Arkadaşlar bu aralar fena halde bu köpeklere takmış durumdayım.besleyen arkadaşlar varmı?bi ön bilgi almak istiyorum öle heves ettim diye hayvana bakamıycaksam almak istemem.hayvan sever arkadaşların düşüncelerini almak isterim
Printable View
Arkadaşlar bu aralar fena halde bu köpeklere takmış durumdayım.besleyen arkadaşlar varmı?bi ön bilgi almak istiyorum öle heves ettim diye hayvana bakamıycaksam almak istemem.hayvan sever arkadaşların düşüncelerini almak isterim
yokmu hiç besleyen bilgi verebilecek bi arkadaş
Bildiğim kadarı ile yetiştirilmesi yasak. google da yeterince bilgi bulabilirsin. pisokpat köpeklerle ne işin var 4 aylık yavrusuyla baş edemiyordum ben.
bebeklıkten nasıl yetıstırırsen o yonde devam eder. ıllakı saldırgan olucak dıye bı tarafı yok
Ses sus hiç konuşma biliyoruz senin bebeğinide o kadar köpek yetiştirdik altıma sıçırtıyordu beni.
Makif söz dinlemez kafasının dikine gider ne isterse onu yapar yani. Sustan pek anlamaz.
Bebekken bile jilet gibi dişleri sol bacağımdan biliyorum :)
Şirkette yetişkin bi tane vardı onada su vereyim derken sol kolumu zor kurtartdım bide aşıya gittik 1 ay, verdik sonra köpeği.
olm ne sacmalıosun la gene. o yunusun kopegıydı o nasıl pıskopat yetıstırıyodu bılmıyomusun? normalde rottlar ıcınde sert ters hayvan derler ama gel NOS u bı gor bakalım ne haldeymıs ;)
Aynen denilen gibi nasıl yetiştirirseniz o sekil devam eder kopek. Bende Pitbull besliyorum 2.5 yaşında. Fabrikamızda duruyo ve daha hic bağlamadık. Butun gun salınık ve o kadar insan gelip gidiyo daha hic bir vukuatını gormedik. Aksine buralarda herkesin sevgilisi. Tekrar kopek beslicek olsam Pitbull beslerim. Cokta akıllı soz laf dinliyor. Tabi dediğim gibi yetiştirmenize bağlı..
nasıl yetıstırırsen oyle olur uysalda olur vahsıde. ama pıtbull ların kemırme hastalıgı var ona kemırıcek bısıler ayarlarsan onun dısında sıkıntı cıkarmaz
ya huysuzluk asilik için husky i geçemez galiba 1 yaşında dişi var şuan husky böle bi asi isyankar it görmedim tek derdi ymk yemek ve gezmek
valla akif kafanı karıştırmak gibi olmasın ama bu ingiliz buldoğu dıyorlar herhalde küçük kalıplı olanlar pıtbulldan cok daha iyi ;)
Yan komşumuzda vardı.Çok küçükken aldılar büyüttüler,öyle ona buna saldırmıyordu ama kedi veya başka bir köpeği gördüğü zaman gözü kararıyordu özellikle kendi yaşadığı alan çevresinde.Bir iki tane alman kurdunu öldürdü sonra sahibi artık başedemiyeceğini düşünerek bahçeli vs. evi olan birine verdi.
kısmetse yarın alıcam bende yeni yavrumu..uzun zamandır arıyordum şansıma güzel bi eşleşme denk getirdim.eğer ciddi olarak düşünüyorsan satan arkadaşın elinde var daha yavru.irtibata geçiririm seni.
pitbull konusunda da eğer sen adamsan köpeğinde adam olur.eğer egoların varsa köpeğinde senin gibi haysiyetsiz olur.
eğer gerçekten hazır hissediyorsan kendini ve o sorumluluğu alabileceksen(maddi ve manevi) tercih et derim köpek bakmayı özelliklede staff'ları yada a.b.p.t'leri,çünkü çok fazla enerjileri var ilgisizliğe gelemeyecek bir ırk..
Dişinin agresiflik konusuna gelincede;dişiler sahiplerine daha bağlıdır,bu durumdan dolayı bazı zamanlarda agresif olabilirler..onun dışında bu ırkın agresifliğinin tek sebebi egoları yüzünden bu ırkları tercih edenlerden kalan kötü bir sıfattır..
Ben çok antipatik yaklaşıyordum bu ırklara,ama yakın bir arkadaşımın a.p.b.t almasıyla bütün fikrim değişti.Çünkü bir köpekten beklenebilecek herşeyi sergiliyor bu köpek;sağlık,enerji,zeka,güç,yakışıklılık vs vs..
ama çok iyi düşün derim.
Ben besliyorum arada sırada dükkanıma getiriyorum ( arjantin pitbul )
ama şunu söyleyim bu kadar akıllı bir köpek daha önce hiç beslemedim ;)
Eğitimli köpek bulabilirsen çok daha iyi olur yada biraz bekle bizim kıza göre bir sağlam erkek bulursak eşleştiri sana veririm .
Nasıl yetiştirirsen öyle devam eder her cins için geçerlidir bu ;)
ilgin için saol zaten bende onun araştırmasını yapıyorum.Yoksa gidip şimdi alırım arkadaştan sorun yok o konuda.Maksat hayvanın günahına girmeyeyim ne bana nede köpeğe zarar gelmesin amacım bu.bu arada sen köpeğini kaça alıdığını özelden yazarmısın?birileri satıyoda uygun fiyata o yüzden sordum yanlış anlama;)
valla içinde köpek sevgisi varsa al abartıldığı gibi bi köpek deil tabi doğasında saldırgan bi köpek ama sahibi nasıl yetiştirirse öle olur acıyı kolay kolay hissetmez sahibine aşırı düşkündür onla vakit geçirirken hiç sıkılmazsın çok eğlencelidir oynaması onla vakit geçirmesi insanların arasında tutmaya çalış çokta yavşak alıştırma ama insanlardan uzak tutma alışsın
dediğim gibi ilk köpeğinse bakması biraz zor olabilir ama çok güzel köpeklerdir
Sahibine çok bağlı çok hisli bir köpektir. Nasıl yetiştirildiği gerçekten çok önemli.
2tane pitbull um oldu şimdiye kadar . Ilkiyle 1.5 yaşında tam eğitimli haliyle tanıştık. Yaşı büyük olduğu ve bahçe yaşamına alıştığı için bizle kaynaşması çok kolay olmadı ama sevgi ve otoritenizi kurduktan sonra gayet yola geliyor. Şöyle ki tasmasız olarak tophane gibi kalabalık bir alanda yanımda yürüyebiliyordu :) En sevdiği şey olan salamı ben yeme dediğim zaman yemiyordu , elinizle ağzına uzatsanız kafasını çeviriyordu. Ancak hadi ye dediğim zaman koşa koşa yiyordu :) Tabi ne kadar eğitimli olursa olsun kontrolü kaybettiği bazı şeyler vardı. Bunlar hayvanın karakterine göre değişkendir. Bizim ki merakına çok yeniliyordu , en sevdigi şey çöp karıştırmaktı. Nedense goldenlara hiç acımadan boğazlarına atlamaya çalışıyordu. Onlarca kez rotla kangalla yanyana getirdik oynadılar vs. Pitbull un en asil özelliği kendinden güçsüz gördüğü hiç birşeye zarar vermemesi.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._7596950_n.jpg
Ikincisi abime bebekken geldi. Dişleri kaşındığı için fazlasıyla ısırma ihtiyacı oluyordu ama ısırma kemikleri , işte oyuncaklarla fln o dönemleri atlatmıştık. Bu eğitim almamıştı ama hayvana nasıl otorite kurulduğunu deneyim ettiğimizden tuvalet dışında (yawruluk dönemleri) hiç bir zaman sözden dışarı çıkmadı.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-a...28118_1696.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-a...02313_9222.jpg
çok yakın bir arkadaşımın var babası dövüş şampiyonu, annesine 1 km öteden bakabiliyorduk çok büyüktü :) bunların yavrusunu satın aldı.köpek ne oturdan anlıyor ne durdan sahibinden başka her şeye saldırıyor.kim olursa olsun hiç farketmiyor.2 gün yanında kaldım.bana alıştı, 5gün ayrı kaldık sonra tekrar gittim beni hatırlamadı yine saldırmaya başladı.evine gittiğim zaman buram buram bir köpek dışkı kokusu her bulduğunu kemiriyor.önüne gelene saldırıyor bilemiyorum.... arkadaşımda ego'da yok ama :)
köpeğin karakteri öyleymiş :)
benimde bir arkadaşım dövüştürmek için büyütüyordu. Hayvan 6ay gün ışığı görmedi , aylarca ağzında ağırlıkla yemek yedi fln.. Yazık günah, en nihayetinde bir gün bir anlık boşlukla arkadaşta kalıcı hasar bıraktı ve kaçtı
pitbull beslemek yasak yetiştirmek yasak adminlerden bu konunun kapatılmasını rica ediyorum kanuna aykırı birşeyin ticareti yapılmaya çalışılıyor....
Ticaret yapılmıyor fikir alınıyor.Beslemeyi kafasına koymuşsa siz engelleyemessiniz.Gören adminde gereğini görürse kapatır zaten isteğinizi görmesine gerek yok
bence pitbul yerine dogo bak rot bak bordeux bak cane corso bak. eğitimi hakkında bi bilgim yok. bitane arkdaşımda vardı stuff dı oda ama sokaktaki amcaya amca pitbul desen hastır ordan benle dalga mı geçiyosunuz derdi. hayvan saldırmayı bırak hırlamıyo, havlamıyodu :D sanırım oda eğitimle alakalı oluyor ama saydığım köpekler daha yakışıklı. bide tabi şöyle bişey var bilmeyen insanlar pitbul deyince van gölü canavarı zannettiği için sıkıntı yaşatabiliyor.
şaka dimi?
abi için rahat alabilirsin her ortamda da yetişiyor ama egitimi çok ciddi vermek gerekiyor hiç bi zaman aklında sen mi sahip o mu sahip sorusu oluşmasın itin. yoksa ilerde sorun yaratabilior. istersen benim bi yakınım var metin inanoğlu duymussundur veriim telini bi konuş bugun alırsın hmen
dövüş fln lafının geçmesini istemiorum herşey sahipte bitior kimi adam var vtec alıo full arac die uslu biniyor kimi vtec alıor turboluor ;) aynı bu misal nasıl yetiştirdigine baglı. sadist olan köpek deil sahiptir....
gayet gerçek vallahi ben gezdiğim sokaklarda çenesiyle insan öldürebilecek kontrolu zor kopekler ıstemıyorum.2 tane köpek beslıyorum nolucak tasmasını tutamassa bır pıtbull sahıbı.hayvanlarım olucek parcalancak yaralancak..kanunlarda boyle..konu hala kapanmıyor onada hayret ediyorum
başına geldi mi böyle birşey? gördün mü öyle bi pitbul? öyle bi köpek gördüğünde pitbul olmasına da gerek yok şikayet edebileceğin yerler var. benim de 2 tane köpeğim var rot ve terrier, bende köpeklerimin başına öyle şeyler gelmesini istemem ama pitbul var pitbul var. sırf senin gibi insanlar pitbul deyince ne oha pitbul mu demesinler, herkeze laf anlatmayım diye belkide pitbul alamadım. aşın artık şu pitbul katildir tabusunu. sırf senin gibilere inat evime BU EVDE PİTBUL VARDIR yazıcam, bakalım kaç kişi benden ayırmayı başarabilecek!
bence sen araba bakmaya devam et;)
herkes benım arabasız kalmamla taşak geçmeye çalışır oldu hayırlısı...beslersen adresini pm'le şikayet ederim gelir alır uyuturlar olur biter pano asmana gerek kalmaz
neye bakacagıma bakıcagına kendı dalgana bak
dogru bır laf soyluyorum burda oyle ben kopeklere kafayı taktım dıyen herkese pitbull verirlerse sokağa çıkamayız!
ya hayatında pitbul mu baktın pitbul mu eğittin? anlamıyorum bu ön yargıyı, kendini geliştiren insanlar böyle yaparsa sokakta ki amcalarım, teyzlerim ne yapsın?
rot bak diyosun, sana diyorum bende rot bakıyorum rot pitbuldan fazla insan öldürmüş şimdiye kadar ama adı katil değil ye hala rot bak onu bak diyosun.
adres olayına gelince de cidden bi pitbul bulursam ilk iş adresimi sana vermek bakayım nası uyutuyolar evimde ki köpeği nasıl götürüyolar..