Çok yakın bir arkadaşım için almayı düşündüğümüz bir araç
evveliyatını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler
http://www.sahibinden.com/gt45_silvi...XQQdisplayitem
Printable View
Çok yakın bir arkadaşım için almayı düşündüğümüz bir araç
evveliyatını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler
http://www.sahibinden.com/gt45_silvi...XQQdisplayitem
hakkının arabası kendiside buraya üye.
valla bu aracı bizde düşünüyoruz acıkcası :)
bunuda almak istiyorum!
Bende düşünmüştüm bu aracı ama 200sx e motor yaptırmaktan bıktım artık savaş abinin önü araba dolu yapmaya başlıyorsun arabayı o bu derken 5 ay geçiyor liste 10-15 oluyor araç 30 a geliyor yeni kasa düzgünler var onlar daha mantıklı bence
biz motor konusunda yazdıklarına güvenerek sadece turbo değiştirmeyi planlıyoruz :) O yüzden bilenlerin yardımcı olmasını istiyoruzki sonra elimizde kasa patlamasın
bu araci hakki almadan oncede konusunu acmisti oyle almisdi. gorurse konuyu yazar kendiside.
bu araca da amma bakan varmış :D
bizde bakıyorduk :)
motor konusunda birşey yazmamışki 170,000 kmde yazmış gazlanan bir arabada kaç bin daha gider sence bu motor. Eğer zevk alarak sorunsuz binmek istiyorsan motoru sıfırlanmamış veya düzgün sıfırlanmamış hangi 200sx i alırsan al mutlaka motor yaptırman gerekicektir belkide ben öyle alıştım belkide takıntılıyım ama eğer spor bir araba alıyorsan mutlaka sıfır motor masrafını üstüne ekleyipde planlarını gözden geçirmeni tavsiye ederim.
Dogru söylüyorsun Emre ama adam deseki motoru sıfırlandı yeni yapıldı dogru düzgün toplanıp toplanmadığını nasıl anlıyacaz ?
nelere dikkat etmek lazım Turbolu bir araba tecrübemiz yok sadece kulakdan dolma bilgilerimiz var ?
Bizim için ilk etapta arabanın kazasının olup olmadığı , kaportasında herhangi çürüme olup olmadığı daha sonra motor çünkü her daim para olduktan sonra daha iyisi yapılabilir ?
bende sx kullanıyorum motoru sıfırlatmadım henüz, öyle aman aman masraf açmadı. 170 binde aldım 210 binde şu an. Elbetteki sorunsuz binmek için toplatman lazım ama en azından aracı alırkenki elin darlığını borcunu harcını gidericek kadar (en az 2 yıl) sorunsuz binmesi lazım. Bu işler bütce işi herkesinki bir değil tabi sen alırsın sıfırlatırsın ben alırım zamanını beklerim elimin bollaşmasın beklerim...
haklısın tuğral ben sadece aklında bulunsun için rahat olsun maliyet hesaplarken daha düzgün bilgiler aklında olsun diye yazdım bende iki tane 200sx topladım motorlarını ellemeden sorunsuzda 1,3 bar da kullandım hiçde masraf açmadı çok şükür.
Araba diğer ilan fiyatlarına görede gayet mantıklı gözüküyor bende bu aracı düşündüm demiştim ya ilk başta belki sende benim gibi alıp motorunu sıfırlayıp arabayı toparlayıp binmek istersen falan benim maliyetlerime gelirsin diye düşünmüştüm o yüzden uyarmak istedim otomobil kısmına bakmadım bile :)
Teşekkür ederim uyarının mantıklı olduğuna zaten lafım yok ama alıcak olan şu an masraf yapamıycak o yüzden tırıs tırıs gidiyoruz :) Fiyat düşük olunca uygun geldi eğer aracın sahibininde dediği gibiyse borcunu bitirene kadar yürüsün yeter bize :) Sonra güzelce toparlanır kasa durumu önemli birde şaseye inmiş darbesi varmı? cürük durumu abartı olcağını sanmıyorum ama ne durumda vs..
Kimsede bilgi yok sanırım bu araba konusunda ??
arkadaşlar selam herkeze;
Aracın sahibi benim..
aracımın ilanda yazdığım neyse sıkıntısıda odur, sadece yeni bir turbo alınıp takılacak o kadar. Motor durumu gayet sağlıklı ve sıkıntısızdır.Turbom arızalanmadan önce damla yağ bile eksiltmiyordu o kadar söyliyeyim.
kaportada biyik bir kazası belası yoktur. ön paneli ve ön çamurlukları orjinal olup daha fabrika sticerları bile üzreinde duruyor. boyası yeni durumda pırıl pırıl.
yürüyeni difransiyeli şanzımanı sorunsuzdur.
extra olarak yapılıcak masraflar ön camda çatlak var yan sanayi olimpia cam takarsanız sıfırı 200 lira bende bu konuda yardımcı olabilirim.
yolcu koltuğunun sol bellik kısmında sigara kutusu kadar bir aşınma var burda 50ytl'ye döşemecide hallediyorlar. ön tampon altı ekte hafif bir çatlama var macunlanıp boya atılıcak o kadar.
kaportada kesinlikle çürük değil pas başlangıcı bile yoktur.
başka bir sorusu olan varsa sorabilir yada telden ulaşırsanız konuşabiliriz.
sitede turbom arızalandığında da konu açmıştım zaten 200sx'e turbo aranıyor diye; 2. el bi turbo aldım ama oda sıkıntılı çıktı ve şu an maddi durumlarım müsait olmadığından araçla ilgilenemiyorum, kentkonuttan ev alıcam taksitle Allah izin verirse o yüzden nakit sıkıntım var.
düşünen arkadaşlar çekinmeden herşeyi sorabilir.. şuan zaten telefonlarım susmuyor =)
epey bi takas teklifi alıyorum benim kafamda eg civic vardı takas için ama bakalım hayırlısı artık.
araba duruyorsa satılmadıysa bizim teklifimiz geçerli Hakkı
eger sende okey dersen gelir bakar takaslar arabaları farkıyla tabiki biz S14le sen CRX le dönersin eve ;) Teşekkürler
vaaay kadire mi bakıyosunuz bu canavarı :)
araç on numara duruyor,param olsa dakka düşünmeden alırdım bunu :) 2. araba yapardım crx in yanına, yanlamak keyfi bambaşka:)
hakkı bence ucuza veriyorsun kardeşim :) ben olsam bi turbo atarım ona 18 den bi kuruş aşaa vermem ;) araba düzgün çünkü
Eğer sorun sadece turboysa alaınabilecek bir araç.
ahhhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhh.
Bu sürpriz olacaktı degerli Hakkı kardeşim. Para hazırlanmıstı hatta telefonda konusmustuk Pazartesi için hatırladınmı ELÇİLİK oKAN BEN :)
Sans eseri baktım yola cıkacaktım birde devlet bakanı geldi ondan geciktim.Ama tam cıkacagım birdaha ilana bakayım dedim elimdeki para yere döküldü.....Zaten bir nevi kredi idi çok istediğim bir araçtı ama satılmış.
Alana hayırlı olsun.
Ne diyeyim elden bu geliyor artık.
Neyse Dostluk önemlidir Bir arkadaş kazanmış olduk :)
alan kişi 15 yıllık arkadaşım :) siteye üye değil ama ben söylerim, sen tanıdığa gitmiş kadar emin olabilirsin arkadaşım ;) pendik'te 200sx çetesi kurucaz bu gidişle :)
Alan arkadaş artık siteyede üye ve buraya araçla ilgili sorulan sorulara alındığı gün itibari ile (28 Aralık 2009) bugüne kadar neler yaşadığımı kısaca özetlemek istiyorum..
Hakkı arkadaşımızla bir ticaretimiz oldu, benim ilk aracım olacaktı ve aracın resmine bakarak ve tabiki bütçesinede bakarak hareket ettim. izmit kartal yakın mesafe olmadığı için oraya iş için geçtiğimde araç için kapora verdim ilanı kaldırmasını istedim. sağolsun ilanıda kaldırdı. 1 hafta kadar sonra tekrar yanındaydım kalan paranın yarısını kadar bir miktar daha takdim ettim. ve 28 aralık günü kendisi ile buluştuk ve alım satımı yaptıktan sonra bana bir senet imzalattı çünkü anlaştığımız rakamdan 850tl eksiğim vardı 20şubat 2010 gününe. daha sonra aracın koltuğuna oturdum ve ilk kez o anda anahtarı çevirdim ve evin yolunu tuttum..
Bende ilanda okuduğum gibi tek sorunu turbosu diye yönelmiştim araca ama öyle olmadı..Tek sorunu olan şeyin üstüne 50 tane daha sorun çıktı ve şu an aracın motoru jdm works te araç ise evin otoparkındadır..
Hakkıya son meblayı ödemek için kendisini istanbula araç ile davet ettiğimde amacım beraber aracı bir servise sokarak ne eksikleri var beraber ken bir duyalım ve sorun sadece ilanda ki gibi sadece turbo mu bunu bir öğrenelim dediğimde ''yok öyle saçma birşey, benim acelem var senin için yıllık iznimi kullanırken manisadan geldim hemen döneceğim'' dedi. bende kendisine ''iyi ozaman'' demekten başka birşey diyememiştim.
Marş basıp yola çıkmadan önce ''sadece turbosu eksik,hararet arızalı,sol ayna ayarsız,kornanın sigortası yok, şuanda bununla antalyaya bile gidersin'' dedi. bende turbosu arızalı aracın yağ eksiltmesi sonucu neler doğarı bilmeyen birisi olarak yola çıktım ve benzin ibresinin kafasına göre takıldığını görünce ilk benzinciye girip yakıt aldım. İstasyonun araç servis kısmında aracın eksiği varmı diye baktık ki yağ kalmamış araçta. inanın yağ çubuğunun ucu bile yağsız geldi baktığımızda. Orada ''abi aracın yatak sarcakmış iyiki baktırma gereği duymuşsun'' dedi servis elemanı. Bende bu motor olaylarının teknik terimlerini öğrenmeye başlamış oldum (yatak sarması yağ eksiltince olur, yatak sarınca motor biter denklemleri vs)..Yani Hakkının lafına güvenip evede veya Antalyaya gitmeye kalksam, sürekli yağ takviyesi yapmam gerekiyormuş :)
Yola çıktım, hiç bir şekilde gaza dokunmadan, devir çevirttirmeden 70-80 le pendike vardım. Eve çıktım tekrar aracın yanına indim ama sürücü kapısı açılmadı :) Aracın hiçbir sorunu yokya, ondan olsa gerek dedim :D Yan kapıyı açtım sonra sürücü kapısını içerden açtım ve işim bitince tekrar sürücü kapısını kapadığımda sürücü camı kırılıyordu çünkü cam yukarıda kalıyor ve camı indirmek için kontak çevirip kapıyı kapayıp sonra camı yukarı kaldırmayı denedim bu sonuç verdi..bu hep bu şekilde olmak zorunda, birde sürücü kapısını kapayınca, yan kapıyıda ayrıca anahtarla kapamak gerekiyor..Bu sorunlarda aracın sadece Turbo sorunu olmasından geliyordu ;)
ilk fırsatımda turbo satın aldım ve jdm works e aracı teslim ettim orada 3 camın orjinal olmadığını öğrendim. sürücü ve kelebek + arka cam..Bu arada tarih bugünü gösterse bile 28 aralık 2009 dan bu güne araca 5 kez bindim ve 3 aya yakın jdm de durdu, onlar yaptıkça bana aracı verdiler ve ertesi sabah tekrar aracı verdim çıkan sorunları gidermeleri için. Merkezi kilit arızalı çıktı ve onu yaptırırken sürücü camınıda yaptırayım ayarını dedim kapı söküldü okadar uğraş verildi ama cam orjinal olmadığı için cam hep yukarıda kalıyordu, camları değiştirmeye karar verdim..
Kapı camı ayarlanırken ''sürücü aynasına ayar gerekiyor'' dediği için aynayada baktırayım dedim ama elektrik bağlantı kablosu bile olmayan bir sürücü aynasına nasıl bir ayar yapılacak dediler :)
Dumur olmaya başladım sorunsuz araçla, hemde daha üstünde nissanın çıkartmaları duruyormuş ya tamponunda, herşeyi ile orjinalmiş kazasıda yokmuş ya... bunları az önce okudum, aracı soranlara yazmış bu şekilde dir diye okuyanda imrenmiştir alamadık diye araç satılınca.. ''vay be, ne araba almışımda haberim yokmuş''dedim :)
Aracın debriyajından ciyak ciyak sesler geliyordu oda debriyajı bitik olduğu içinmiş oh dedim ne güzelmiş, masraf işçilikle beraber 650 tl. turbo dışında yaşadığım camdır kapı kilitlenme masraflarıdır bunlarda bana en uygun şekilde 970 tl. ye patladı. bu arada yolda kaldıklarımı yazmıyorum aracın sebepsizce yolda bırakmaları var..
Bu sorunları çözmek adına yine aracı bıraktım. bu süre içersinde çıkanlar ve sorun olanlar sa; motorun benzin filtresinin olmaması,distribitör ün arızalı olması, marş ın bitmesi, sente ayarımın bozuk olması gibi giden sorunlardı..
Bu arada benim borcumun tarihi gelmişti ve ben debriyajı yaptırdığımda hakkıya telefon edip dostum aracın senin söylediğin gibi basit sorunlara sahip değilmiş, aracına bunlar bunlar için böyle paralar harcadım sana 850tl borcum var ama onu sen unut, çünkü sen aracı bana satarken ''servise gidelim'' dediğimde ''ne gerek var, sorun yok arabada ben aracı alırken nissan yetkili servise soktum, hiç bir sorunu çıkmadı aracın'' zamanım yoklara getirip, aracı bana denettirmeden sattı..
En azından bunları beraber orada görebilirdik ve derdikki bak istediğin rakam buydu ama benim yapacağım masraflar bunlar denirdi ve bir orta yol bulunurdu ve en azından aramızda oluşan şuan ki tatsızlık olmazdı..
Araç sorun çıkardıkça gücüm oldukça müzik enstürman ekipmanlarımı satarak aracı çalışır hale getirmeye çalıştım ama arabaya para dayanmıyor :) yani istekleri ne zaman bitecek diye merak ediyordum o ''sadece turbosu bitik'' diye ilan verilen arabanın..
Sorunu hiç bitmedi 4 binde yığılmalar başladı, geri verdim dediler maf ve oksijen sensörü onları da aldık koyduk ve mutlu son blok delindi piston kol çıkardı mı diyorsunuz işte o oldu :)
Kızamıyorum artık çünkü aracımı seviyorum onunla sonuna kadar beraberim, ama bu şekilde araç satılmaz..bu şekilde ticaret olmaz ve telefon edip bak aracının bunlarıda böyle oldu ben bunlarada bu paraları harcıyorum sana veremicem dediğimde gelen cevapsa vahim derecedeydi ''olabilir sen 2.el bir araba aldın,bunların olması gayet normal bende debriyaj bitik değildi 3.viteste patinaj çekiyordum diyor ve senle ne anlaştıysak ben o parayı istiyorum diyordu'' evet kağıt üstünde borçluydum ama aslında anlaşılan bir şeyde yoktu bana ne söylendiyse aracı söylenene göre kabullenip alım satımı yapılmış ve birde senet imzalamıştım şimdi aracın bunları var dediğimde bunun neresinde anlaşma var diye insanoğluna sormak istiyorum..
Bu arada noterde ve öncesinde sen bu aracı ne kadar kullandın ne kadardır sende dediğimde 2 sene oldu ve ben 5 bin km binmedim bile dedi. evdeyim noter alım satım kağıdını inceliyorum aracı 4.08.2009 da almış ban satan zati muhterem ve 2 ayda jdm workste yatmış 2,3 haftada ben kapora verdiğimde yattı yanı 3 ayın neresinde bu arkadaş bu araca bindi merak ediyorum doğrusu..
Bunun dışında bana 2 senelik sahibiyim diyebilen birine noter kağıdında bu yazıyor diye aradım sen bunu şu tarihte almışsın ve yine hatırlıyorum ki yaş olarak daha ileride birisi bunu satıyordu bir süre evvel çünkü tüm ilanlara bakıyordum dedim oda ben sana 1 senelik felan sahibiyimdir demiştim diyebildi . o ne demek dedim? 1 senelik sahibiyim felan? yani sen yeni aldığın bir şeyi bu araba ev gibi bir ürünse nasıl 1 senelik felan diye sunarsın ki? daha 3 ay olmuş zaten senin aldığın 11.ay sonunda sana kısmi para vermişim, 12.ay sonundada senden aracı aldığımda 8. ay 11.ay arasında 3 ay zaman zarfı var ve 1 senelik felanda nasıl denebiliyor dediğimde evelenip gevelendi..
Durum budur sx severler..araç daha ne kadar yatar bilmiyorum blok kırık ihtiyaç listesi ile toplamaya kalktığınızda rakam 6000 tl ve üstü duruyor..Krank motorun sorunuymuş rektifiyecinin verdiği bilgi budur. okadar taşlanmış ki olması gereken değerin 20 katı altında bu mucizeymiş zaten bu şekilde yürümesi denildi..
SR20DET PARÇA LİSTEM:
PİSTON
ANA YATAK
KOL YATAK
EGZANTRİK ZİNCİRİ
KRANK AYI
SU POMPASI
YAĞ SOĞUTUCU
YAĞ POMPASI
KAPAK SAPLAMASI-ARP
KOL SAPLAMASI-ARP
SİLİNDİR KAPAK CONTASI
TAKIM CONTA
VURUNTU SENSÖRÜ
BLOK
KRANK
PİSTON KOLU
PİSTON KEPLERİ
KRANK ALT KORUMA SACI
EGZANTRİK ZİNCİR PALETİ
KRANK KEPLERİ
YAĞ JETİ 1 AD
YAĞ SÜZGEÇİ
ZİNCİR GERGİSİ
KAPAK SAPLAMA PULLARI
EMME SUBAPLARI
Sevgiler saygılar sizlere araç alırken napılırı öğrenmeniz adına buraya yazdım, kimseye güvenmeyin, kimsenin sözü ilede yola çıkmayın..Boşa para harcamak diye buna derler ya o misal oldu benimkisi..
allah yardım etsin hocam ne diyim.. :icon13:
saygılar
Rıdvan...
Allah sabır versin ne denebilir ki... :(
3 ay neden bekledıkı turbo mu yoktu yerınızmı yoktu aracı bırakcak?ama fıyatınız gercekten cok makul alana sımdıden hayırlı olsun
Baştan sona okudum yazınızı gerçekten üzücü bir durum, aracı satan kişide gerçekten kusura bakmayın yaşı benden büyük olmasına rağmen bunu yazıcam çok yüzsüzmüş :ofk: Tabi sizde bir yandan bu kadar güvenmekle çok büyük hata yapmışsınız. En önemlisi arabayı biryere göstermemişsiniz. İkincisi 2 yıldır bende demiş ve siz noterde elinizdeki kağıt parçasına bakma gereği görmemişsiniz. Zaten orda anlasanız 3 aydır bu kişide bu araba direk kıllanırdınız hem yalan söylemesinden hemde neden 3 ayda hemen satıyor bu arabayı ! Diğer bir taraftan forumda aracı sormak için açılan bu konuya aracın sahibi yazdığında profiline girip açılan konulara baksanız direk anlayacaksınız herşeyi ;)
Tarih : 22-07-2009, 10:27 şuan sizin sahip olduğunuz aracı almadan önce arkadaşınız yaptığı gibi foruma danışmış tabi pata küte bir girişle ;)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/33691-arkadaslar_acil_yardim_edermisiniz_.html
Tarih : 08-08-2009, 18:13 aracı almış ve fotoları paylaşmış ;)
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/34661-1995_nissan_200sx_izmit_.html
Çok ufak bir araştırma gerekiyormuş bu kadar talihsizlik yaşamamanız için :(
Tabi tekrarlıyorum yapılan çok büyük terbiyesizlikmiş :Deli:
Allah yardımcınız olsun ve sabır versin...
Bundan birkaç sene önce Sanırım 2006 -2007 falandı izmit adapazarı sakarya tarafında galericiler sitesi içinde bir esnafın dükkanında duran uygun fiyatlı bir sx bakmaya gitmiştik sabahın köründe ki sanırım bu otomobildi .
Gittiğimizde verdiğimiz teklif çok komikti çünkü otomobilin durumu hayli perişandı ...
Sahibi ya öğretmen yada belediye çalışanı gibi devlette çalışan biriydi ...
İstanbulda makinasının yapıldığını sölemişti ama kürbütör kapağının civataları eksik ve farklı (otomobille alakasız vidalarla tuturulmuştu ). otomobilin bitek döşemesi düzgündü okadar ....
Hatırladığım biçok şey daha mevcut ama birincisi tam emin olamadım bu o araçmı ikincisi zaten satın alınmış yaşanan yaşanmış artık ....
sanirim bende hatirladm 1-2 konusu acilmişti hatta bende acmiştm hatta ordaki yorumun
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/7471-ilandaki_200sx_s14_.html
o araba bu arabami acaba resmi fln yok konuda hiç ben actigm donemde.