arkadaslar arkadasımla beraber bı ae86 alıp guzel yanlayacak bı motor koymak ıstıyoruz.. sorunsuz calişicak ne konulabılır bılgısı olan arkadaslara sorum bu:)
Printable View
arkadaslar arkadasımla beraber bı ae86 alıp guzel yanlayacak bı motor koymak ıstıyoruz.. sorunsuz calişicak ne konulabılır bılgısı olan arkadaslara sorum bu:)
seçenekleriniz çok fazla bu konuda .
önemli olan şehir içinde kullanacakmısınız , muayneden geçecek günlük kullanılacak bir araba mı olacak ...
bu soruları cevaplarsanız daha net bilgiler gelir
bence ilk önce ae86 yı bulun motor kolay :)
ben patates seviyorum yaa bu arada tool amca dogru soyluyor o araba guzel bri coiloverla ehr sekilde yanalr kemal 4a motorla yapıordu bunu önce bir 86 bulun sonra onu adam edin yurutme kısmı inan en kolay kısmı :)
eğer legal istiyorsan en iyi örneğini ankaradan halil abi yaptı . orjinal blok üzerine enjeksiyonlu FE kapak . ciddiyete bindirirsen işi yardımcı olanlar çıkar .
eğer öğrenmek istiyorsan , 80 hp ile hiç bişey olmaz deme , coilover + kaynaklı ile bir denemeye başla öncelikle.
motor swap ı sonra düşünürsün . öncelikle aracı alıp ve eksiklerini gidermelisin bence.
o zaman hele bir arabayı al . motordan önce çok eksik gelecek aklına...
ne demis baris manco " canı kaymak isteyen cebinde manda taşır" ;)
ae86 diyince aklıma ilk 4a-ge gelior nedense
2jz supra makinası :D
sen beni arasana bi önce olum
bak hala aramıyo :D
3sge koyabilirsiniz cem mr2 lerde çıkan motor hani :D
120 hp ae86 , hayatında hiç yanlamamış birisi için iyi bir başlangıç bence. 3.18is e30 dan iyidir..
tengoku videolarina bakip gaza gelmeyin, coilover olmadan olmaz bu isler :D
amaç dönerken arkanın atması ve 0 çizmekse 80 hp yeterde artar bile.
motor konusu tamamen bütçenizle ve aracın yasal olması ile ilgili. Hatta ve hatta şahinlerin yaptığı gibi karbüratörlü motoru da turbolayabilirsiniz. Weber karbüratör gibi seçenekleriz de var. Ama benim tavsiyem enjektörlü bir kapak (4afe) yada 4age swap. Ha paranız ve vaktiniz bolsa 4afe veya 4age yi de turbolayabilirsiniz. Nasıl bulabilirsiniz bilmiyorum ama 4agze gibi fabrikasyon superchargerli bir toyota motoru da var.
ben hayatı tengokudan ibaret biliyordum sağol söylediğin için :)
hepiniz 3. vites 140 la drift yapıyorsunuz zaten değilmi :)
başlangıçtan bahsettim yeterli diye. viraj çıkışında arkasının gelmesiyle başlayacak tabiki.. sonra geniş daire çizmeyi öğrenecek sonra drift. 80 bg ile kafadan kaydırmamayı öğrenmek en iyisi
ae86 dan çok uzak birisi değilim , 7 ay bindim bende ae86 ya . eğer o zamanki tecrübelerim ve öğrendiklerim olmasaydı s13 le 20 kere kaza yapmıştım şimdiye kadar.
agze pistonları iyidir ama 2 sıkıntısı var
1 bulmak çok çok zor ve pahalı
2 si 18 ve 20 mm lik pin seçenekleri var, sağlam olan 20 lik olan. O zamanda AGZE kolları gerekir, AGZE kolları gerekirse 42 mmlik krank gerekir. O zamanda 8 bolt volan gerekir.
yani tek blok aynı kalır onun yerine şort blok agze alınıp fe kapakla turbolamak çok daha sadistik ve eğlenceli olur :D
3.25 motoru gider :D
benim kişisel fikrim eğer atmosferik olucak falan die bir takıntısın varsa black top falan alıp koyman yetecektir sana ben olsam 3 sgh koyardım o başka atmo yapıack olsam ama yok ben turbo araba kullandım ve o baska birsey diorsan gercekci olmak gerekirse turkiyedeki sonradan yapılan turbo arabaların durumlarını dusunursek 4 afe yetecektir daha önce turboluyan insanlarda var ayrıca kırıldıgında oturup basına sacıı basını yolmassın ilk hurdalıktan butun parcalarını alabilirsin ayda gider iki uc kalite seceneginden birini secersin yani tamamen olaya nasıl baktıgınla ilgili bence dikkat etmen gereken teksey arabanın dengesini bozmamak 86 nın dengesi herseyi belki e30dan farkıda burda onunde kocaman demirden 6 silindirli bir motor olmadıgı için hafif ve kullanımı kolay ama sen tutar 2jz falan koyucm yaparsan denge kacar ozman cok 86ya bindigini soyleyemezssin kişisel fikrim su an daha yeni yeni s14 le yapabildigim hareketleri 86 ile ilk düzgün calıştıgında cok kolay yapabiliordum yani bu işi ögrenmek için daha guzel bir araba bulamzssın tabiki dengesini bozmadıgın surece
3sge YAmaha
http://farm4.static.flickr.com/3490/...4533a661b9.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2483/...a1de009afb.jpg
Türkiyedeki şartlar ***** samanlıkta iğne bulmaya benzer ae ile uğraşmak.İlk önce ciddi sabır,emek ve ciddi maddiyat ister.Motor konusunda blok harici 4age swap yapacaksın 4a blok üzerine aklın rahat olucak.Sadece işin motor ile bitmiyor yürüyen aksamı komple elden geçirmen lazım.Kasa,motor,yürüyen aksam derken liste uzar gider.
Korkutçak olsam resimli örneklere geçerim :):)