http://www.youtube.com/watch?v=_LnmD...layer_embedded
dikkatli bakarsaniz 25. saniyede arka kanadin dikiz aynasindan koptugunu gorebilirsiniz ardindan da viraja girmeden kaza meydana geliyor :eek:
Printable View
http://www.youtube.com/watch?v=_LnmD...layer_embedded
dikkatli bakarsaniz 25. saniyede arka kanadin dikiz aynasindan koptugunu gorebilirsiniz ardindan da viraja girmeden kaza meydana geliyor :eek:
spoılerle alakası yok bence Cım'e kaptırıyo tekerlegı. sakat.
cim mi :D 4 ceker kullaniyor adam 2 teker dahi cimde olsa kontrolu kaybetmen zor .
adam profesyonel surucu cimlik bi durum degil , cime kaptirmis adam neden boyle bir yorum yazsin ? " Element Tuning Time Attack STi 148 MPH Crash at VIR after rear wing broke off." yuksek hizlarda stilarda bulunan kanadin etkisi cok fazla , kanatsiz baska bir wrx videosu daha vardi , bulursam koyarim yine viraj girisinde kopuyordu .
edit : http://www.youtube.com/watch?v=phf_sLQ000I
o kadar yüksek hızda giderken ***** spoiler eğer uçtu ve şöför farketmediyse araca yine eskisi gibi viraj dönecek gibi tepki vermiştir... fena kopmuş araç ayrıca çimde değil apeks te atıyor zaten...
Güzel gidiyodu bi terslik illaki var, pek kaptırma işine benzemiyor.
ıyıde Cım'ın ustunde 2tekerın donmesı dıer 2tekerınde Asfaltta donmesı var.
Spoıler kopmasından cok sonra yaptıgı ıcın kazayı ondan oyle dedım.
pekı spoılerın kopması normalmı yanı kronık hastalık gıbı bısımı?
bu Kadar basıt kopmaması lazım
http://www.elementtuning.com/images/...08/ETSTiw1.JPG
araba bu , kirilmis olabilir vidalardan biri kopmus olabilir , bi aciklama yok . kronik bi sorun diyemeyiz cnk orjinal sti kanadi bile bagaja cok yerden vidali .
çok talihsiz bir kaza ,
her ne kadar spoiler kopsada downforce etkisinin bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim hiç , en azından 238km lerde ,hadi daha yüksek süratlerde olsa neyse ,
birde kopma çok ani oluyor , hani ufak tefek arkanın gezmesi-hafiflemesi olsa adam zaten anlardı bunu ,238km de bu kadar ani bir şekilde arkanın kopması bana ilginç geldi .
birde dikkat ettinizmi, tam kopma anında bir ses geliyor alttan bir yerlerden ,
ben sanki lastik yarılmışta bütün hava boşalmış gibi bir ses duyuyorum ,
belkide aracın altı apex noktasında yerede sürtüyor olabir ?
ama o anda bir ses geliyor kulağıma .
toplanır yola devam eder :D
abı nın kask fenaymıs. hız gercek olmayabılır bıle. bu go pro cam lerın hızlandırılmıs cekme ozellıgı var. kanadın etkısı cok buyuk. ben benım cıvıcın kanadı sokuodum atmosferıkken kıcı bası oynuodu 180 200 lerde hele vıraj dengesı aman allah ım rezalet
Bernoulli prensibi'nin uygulamalı bir gösterisi olmuş resmen. Kanat'ların önemini bir kez daha görüyoruz. Bazen benim bile aklıma geliyor, 200+ giderken kanat kopsa ne yaparım diye....
Direksiyon ne hale geldi :S
cok ilginc bi kaza..
tamamen downforce ile alakalı bi durum kopan kanat yuzunden aracın yere basma kuvveti ciddi derecede azalıyor pilot kanadın uctuğunu farketseydi ztn o kadar hızlanmazdı diye dusunuyorum...
mutlaka spoilerın etkisi varda apexide fazla kaçırmış o hızda toprağa dalınca spoiler ın eksikliğiyle eksenden çıkıyor araç
biri sizi iple bağladığını ve birden bu ipin koptuğunu düşünün dengenizi kaybetme tarzınız bu kaza ile benzer kanat koptuğunda üstündeki kuvvet miktarı aniden değişiyor bu tamam küçük bişey gibi görünse dengeleri ciddi şekilde değiştiriyor aynısı düz yolda olsa belki sorun olmazdı ama burdadurum biraz kötü
adamın ısı lımıtte gıtmek,kanat kopuncada lımıtler bı haylı degısmıs:S aslında can guwenlıgı ıcın rolle cıkarken bıle kanadı sokmemek lazım 5 boy yawas olsun olabıldıgınce guwenlı olsun..
otobanda yüksek süratlerde kanatsız bi sti ile hızlanırken sorun yok birden gazdan ayak çekildigi zaman arka tarafı arabanın ciddi şekilde sallanıyo. eger 180+ lara cıkılmıycaksa gerek yok diye düşünüyorum kanat cıkartmanın
Roll Cage'e boş ağırlık diyenlere ders olsun..
mühendisi boşuna koymuyor kanadı, niye sökelim ki...
zaten otomobilin sertlik ayarları vs spoilerin verdiği DF'a göre yapılmıyor mu ? pilot farkında değil heralde koptuğunun kanadın..ama aklıma takılan bişey de apex e tam oturmadan bu kadar kopması,başka bi sebebi olamaz mı ?
yalnız kazayı bir kac kez ust uste izleyince bir gariplik oldugunu farkettim kaza yapılan hız 238 km ama arac carptıktan hemen sonra duruyor ve pist ustunde carpıp durabileceği bi yerde goremedim carpma anından sonra biraz daha suruklenmesi gerekmiyormuydu:D nereye carptıda zınk diye durdu bu adam:D
Kanatla felan hiç bir ilgisi yok bence kimsede inandıramaz beni valla, 240 öle ciddi yüksek bi hız deil , körfez ilk düzkten sonraki viraja 190 dan aşagı girmiyorm kimsede öle kanatta yok , kesinlikle başka bişey var, subaru bu virajda el frenni çekcek gibi döncek bi araba deil bence
yarı takla ile kurtarmıs baska arac olsa pinpon topuna donerdi :)
Kötü bir kaza olmuş
aciklamislar zaten burda .Alıntı:
Element Tuning
First off I can't thank the VIR Emergency crew enough for being responsive, professional, and gentile! Not only did they take great medical care of me but we barely had to lift a finger and they put our wrecked car right into our trailer. Thank you!
Also, VIR what a great place to crash! The two tire walls, armco, and jersey barriers I'm sure helped absorb the impact to have allowed me to escape without even having to visit the hospital!
If you hadn't heard of me I race TTU in the Element Tuning Subaru STi. Prior to this season we needed more downforce to compete in other racing organizations. In NASA TTU I'm power limited but have managed a 1:59.00 which is fast but without power limitations were looking to run sub 1:57s. Ultimately one of the modifications we made was to raise the carbon APR wing into "clean" air to gain downforce. The carbon wing structurally couldn't handle this and it failed coming off the car leaving the first set of esses (I didn't realize this as I headed into the climbing esses).
basit gibi bi parça olarak sanılıyor ama insanın başına neler getirebiliyor.