Alıntı:
miniks Nickli Üyeden Alıntı
ben sporu bırakalı 10 yıl oldu 10 yıl sonra tekrar basladım. calısma sıstemlerı cok farklılık gostermemıs ama teknolojı ıle bırlıkte makınalar gelısmıs. bana Melih(badcat) cok yardımcı oldu sagolsun. o da konuyu gorurse yazar zaten
Saol hilmi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
Ağrılara gelince şimdi kaslar yapı olarak fiberlerden oluşuyor.Bu kasların büyümesi gelişmesi bu fiberlerin çap genişliğinin artması ile gerçekleşmekte.Her antremanda kaslara uygulanan şiddetli ağırlık ile bu fiberler çalışıyor ve yıpranmaya başlıyor zaten antremandan sonraki zamanlarda ağrılarda bu kas fiberlerinin genişlemesinden oluyor.İki çeşit ağrı tipi var:
1-Antreman sonrası hemen olan ağrılar
2-Antreman sonrası gecikmeli agrilar(ondan sonraki gün ve diğer günlerde devam eden ağrılar)
Bu ağrılar gayet normal zaman içinde her zaman yaşanan ve yaşanacak olan ağrılar ama bunları hafifletmek için antreman sonrası esnetme yapılmalı ve kas fiberlerindeki gerilimi azaltmalı kan dolaşımını rahatlatmalıyız.Ayrıca ağrıların bir adım önüne geçmek için beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor sonuçta yıpranan fiberlerin tamiri ve üstüne kas eklemek için aminoasit,karbonhidrat,yağ asitleri,vitamin ve mineraller gerekiyor bunları en iyi şekilde sağlamalıyız.
Gün içinde alınacak her gram besin olumlu şekilde kaslar için değerlendirilir zaten o yüzden alınan kalorilerin boş değil DOLU olmasına dikkat etmek gerekiyor kaliteli besinlerin tüketilmesi gerekiyor.
İkinci bir neden ise overtraining(fazla antreman),örnek olarak biceps yani pazuyu örnek gösterebilirim küçük bir kas ve birçok spora gelen kişi 9 setten fazla ve haftada 3-4 defa biceps çalışıyor.Halbuki biceps küçük bir kas olduğu için ağır kilolarda 6-9 set ideal bir aralık.Overtraining ile beraber kaslarda deformasyon artar ve gelişim olmaz bunun yanında sakatlıklar ve ağrılar olur.O yüzden hocaların yazdığı antreman programının dışında ekstradan bir set daha giriyim daha çok gelişiyim mantığı tamamiyle yanlıştır.