aracın motor kısmı boyandı daha taze 2 günlük, motor koyulmadan ne tür bi uygulama yapabilirim? motorun konmasına tam anlamıyla 1 aya yakın süre var o sırada hangi ürün kullanayım hazır her yere müdahale yapabilirken.
teşekkürler
Printable View
aracın motor kısmı boyandı daha taze 2 günlük, motor koyulmadan ne tür bi uygulama yapabilirim? motorun konmasına tam anlamıyla 1 aya yakın süre var o sırada hangi ürün kullanayım hazır her yere müdahale yapabilirken.
teşekkürler
Yeni boyaya 2 ay dolmadan wax atmayın, zira boya kururken gaz salar, outgas yapar. Bu esnada wax atılırsa hava ile teması kesilir, bu da boyada pütürlere yol açar (silikon kontaminasyonundaki fish-eye benzeri).
polish yapabilirsiniz daha parlak olması için polish tabaka oluşturmaz..
motor ıcı yenı boyanmıssa mumlamak lazım komple sprey prefosyonel mumlar far genelde araclar toplanırken kullnılır sarımsı bı tabaka olusturur boya ustunde bu tabakayı motor konulunca temızlesende olur temızlemesende ayrıca ses yalıtım ozellıgıde vardır ve delık olan heryerın etrafına yapısıp ılerdekı paslanmaları onler...
ben ne süreyim şimdi öle daha parlak olsun boyanın ömrünü uzatması için :)
boyacıya sordum cila filan at dedi, elimle atıcagımdan dolayı sorun teşkil etmezmişi, sadece makina ile olmaz dedi doğrulup payı ne kadar ???
Cila zaten elle atılır, bu işin Hocaları da öyle öneriyor (Mike Philips mesela). elle de atsan makineyle de wax ya da sealant hava ile teması keser.
hocam ne öneriyosun şimdi napim onu söle onu yapayım elleme diyosan ellemiyim :)
ileriki dönemde 1-2 ay sonra neler yapayım ? cila ilerleyen dönemde zaten arabaya attıgım zaman atıcam motor içinie ama boyanın kendini koruması amaçlı dış kaportadan daha ileri neler yapabilirim ??
teşekürler :):)
Eğer motor kısmındaki hafif pütür olam ihtimali sorun olmayacaksa wax uygulamakta sakınca yok tabi. İlla pütür olacak şartı da yok, zaten motor kısmındaki boya çok önemli değil. Asıl motorun temizliği önemli bence... :)
temizliğine çok dikkat edicem zaten orası kesin:) benim parlıklıkdan ziyade istediğim şimdi motorun sıcaklıgından dolayı zarar görmesi, araştırıp boyadım motoru vernik,boyayı ona göre aldım ama motor içini boya açısından uzunca bi süre sağlam olmasını sağlayabilmek. zaten motor içi bomboş cilayı çok rahat yapabilirim
arabanın dışı için ne yapalım peki ? dışına da sadece wax mı yapabiliriz yeni boyadan sonra ?
valla motor değilde ben aracı komple yeni boyattım.
1 hafta oldu ne yapsam faydalı olur.
vernikte ufak kum tanesi gbi bi kac pislik ve hafif dalgalar var onalrı gidermek ve boyanın ömrünü uzatmak adına ne önerirsiniz?
onu ertesi gün yaptım :D
vernik kalın atıldıgından kururken öyle olur tam kurumadan sonra bir problem kalmaz 2000zımpara ve pasta ile yaza sıfır hata girersin dedi.
su sıralar hava yagmurlu güneş cıktıgı ilk fırsatta foto cekip paylaşacagım.
LED fenerin varsa o da iş görür, 50-60 cm uzaktan feneri ve makineyi yanyana tutarak... :icon_tup:
http://img190.imageshack.us/img190/6...hood183ca4.png
güncel çekeyim :)
Şimdi araç boyandı, zımpara yapılıp pasta atılacak, doğrumuyum ? peki bu pastayı Meg'in ürünlerini kullanarak yaparsak daha mı sağlıklı olur ? sonuçta sanayi tipi pasta ile farklılıkları var diye tahmin ediyorum ? :) Bide Meg'in ürünü nü kullanırsam yine meg'in pasta süngerlerinden mi alayım, sünger inde kalite farkı varmıdır ?
meg bilmiyorum kulanmadım ama Farecla nın G3 diye bir modeli var kefil olabilirim çok fena parlatıyor bir araştır istersen :)
polish olarak 3m meguiars menzerna iyidir ne olduğu belli olmayan polishler yerine bu iyi markaları tavsiye ederim.
uygulamaya gelince ya polish yapıp 2 ay sonra wax atıcaksın yada hiçbişey yapmayıp 2 ay bekleyip hem polish hemde waxlayıp işi bitireceksin. ben olsam hiçbişey yapmadan 2 ay beklerim boyanın iyice kurumasını...
şimdi kapılar plastik aksamlar filan herşey sökük oldugu için pasta attırmak istiyorum heryer çerçeve altları kapı araları daha rahat olur o yüzden..
peki meg'in 100 88 tarzında kodları varmış pasta olarak, bunların hangisi kullanılmalı? sırası ile sonuçta çogu boyacı meg ürünlerine yabancı ve alışmış oldukları şeyler var, meg ne la diyebiliyorlar :D
bide meg in süngerlerimi kullanayım pasta için ?
önce 88 sonra 82 diye biliyorum ama ben sonrada cila
eyvallah murat :) bişey daha sorayım bu 2 ay süre zarfı içinde aracı hangi şampuan ile yıkamalıyım ? meg in şampuanlarında vax var bildiğim kadarı ile ?
2 ay sonrası için dimi bu ?
bide bu glaze koyu renk için dimi? nxt mi yoksa glaze mi kullanayım ? yoksa 2sinidemi :D:D
bu ne kardeşim ya arabaya baktıgım harcadığım kadar kadar kendime baksam saç ektirir burun ameliyatı olur karı kız peşinde koşardım, akıl yok bizde yemin ediyorum :D
bi sn şimdi kafam biraz karıştı gibi :)
AStar attın boya vurdun vernik nerde ? Verniksiz haline mı pasta atacan ? :)
Vernikte attın işlem tamam boyadan gaz cıkmaya başladı ama nasıl ? üstünde zaten vernik var nasıl cıkacak ? Yoksa gaz cıkartan sadece vernik mi :D ?
Eğer oysa kavram karmaşasını gidermek adına biri işlem sırasını bilindik isimlerle anlatabilir mi Yeni boyanmış araca yapılacak işlemler diye :)