Türkiye Cumhuriyeti kasasına vergilerden giren total rakam yerine , saniyede ne kadar girdiğini yazmak istiyorum.
1 saniyede 6341 Lira gelir sağlanıyor.
Ben bu yazıyı 30 saniyede yazıncaya kadar kasaya 190.000 lira daha girdi.
Printable View
Türkiye Cumhuriyeti kasasına vergilerden giren total rakam yerine , saniyede ne kadar girdiğini yazmak istiyorum.
1 saniyede 6341 Lira gelir sağlanıyor.
Ben bu yazıyı 30 saniyede yazıncaya kadar kasaya 190.000 lira daha girdi.
1 günde milyonlar eder mantıklı gelmedi
milliyet internet gazetesinde böyle bi haber vardı sanırım..
net rakamlar oldugunu söylemek yanlış olur ama bence.
Günde 5 buçuk milyon yapıyor ...
Dün milliyet te ve Akşam da vardı haberi. Arkadaşlar bu vergi kalemlerinde eksik çok fazla yani aslında gelir çok daha yüksek fakat tabi ki devletin bir sürüde kamu harcaması söz konusu yani giderlerde var.
O kadar zengin değiliz :)
Birde kayıt dışı ekonomiyi kapatsalar kontrol altına alsalar. Vergimizi adam gibi işlerde dahada çok kullansalar.
Domates bitmeyecek yere salça fabrikası kredisi teşviği vermeseler ne güzel olacak.
Yarabbim sen büyüksün.
sabah alem fm de nıhat söölemişti ne kadar oldugunu, sanıyelık ve günlük total vergi gelirinin
Kamu harcamaları, asker için olan harcamalar, karayolları vs vs
Bunlar tabi ki de olması gerekenler.
Ama hayvancılık ve tarım geçmişi olan bir ülke olan Türkiye nasıl oluyorda artık Uruguay dan binlerce büyük baş hayvan ithal edecek kadar hayvancılığı çökmüş olabiliyor ???
cevap: yaşasın amerika
Değerler değişken. Derin iş sonuçta, öyle anlık rakamlarla hesaplanamaz. Ne diyelim, Allah daha çok versin.
Alırken alıyorlar da vermiyorlar hiç..
Babamın bağkura 30.000TL borcu vardı faiziyle.Arabayı sattık ödedi.6000TL fazla yatırdınız demişler 5 senedir vermedi i.neler hala :D
bu gelen parada yetmiyorsa öhhh nereye gidiyor bu kadar paracık :)
16 milyar TL her ay para giriyore vayy be...
yılda 200milyar TL yapıyor.Kimse 3 yıl boyunca maaş almasa IMF'ye olan borcu kapatırız :D
peki o kadar para geliyorda bu 1 sn. de bu vatandaş gene yoksul bu nasıl iş ? emeklilerden 90 TL kesinti yapıp ta yoksula ona buna yardımda bulunuyorlar sorsan biz bakıyoruz sahip çıkıyoruz derler halbuki emekliden kesip veriyorlar , bu paralar ne oluyor oraya buraya harcıyorlar 1 liralık iş en az 5 liralık oluyor bazıları cebini dolduruyor bu böyle uzarrr gider aga...
bu konuda uzar gider bişey değişmez zaten bu gidişle giren çıkan belli :) Paylaşım için sağol
ohoooo onlar ayrı zaten , sanayide denk geldim adam anlatıyo arabası bozulmuş yok şu ilde bu ilde yaptırdım 81 ili geziyorlar yani , bilmemezliğe vurdum dedimki abi siz ne iş yapıyorsunuz bütün tr yi geziyorsunuz böyle BİZ HAZIR YİĞİP İÇİP GEZENLERDENİZ ... ;) her gittiği yerde kalıp bedavaya konaklayıp cebine parayı koyup geri gelenler.
Ben üni. yıllarında yurtkurun kurtlu yemeklerini yerken, cemmat tayfası kaloriferli evlerde lüks içinde yaşıyorlardı.
Abileeri ablaları var bunların. Bu yollardan geçenler , yine bu yoldakilere kucak kucak erzak, yemek, eşya veriyorlar. Naılsa onlarda başlarındakilerden buluyorlar yolunu.
Büyük depremden sonra 1 kereliğine getirilen vergi, üzerinden 10 geçmesine rağmen hala alınıyor.
Onlar alırlar, isterler. Hata bizde koyun olmaya devam ediyoruz, onlarda koyuyorlar vergileri.
Ufacık Yunanistan yada Arjantin kadar olup ayaklanamadık...
bu bilgilerden nispetle zaten "hoyt senin maaşın benim vergimle ödeniyor" demek istediğim bilimum devlet memuruna artık misal polis çevirmesinde; "memur bey, bir saniye önce sizin ve komple sizin birimin maaşlarını ödemesi için devlete ödemeyi geçtim" demek de isterim.
bana göre çok az niye gözünüze fazla geldiki o kadar vergi kaçıranlar var onlarda olmasa normale döner
Borçlarla ilgili açıklama
http://www.gazete5.com/haber/dis-bor...-201-28870.htm
ve bu sene başından beri ödediğimiz borç
http://www.gazete5.com/haber/turkiye...-201-30205.htm
oha 1 yıldaki rakam 119.969.776.000tl ediyor iyi paraymış valla
girdiği gibide geri çıkıyor....
bastakiler parayı bulup gider bizler ölüp gideriz gene dısarı olan borc bitmez :D sen dısardan büyükbas al ciftciligi bitir uzun hikaye :D
Financial Times'ın 2009'da bir sayısını hocamız getirmişti; "Eğer Türkiye faturasız gelirini 1 gecede faturalı olarak yaparsa 1.5 senede ekonomisi %71 gelişir" yazıyordu ;). Ayrıca faturasız ve vergisiz ekonomimiz'in neredeyse alayı yurtdışı hesaplarda aklanıyor. Yani bu para nereye gidiyor nasıl oluyor? diye düşünmemek lazım. Günde ödenen vergi falan hikaye yani. Kayıt dışı ekonominin içine girenlerin arasında uyuşturucusundan tut da hayvan kaçakçılığına kadar var tabiki faturasız işler ve vergi kaçıranlar sadece küçük bir parçaları... Böyle geniş bir yelpazeyi vergilendirebilsen zaten sıkntımız kalmaz ayrıca o işleri yapanlarda yapmamaya başlar, sonuçta kontrol altında olan her güç daha fazla maliyetle hesaplanır :).
yorumsuz...