Arkdşlar şahin aracımıza 2 tane 38 cm cvr (500+500)topam 1000rms yada sadece tek 38cm l7 mi takalım? Hangısını önerirsiniz tek mi çiftmi ?
Anfimiz m acustıik 1500.1
rms @ 4 ohm : 600 watts
rms @ 2 ohm : 950 watts
rms @ 1 ohm : 1500 watts
Printable View
Arkdşlar şahin aracımıza 2 tane 38 cm cvr (500+500)topam 1000rms yada sadece tek 38cm l7 mi takalım? Hangısını önerirsiniz tek mi çiftmi ?
Anfimiz m acustıik 1500.1
rms @ 4 ohm : 600 watts
rms @ 2 ohm : 950 watts
rms @ 1 ohm : 1500 watts
eğer ki bu amfiyi ilerde değiştirmeyeceksen kicker l7 nin 2 ohm olanını al 2 ohm da yeni kasa l7 1000 rms 2000peak power la gayet iyi çalar fakat yukarda verdiğin değerler amfinin rms değerleri ise eğer 4 ohm olanını alırsan kicker ın bass çok çalmaz çünkü amfin 4 ohmda 600w besliyor eğer 2 ohmda alırsan 50w 4 ohm alırsan 400w kaybın olur m acustic 1500.1 ile...
sen ıkı cvr al 4 ohm bı kabınde 4 ohm+4 ohm = 2ohm cıkısı olur onuda amfınle beslersın tam beslıyemecegı ıcın hem bassların yorulmaz hemde basıncı daha ıyı hıssedersın tek l7 den ıkı cvr daha ıyıdır..
2 ohm luk cvrlerden al 2 tane 1 ohm'a düşür amfine sür zaten o 1 ohmda 1500 w rms 14.4 v daki değeridir 12 v da taş çatlasın kayıplarla birlikte 1000 w rms verir amfin..... l7den uzak dur kalıbi gibi çalmıyor 2000 w rms girdiğimiz halde....dediğim gibi 2 tane cvr hayli hayli işini görür....
o amfi 1 ohm da 1500 rms veremez.
ama tek L5 işini görür.
ozmann şimdi büyük ihtimal 2 cvr alcaz gibi
ok şimdi 2 cvr alsak iş görmez mı az kafa karıştı .((
Bana göre L7 ve L5 gümbür gümbür çalar kulağa sert gelir dinlediğinden pek bişey anlayamazsın ama Cvr ve Cvx serisi L serisinden daha tonlu ve verimli çalar... Kickerın bütün serileri elimden geçitiği için biliyorum...
önemli olan çekilecek ayar.
tonlama meselesi
CVX15 1000watt rms 2000watt peak gücünde ve desibel farkı ise L715;89,4db - CVX15;92,3db CVX daha tonlu ve güçlüdür. Bir adet koy keyfine var başka bişey demicem...
bu tesisattla aracın 2 ayda dökülür :D demedi deme :D
1 adet orjinal portlu kabinde l7 zaten 90 lt yer kaplıyor bence 1 adet l7 yeterli gelir
bence 2 tane 30cm'lik woofer al :)
tek L7 38 derim ben.
aracın şahinse arka cam altına ortası açık üzeri hava taransferini kağatmayacak şekilde bir bez veye ona benzer birşey ile kapat bagaja da bir tane L7 38 cm koy
o sana istediğin tadı yaşatır taktıracağın meslektaşıma ben şu seviyede bas istiyorum de o sana ona göre bi ayar çeksin
2 adet bası kaldırmaz senin amfin
tek L7 bile tam anlamıyla kaldırmaz. istersen ölçtür en yüksek vereceği rms ye bak öyle al.
port olayını esnek plastık boru ile aracı içine doğru yapacam normalde sound magus x1502 anfi düşünüyodum ama tesisatcı yeni cok sağlam 2 l5 sallıyo diyince onu dedim . öğrencı oldumuzdan anfi 400-450 tl arası bişi düşündüm ondan onu sectım öneri varsa başka değerlendırım
hımm.. audiobahn hct.1800 veya 2000 öneririm
en azından marka.
port da kalitesiz ses olur anca dediğim gibi güzel ıolur
araç sedan tarzı zaten 2 tane cvr koymak istiyosan müzik dinlemicen dinletmek olucak amacın :) 2 subwoofer 1 taneden daha fazla alana basınç verir zaten aynı güce sahip olucaklar. ikisinden de tonlama beklemen cok fazla dogru olmaz heleki L7 hiç bekleme ha kapalı kutu 50-60 lt oldumu biraz iyi olabiliyo. 2 cvr derim... ama imkan varsa 2 adet p3 süper olur tonlaması cok iyi hem muzik dinlerkende zevk alırsınız... ama bu seçeneklerde 2 adet cvr derim
l7 almıcam 2 cvr ile daha fazla basınc olcanı düşünüp öle alcam ama anfi konusunda bazı arkdşlar 1500 rms tam beslemez vermez gibi deyimler söluyo bu anfıyı ıstyorum kulannan arkdşlar biraz anlatabılırmı??
2 cvr canavar gibi çalar besler de.2 cvr en mantıklı seçim.
Bağlama şekliniz nasıl olacak bagaj pek mantıklı olmaz 2 l7 için..
2 l7 değil tek l 7 dedım ama 2 cvr alacam ama anfı de arkdş beslemez tam flan rms vermez dedi ona kafam takıldı
2 adet 4+4 ohm impedance a sahip kicker cvr alın..bunları totalde 1 ohmda düşürün ve amplinize bridge modda bağlayın..tek l7 den iyi çalcaktır...
fakat ısrarla l7 istersenizde 2+2 ohm l7 alın ve 1 ohma düşürüp kullanın.bu ampli 1 ohmda l7 ye yeter ve artar.
2 adet cvr için sahin bagaj ı ne kadar yeterli bi alan olucak ilk önce bunu hatırlatmak isterim Mantıklı olan eğer işiniz müzik dinlemek değil dinletmekse 2+2 ohm ya L7 yada L5olmalıdır Ama o anfinin rahatlıkla çaldırabiliceği bana ve kullanan brine sorarsanız L5 olur.Çünkü kicker L serisi üzerinde rms olarak verilen güçlerin neredeyse 4- 5 katı güçlere dayanabiliyor test edip denedik :)
bu anfiyi 1 ohm da kullanmanı kesinlikle tavsiye etmem;) 2 adet cvr senin işini görür hemde l7 den daha güzel çalar çünkü çap farkı var;)minimum 1 farad kaliteli kapasitör şart kapasitörü sakın es geçme ve 2 avg kablo kullanırsan hiçbir sıkıntın olmaz.
46 cm L7 vardı sanırım.. al bi tane tak yıksın ortalıgı derim ben :)