Bir arkadaşıma almayı planlıyoruz fakat araç hakkında görüntüsü dışında hiçbir fikrimiz yok bu aracın + ları nelerdir - leri nelerdir?yardımcı olursanız sevinirim
Printable View
Bir arkadaşıma almayı planlıyoruz fakat araç hakkında görüntüsü dışında hiçbir fikrimiz yok bu aracın + ları nelerdir - leri nelerdir?yardımcı olursanız sevinirim
ben ondan konforlu araba görmedim çok rahat ve ferah hem aile hem sport ama selespeedlerin şanzumanları sürekli arızalanıyor ona biraz dikkat ederseniz ii olur
bizim düşüncemiz tamamiyle manuel den yana sanruuf,deri koltuk olmazsa olmazlarımız arasında
mükemmele yakın bir yol tutuşu var A3 almadan önce bende düşünüyodum şahsen ama kafama göre bulamadım nasip. Temiz düzgün binilmiş servisleri sağlıklı yapılmış bir araç bulursanız heleki sunroof ve deri koltukta varsa kaçırmayın derim ikinci eli biraz sıkıntılı olabilir yanlız ***** bizim millet pek tanımaz aracı. Alfa'yı bilen alır...
Parçası pahalı piyasada az var 2.eli cok agir ve mekaniği de arıza veriyor surekli ama ici dısı dizaynı harika heleki ici kırmızı ise
parçası pahalı diyosunda birçok parçası bizim tipomuz tempramızla aynı ;) mekaniği arza demişsin bizim cemalin 145 e 5 sene bindik tek bir sıkıntı tek bir sorun yaşamadık :S ikisinde de aynı makina var tek sıkıntısı 2. elinin ağır olması benim görüşüm bizim Türk halkının şehir efsaneleri gibi geliyor parça pahalılığı ve sorunlu olması
156 yla 145 aynimi sence? Arabanın piyasası 15000 civarlarında on tamponu 1200 lira ?
Bütün alfa servislerinin önünde 5 tane yatan 156 var git bı sor neden yatıyor bunlar diye bende bı heveslendim 159 için iyi araştırdım yani
alın kardeşim şu alfa nın kötü olduğunu düşünmeyin güzel alfanın çok modelini kullandım hepsi ayrı keyiflidir.
sıfır parçasından çıkma parçasına kadar hepsini bulursun ikitelli ve bostancıda sadace alfa parçası üstüne çıkma parça satan 10 larca dükkan var.
edit:t.spark şaşma
Buna benzer 156 ve 147 konuları açıldı yakın zamanda, arama yaparsanız bilgi içerikli alfa başlıkları var.
Edit:
http://www.techturkey.com/forum/show...highlight=alfa
http://www.techturkey.com/forum/show...ight=selespeed
http://www.techturkey.com/forum/show...ight=selespeed
Sadece tipi için alınacaksa alınır diğer etkenler çok önemli göz önünde bulundurmak lazım acil paraya sıkıştın sat bakalım alfayi
boxer motorlu alfaları alfadan anlayanlar tavsiye etmez t.spark iyi motor bakımı yaparsan dewam et gitsin rahat konfor çok iyi ama açık söylim 166 turbosundan aldığım keyfi bi birisi vermedi:D kasa öküz gibi ama o nasıl gidiş şaşırtmıştı beni
Gene bora =))
Alfa 156 Bora ile aynı klasmanda değil,vw'de passat ile aynı sınıfta =)
Hayır 156nın yeni modeli 159dur. Yani 156 ve 159 aynı sınıfta, biri yenisi diğeri eskisi.
bence değil boranın 4 çeker olmasından dolayı zaten kaybı var ve bora tam zevk vermeye başladıgı sırada vites bitiyor sonra yıne baygınlaşıyor (1.6 sı için geçerli)
Evet 166 E-segment, ancak üretimi durdu ve yerine yeni modeli üretilmedi, ancak 166’nın yerini dolduracak daha büyük bir lüks modelin geliştirmesine de devam ediliyor.
Edit: Düzeltme yapıldı.
8C gibi süperspor sınıfta araç üretebilme kapasitesine sahip bir firma ama gönül isterdi 166 yerine lüks, şık ve performanslı bir araç daha üretsinler. Yukarıda yazdığım gibi çalışmalar devam ediyor zaten ama 2014 yılına kadar planlanan bir model değil malesef.
Ayrıca 145-146/147 156/159 gibi modellerin parça sıkıntısı yok ve bakım masrafları oldukça uygun şu anda.
1 haftada dışardan temin ediliyor he diyince gidip Aksaray dan alamıyorsun gibi bı durum bu sıkıntı
İyi geceler adamım:D
yaw yok onun bunun parçası pahalı yok parça sıkınsıtı var 2.el satamazsın felam e gidip tüm herkez doğan şahin alsın ozaman :) O arabaya binmek bir keyif işidir yol tutuşu gidişi yere yakınlığı heleki iç dizaynı mükemmel tam alıncak araba aslında ... bide bizim clio bak satamıyoz odun gibi araba tornavidasız arabayı parçalarsın elinle uyduk birine aldık almaz olaydık..
bu arada tavsiye eden arkadaş biz bu arabyı alırken ''gece 3 te satmaya kalk yemin olsun satarsın öyle gideri var felam'' 6 ay oldu daha tık yok :o dizel clio hb ... az yaksın dedik güzel görünsün dedik kaçsın dedik 5 para etmez bişey çıktı... derdimide aradan çıkarayım dedim...hedef kesinlikle 2 kapalı araç bundan sonra...şunu bi satayımda..
156 çok güzel yol tutar, şekli şemali çok hoştur bana göre, kırmızı deri + sunroof olursa mükemmel birleşim derim ona hatta, tek sıkıntısı olarak bildiğim şey varyatör sorunu o da bakımlı araçlarda pek olmuyor zaten :)
avrupaya gerek yok valla 2007 sonunda bnm ön tampon + boya + sağ sis farı = 1900 tl idi ;) bu araç TR'de üretilen bi Corolla, yani 156 nın bir alt sınıfı :)
166 ya acayip bi sevgi besliyorum ,,, üstüne tasarım yok şuan gözümde ama sadece tasarımlada olmuyor , hakkında hiçbi bilgim yok..keza 156 da aymı şekilde.. 2.0 , deri koltuk , birazda basık bi şekilde alıp lpg ile çok cep yokmadan keyifle kullanasım var ikinci araç olarak ama kullanıcı yorumları önemli tabiki.((aah 166 ahh :D ))
bizim insanımıza kalsa 30 yıl daha şahine doğana albeaya clioya binerler zaten.
eğer kısa vadede satma gibi bir planınız yoksa ve de sunroof lu derili temiz bulunursa alınıp binilecek araç
konfor yol tutuş görüntü başarılı
satacağında da bin lira aşağısına verirsin gider
hala renault torosa 8-10 bin lira veren milletiz
klasiktir türkiyede
yoldan 100 tane insan çevir sor:
alfaların parçası pahalımı : eveeeet çok pahalı
alfaların parçası bulunuyormu : hayııııır çok zor.
99 tanesi böyle cevaplar.
ama durma sormaya devam et !
hiç alfan oldumu ? : hayır
araban varmı ? : hayır
hiç alfaya oturdunmu ? : hayır
ee, başka arabaların parçaları ile kıyasladınmı ? : hayır
peki nereden biliyorsun pahalı olduğunu veya bulunamadığını? : eee şeyy ama herkes öyle diyoooo !
biri 40 sene önce bir kuyuya taş atmış çıkaramıyorsun halen .
alakasız , arabadan anlamayanlar bile evet pahalı diyor
inanılmaz bir saplantı bu
evet çok eskiden pahalıymış, o zamanlar alfalar özel olarak getirtiliyormuş
o yüzden hem parçaları pahalı hemde bulunamazmış.
ama o eskidendi eskiden .
ha her parçasını tofaş şahin gibi çat diye bulamayabilirsin,
öyle 35 TL ye ayna , 100 TL ye tamponda bulamazsın
alfalarda bozulur sorun çıkarabilir
dünyanın en iyi arabasıda demiyorum
ama en azından boş boş sallamayın bilmeden
sanki diğer markaların parçaları bedava
sanki diğer arabalar asla bozulmuyor
sanki diğer arabaları satarken hiç zarar edilmiyor
kız arkadaşımın ablası araba almaya niyetlendi bi ara , kız arkadaşımda kia alsana falan demiş , benden az biraz öğrendi , marka önyargısıdır dizel benzin ayrımıdır , az çok biliyo olayları ,, neyse , ablanın verdiği cevap;;
-yok yaa kia olmaz
+neden?
-e kia yı ihlas üretmiyo mu? :hahaha::D:D , 90 lardaki distribütörlüğü geçmiş , direk üretimide vermiş ihlasa ablam:D helal olsun dedim direk
:D kiya ihlas iyimiş.
Alfa çok güzel arabadır. Süperdir.
Keşke 2005model 40kmdeki deri koltuklu, sunrooflu,cruise controllü,12havayastıklı,park sensörlü,dijital klimalı, cd çalarlı,füme 1.6TS dist. Model kazasız yetkili servis bakımlı 23liralık arabayı satmasaydım :) bu rakama bu konforu verecek arac 3ü geçmez.