93 model 1.8 integra aldım ilk önce motordan başlamayı planlıyorum yapan arkadaşlardan ricam hangi parçalar kullanılıyo ve yapıldıktan sonra kaç hp oluyoo
Printable View
93 model 1.8 integra aldım ilk önce motordan başlamayı planlıyorum yapan arkadaşlardan ricam hangi parçalar kullanılıyo ve yapıldıktan sonra kaç hp oluyoo
okumayı en sevdiğim konu :) ....hayırlı olsun...kazasız belasız iyi günlerde kullanın.........
93 mü yazıyor ruhsatta ?
teşekkür ederim de bana bu konuda bi ön bilgi verecek kim var acaba ???
evet 93 yazıyoo
motor komple açılıp başlaman en iyisi piston yataklar vtec komple kapak vtec distributor,golden eagle vtec conversion kit,beyin tercihim neptune veya s300 vtec devirdaim ve kayışı itr yağ pompası güzel devir dönüyüm dersen main girdel set güzel bir headers dc olabilir güzel bir egsoz sistemi komple sona kadar ÇOK İYİ BİR USTA :)
peki 5.50 geçince araba kudurcakmı ?? :D
93 model teg kaç tane var yaw :) öncelikle hayırlı olsun bir integra vtec(turbo) sahibi olarak çok zevkli olduğunu söyleyeyim eğer yardım gerekirse elimizden geldiğince seve seve yardımcı oluruz :)
teşekkür ederim saol sadece merak ettiğim konu 5.50 deviri geçince vtec açıyomu??
aynen acar tabıı sonucta vtec kapak koyuyorusn
açtımı olay bitti zaten:D:D en kısa sürede proje başlıyorum hayırlısı ile
neden vtec desem ? ....güç almaksa amacınız....harcadığınız paranın karşılığını turbo adaptasyonu ile çok daha iyi alırsınız.....eğer motorunuz çok yorgun değilse 150.000 civarındaysa ve kompresyonlarınız düzgün yataklarınız sorunsuzsa turbo daha mantıklı olabilir bir teg için.....stock motorunuzdan güvenilir bir şekilde 230 hp ler alabilirsiniz....fazlasıda olabilir ama en güvenli seviyeler buralar.....
daha sonra turbo yapmayı düşünüyorsanız vtec yapmak hiçmi hiç gerekli değil...iki kez para harcamış olacaksınız......ama yok illaki vtec açma hissini yaşamak istiyorum diyorsanız o zaman zaten söylenecek bir şey kalmıyor pek.....ama integrayı vtec yapmak sanıldığı kadar kolay ve ucuz bir modifikasyon değildir bunu peşinen belirtmekte fayda görüyorum...yanlaşık 5/6 milyarı gözden çıkarmanız gerekecek....
kesınlıkle katılıyorum ve ekleme yapmak ıstıyorum,sadece ustten kapagı degıstırdıgınde orj sıkıstırması 9.2 olan b18a motorun sıkıstırması vtec kapak koyunca yaklasık olarak 8.5 lere veya daha asagı dusecek ınanılmaz keyıfsız vtec olacak (yasadıgım ıcın bılıyorum)ve yatakları kontrol etmezsen devır cevırmeye basladıgından dolayı krank yatak sarabılır
o zaman şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim..... çok zevkli bir süreç.......bitincede dadından yinmez gayrı o :)
bide fotosu varsa eklermisin 93 model integranın :)
foto daha çekmedim en kısa zamanda çekip ekliycem
93 model olması zor bence ..vtec yapmak çok istemen macerayı seviyosun ve de sanırım para problemin yok çünkü adam gibi bir vtec yapmadıkça o arabadan bi cacık olmuyor :) adam gibi bir vtec de sana 8000tl ye mal olur sıfır parçalar kullanır isen...
yaw etmeyin eylemeyin arabayı yüklemekten değil sadece vtec yapmaktan bahsediyoruz
vtek dolu kapak olsun olsun 1500
distribitör olsun olsun 300
P28 beyin harness olsun olsun 500
ıvır zıvır olsun olsun 700
ustasıydı falan hadi onada 1000 yazalım eder 4000 TL bunlarda max fiyatlar
hadi bakalım yap vteci bende ilerde vtece çevireceğim ama otoparkımda kendi başıma yapacam bu işi... :D
şimdi halil ağa ile cem abi yazar zaten :D bu paraları geçmez ama sadece vtec yapmaktan bahsediyorum ;)
bu parayı geçiyorsa zaten hiç uğraşma turbo yap :D