http://www.tosfed.org.tr/images/doku...m-25012010.pdf
Printable View
körfez açıldı mı yahu
ya şu körfez açılsada gökiden atın intikamını alsam :hehe::hehe::hehe:
drag ? draglar neden listede değil harbiden bu son nokta oldu
ya ben insanlara diyorum halen daha drag için araba hazırlıyolar :D abi dönün artık rollinge :D
Draglar yok konya yok nerde yarışlar:D
hep ılımlı olma sert konusulmaması tarafıyımdır ama federasyonun su acıkladıgı takvim fiyaskodur başarısızlıktır beceriksizliktir acizliktir.
75milyon nufus avrupaya acılıyoruz f1 getiriyoruz ama bi drag sezonumuz bile yok.
tebrikler motorsporlarını cok güzel bi noktaya getirirdiler.
bu sene drag olur olur (kılıcdaroglu gıbı söleyım olur olur ).:D
takvıme koymadıkları ıyı olmus bence drag gununu pıstı felan :D 50 sefer degısıyor zaten degısmese bıle belırlenen pıst yerıne baska pıst mıst cart curt oluyor.
tosfedın otodrag bolumune verdıği deger ortada ..
bu işi çözse çözse buraaaaa çözer bura yap bı organızasyon ankarada kanka
HANS zorunluluğu getirmişler bu sezon :(
Hans ı bilmeyenler için http://www.rs25.com/forums/f105/t579...e-install.html
Millet kaskı bile birbirinden emanet alarak yarışıyor bu Hans biraz zor gibi:)
nolacak sımdı bu hans :D bu olmazsa olmuyormu bu kural drag ıcınmı yoksa rally tırmanma falan ıcınmı anlamadımkı?
itfaiyeciden bı fark kalmadı sanırım :D:D:D
http://kuzeyyangin.com/images/820101011.jpg
hans dan sonrakı kural çizme olmadan yarısmacı olamıyorsunuz :)
http://ozkaradenizyangin.com/images/itfaiye5.jpg
hanstan sonra helga da isterler... sanki 100 lerce yarış yapılıyo da tr'de şimdide bunun güvenliğini düşünmeye geldi sıra :)
Körfez açılsa... tekrar drag düzenlense... bide sayısalı tuttursam tam olucak :)
şaka bi yana da drag yapılıcak mı bu sene kesin bilgisi olan var mı ?
hadi ama beyler alttan vurmayın ...
Hans isterlermi incelemedim drag için ama istiyorlarsa da ben haksız görmem ...
Bence yarışçı ve izleyici güvenliği yarışmaktanda otomobillerden de daha değerli ...
Ha dersenizki doğru dedin ama dünya para işte orda derimki Federasyon değilmisin ? Genç sporculara destek olmak yetiştirmek görevin değilmi ?
Ozaman bu ekipmanları temin edemeyecek düzeyde olan yarışmacılar için elinde 10 tane hans bulundurursun ne sorun kalır ne sıkıntı ...
Aman ha karıştırmayın sırayı Önce emniyet ...
Askere gidenler heryerde koca koca yazan yazıları bi hatırlasın ...
Hangi federasyon abi ? Yunanistan federasyonu mu bunu yapacak olan ? Bizim federasyon anca para almayı biliyor :) carbondan değilde plastikten yapılmış homologe hanslar gelicekmiş verdiğim linkte ki gibi yapılır ve teknik kontrolden geçebilirse daha ucuza mal etmiş olunur...
hans işi hala muallakta farklı çözümler aranıyor...
bu arada kurallar kitabı açıklanmış ve drag mahalli yarışmalar kısmında ulusal olarak konmamış fakat mahalli olsada kurallarına ulaşamıyosun yani daha belli olan bişi yok...
şu aralar wrc nin hazırlıkları sürerken bu işlere pek zaman ayırcaklarını sanmıyorum
wrc geçsin sonra belli olur neler olacağı...zaten bu sene farklı söylentiler var yarışlar hakkında özellikle ralli hakkında bakalım neler olacak...
busene drag yarışları yokmu??
Gerçekleri araştırıp öğrenerek ılımlı konuşmaya devam edin bence.Ulusal takvim niye yok 75 milyon nüfusdan 30 tane yarışcı çıkmıyoda ondan yok .2009 da takvim vardı da ne oldu niye ertelendi o yarışlar YARIŞMACI OLMADIĞINDAN...Konyada mahalli şampiyona kesin yapılacak bunun haricinde Akhisar ve Antalyada da mahalliler düzenlenerek yeni yarışmacılar kazanılması sağlanacak.Otokroda da aynısı yaşanmışdı yarışmacı bulunamıyordu mahallilerle taze kan yarışmacılar bulundu ve tekrar ulusal takvim açıklandı.
mahallinin kuralları görünmüyor kitapta
sanırım çalışmalar devam ediyor
sizin gibi kuralları bende açamıyorum ama bildiğim ve önerdiğim konular kabul gördüyse...kurallar 400 mt için 2009 kuralları kısa 300 mt lik pistler için esneklik sağlandı.süre ile yapılan yarışlarda sadece kura sistemi değişdi her yarış öncesi zamana karşı yapılan sıralama kalkışları sonuçlarına göre sınıflarda zamanlara göre sıralama yapılacak örneğin 5 yarışmacı 1 den 5 zamanlarına göre sıralandı.en kötü zaman 5 ile 4 kalkacak galibi 3 le onun galibi 2 ile onun galibi en iyi süre yaparak rakip bekleyen 1 le kalkacak ve birinci belirlenecek.zayıfı güçlüye ezdirme yok ,kura yok ,bay çekme yok, ara kuralar yok seyirci sıkılmadan seri bir şekilde yarışlar yapılacak inşallah
güzel bir sisteme benziyor...
hasan abim kurallar vs vs tamam diyelimde yarışlar ne zaman olacak :D
Bahar gelince çiçekler açınca turbolar dağa kaçınca :) abicim bir yeri iyi anlayın Federasyon kuralları ve ulusal takvimi açıklar ulusal yarışları illere dağıtır.ulusal yarış şu an olmadığına göre (min 15 lisans alındığı anda 2010 ulusal takvim yaptırırım )mahalliler içinde mahalli düzenlemek isteyen ilin klübü istekde bulunur yönetmeliğini takvimini pistini onaylatır ve yarış yapılır.KLÜPLER baskı yapın bol bol mahalli yapsınlar adres federasyon değil.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/13...g-18012010.pdf
link açıldı yazdığım gibi kısa pistler için esneklik ise onay almak kaydıyla motor hacmine göre sınıflamalı yarış yapılabilmesine olanak sağlandı.şahsi fikrim ben böyle bir sınıflamayı
tasvip etmiyorum ama eski kara düzen ve illegal avantajlara kucak açan bu sistem hala istek alıyor ve insanların alışkanlıklarını değiştiremiyorsunuz.dünyanın hiç bir yerinde bu böyle yapılmıyor.istek var olsun dedik bizde. ama süre ile yarışa alışılınca düzelir diye umut ediyorum.hatta ulusalda bile 4 sınıf süre 4 sınıf hacme göre yarış yapalım gibi fikrim bile var geçişi yumuşatmak amacıyla.
anladım abim
şimdi istanbul için izmit pisti kapalı izmir pisti kapalı konya manisa var bitek sanırım
hadi ulusala kayıt yaptıranda yok mahalli yapalım pist yok şimdi klüplere baskı yapalımda pist olmayınca yakınımızda adamlar ne yapsın yanlış mı düşünüyorum
doğru düşünüyorsun. Konya mahallileri ulusa havasında yapmaya çalışacağız bekleriz :)
abim valla inşallah ilk yarışlara burdan toplanıp geleceğiz :) katılımcı olarak ;)
Konyaya yolculuk gözüktü desenize :) İnş. katılım olur da eğlenceli geçer bu sezon.
:D :D gökiye konyada saplayıp intikamımı alacam :D 400 metrede ne oluyomuş görsün :D
2009 konya mahallilerinde ankara konya 2-3 tane istanbul arabası ile 25 arabanın altına inilmedi.özellikle Antalya ve diğer iller den gelen olursa 40 araba nın altına düşmez.
evet abi dediğin sistem uygulanmış torbalardan kurtulmuşuz...
ama şöyle bir olay var 402 den küçük yerler zaten kapalı...konya da manisa da rahat rahat 402 yi çıkartıyor demekki farklı yerde yapılabilir ama nerlerde...
fakat arkadaşlar bu senenin kurallar kitabının başında geçen sene yaşanan bazı olaylardan dolayı bir madde eklenmiş
maddenin aslı trafikte polisle ya da jandarmyla bir sorun yaşarsanız "biz yarışıyoruz yarışa gidiyoruz" gibi sözlerle kendinizi kurtarmaya çalışmayın...
o yüzden herkez araçlarının eksiklerini tamamlasın özellikle ralli araçlarının...
Konya bu sene çok eğlenceli olacak inşallah:D
pardon siz küsen yarışmacılardanmısınız????Konya ile ilgili sipekülasyonları hiç bir yarışmacı yapmadı yarışmacılar gayet memnundu.kim yöneticiyken yarışmacı olmuş yarışmacıyken yönetici olmuş.beni kastediyorsan ben hiç yarışmadım.2009 kuralları benim elimden geçti bakın bakalım Sıdıka hanım yarışmışmı hiç bir yarışda.yönetici kimden çıkacak onuda merak ettim ayrıca bakkalı kasabımı yönetici yapıcaz.Daha önce ralli grubundan drag kurulu seçiliyordu ve bilmedikleri için yarışmacılara soruyordu onlarda kim çıkarına avantajına kural varsa yazdırıyordu objektif bakan yoktu.Siz
bir şeyler yapabileceğinize inanıyorsanız fikirleriniz ve projelerinizle beni ikna edin hemen drag kruluna atanmanız için elimden geleni yapayım.Yoksada boş konuşmayın.