kıbrıstan toyota supra alsak vergiyi yine geçirirler mi? ve sağdan direksiyonlu olacak doğal olarak soldan direksiyon yapılabir mi?
Printable View
kıbrıstan toyota supra alsak vergiyi yine geçirirler mi? ve sağdan direksiyonlu olacak doğal olarak soldan direksiyon yapılabir mi?
ikinci el aracı sokamazsın
astarı yüzünden pahalı gelir....vergisini ödeyip içeri soksan bile direksiyon pedal v.s sistemini diğer tarafa tasımak...aboooowww ölüm ölüm
Öyle olsa ben çoktan 3-4 supra almıstım
cevabımı aldım :)
benım araba kıbrıstan geldı ve sagdan dreksıyonluydu bız sola aldık alım satımını vergısını bılmıyrum ama aracım 06 plaka olarak ıstanbul sokaklarında gezıyrum hcı bır sorun olmadı
geçmeeeeeeez:)
direksiyonu sağdan sola alma 20 bin lirayı buluyor bi abim sarı sağdan direksiyonlu suprayı alacaktı o zaman hesaplamıştık 2 sene önceydi :D
10 11 bin dolar tutuyor parçalar yaklaşık
öle bi dünya yok :D
ben integra type-r getirecektim abimin arkadası 30.000 TL ye satıyordu bana da işte olmadı
ee beım araba nasıl kıbrıstan geldı :)
3 yasina kadar olan arabalari vergisini odemek kosulu ile getirebilirsin veya yurtdisinda belli bir sure yasiyan kisi kesin donusunde bir adet araci getirebilir(fakat bundada o araca belli bir sure sahip olma sarti var diye hatirliyorum emin degilim). senin aracinin gelmeside bu sekilde olmustur.
O süre tam olarak ne kadar bilen var mı
3 yıl olması lazım.
supra war zaten burda 50.000 liraya.. soldan direksyonlu.. yani sağdan sola geçirmeye 20.000 werilicekse mantıklı bunu almak
Getirmek kolay olsaydı o tür araclar TR'de cok olurdu :)
türk vatandaşı olarak yada çifte vatandaş olarak tr ye 3 yaşından buyuk bir otomobil getiremezsiniz ...
Verginin 2 katınıda verseniz getiremezsiniz .
aynı zamanda alman vatandaşı olsanız da getiremezsiniz .
Dreksiyonu sağdan sola almak o rakkamları bulmuyor daha önce yaptırdıgımız bir işlem. Sağlıklı oluyormu konusuda ustasına göre değişir.
gelmez felan diye direk diyonuzda neye dayanarak diyonuz anlamış değilim gelir tabikide gerekli koşulları karşılarsa tabiki gelir
abim 2 senedir kıbrısta yaşıyor 2011 gibi kesin dönüş yapmayı düşünüyor biz araştırdık permi hakkı mevcut yurtdışında yaşayanlar için ancak bazı şartları var,kıbrısta 3 yaşında soldan direksiyonlu bir araba bulabilirsek abimde getiricek gelirken,bir yerde çok güzel maddelemişler bende alıntı yaptım sizin için
ALINTIDIR
1-Türkiye gümrük bölgesi dışında en az 24 ay ikamet ettikten sonra kanuni ikametgahlarını kesin olarak Türkiye’ye nakledenler ikametlerini naklettikleri son giriş tarihinden en az 6 ay öncesinden beri yurt dışında bulundukları ülkede adlarına kayıtlı ve adlarına kaydının yapıldığı yıl itibariyle (kayıt ve model yılı dahil) 3 yıldan eski olmayan kullanılmış motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtaları gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edilebiliyor...
2-Bu haktan yararlanabilmek için mahalli konsolosluktan "ikametgah nakil belgesi" alarak kanuni ikametgahınızı Türkiye Gümrük Bölgesine kesin olarak nakletmeniz gerekmektedir.
3-Otomobil ithalatında dikkat edilmesi gereken husus,otomobilin satın alınıp üzerinize kayıt ettirdiğiniz tarihte 3 yaşından büyük olmamasıdır.
örneğin;2009 yılında satın aldığınız bir otomobilin 2007 modelden daha eski olmaması gerekir.
4-Otomobilin kesin dönüşünüzden en az 6 ay önce üzerinize kayıt ettirilmiş olması gerekir.
5-Gümrük vergilerinden muaf olmkala birlikte,taşıt alım vergisi vs.tahakkuk edecektir.
6-Bu araç 1 Yıl boyunca Türkiye sınırları içerisinde satılamaz.
paylaşım için teşekürler
Jackal kardeşim noktayı koymuş.
Evet dogrudur. 3yasından buyuk olmuyor ve 6 ay min senin olması gerekiyor aracın. Bu şartlar olmasaydı hanıma Aygo yerine Supra alacaktım :)
bugatti ye o kadar para vermek yerine bi suprayı tr ye getirip ilklerden olmayı tercih ederdim 1 tirilyona 10 tane supram olurdu :D
o sure 6 aydir , yinede getirmek istereseniz sadece 2 tane vergiden muhaf oluyorsunuz eger vergi sayisini yanlis hatirlamiyorsam . onlarda zaten cok bisi etkilemiyor . yabanci plaka ile Turkiyede kalma sureside max 6 ay . yalan dogru bilemem ama 2 tane arac alip yurt disindan 6 ay birini getirip binen ve 6 ay dolunca bindigini gonderip diger aracini getirip binen birilerinin oldugunu duymustum . masrafli bi is olucagi kesin .
yaızla fln bu konuyu tartışırken acaba antika olarak sokabilirmiyiz muhabbeti vardı tabi supra için demiyorum ae86'lar fln için.
94 gsi soktuk turkuıyeye pasa pasa bınıyoruz :)
Muğla da sanırım sağdan direksiyonlu toyota supra vardı 10Bin TL istiyodu turuncu renk..yeni boyanmıştı araç..Dİreksiyon muhabbetini sorduk sol tarafa alma maliyeti 10 bin TL gibi bir rakam çıktı.değmez di çünkü Ankarada 17Bin TL ye satılan daha güzel supra vardı o yüzden manasız geldi vazgeçtik...Her iki araçta 1989 modeldi ama sağlam makine idi Ankarada ki..Supra Turbo.
ulan kıbrıstabile supra var türkiye gibi koca bi ülkede yok bune rezillik yaaa