=QrkE-...e=channel_page
ilk yüklenmede 106 biraz öne çıkar ama 3.30 hacmini gösterir ilerledikçe