Bu 2 araba hakkındaki düşüncelerinizi istiyorum her açıdan bakın sadece performans değil. 2. el fiyatları nerdeyse denk ... Avantajları dezavantajları CTR hakkında bilmem gerekenleri biliyorum ama cooper tam bir kapalı kutu benim için...
Printable View
Bu 2 araba hakkındaki düşüncelerinizi istiyorum her açıdan bakın sadece performans değil. 2. el fiyatları nerdeyse denk ... Avantajları dezavantajları CTR hakkında bilmem gerekenleri biliyorum ama cooper tam bir kapalı kutu benim için...
bence iç mekan çok dar, kısa sürede takır tukur sesler geliyo iç mekandan, yol tutuşu güzel, direksiyonu biraz sert, sc ın vızıltısı bence uyuz edici vites yolları kısa zevkli bir sürüşü var :)
typer baska bı dunya bence. mcsde yadsınamaz bı araba yol tutus uzmanı ama ne dersenız deyın typer baska bı alem
hayırdır koray!!!tabii ki :omcs:o
bnm bugüne kadar gördüklerime göre standart mini typer ı geçer 230 lara kadar
saçma sapan yol tutuo sağlam süren birinin arabasına binsen eve gittiğinde bütün gece uyuyamdan tavana bakıp düşünürsün nasıl oluo die :)
daha gösterişli bir araba eğer typer a çok büyük paralar harcamayı düşünmüosan bence mini derim ztn typerın 2002 sini alcağına mininin yerine göre 2004 ünü bile alabilirsin
Type-R tabiki... Mini kız arabası bence...
MCS yazdığın gibi kapalı kutu bencede...type r derim, type r ın tek dezavantajı ocak ve temmuz aylarındaki yüksek vergisi..
abi kesinlikle type-R.bi kere üstünde sc var vızıltısından daral gelio insana.en en en fazla yapabileceğini türkiyede yapanlar mevcut 230hp'yi buluo diyenler.ama type-R'a sc yapsan (ki turbo örneklerimizde var) bile en az 300 bulursun abi.turboyu sen düşün :D birazda tasarım meselesi bence type-R çok güzel bi kasası var.iç mekan desen koltuklar ve direksiyon bitiriyo beni.mcs öle değil ya saçma bi havası var.
type-r daha bi oturaklı bence
turboyu fln isin icine sokmuyorm o ise gircek olsam vti a yaparim ben alip bolt on bisiler yapip binmek istiyorum...
kesınlıkle typr mını bana kız arabası gibi gelıo sankı ne bılım alısamadım o arabaya kutu gıbı...konfor pek yok fiyatta ucuk muadıllerıne göre rc clıo sporta göre dıorum...
bende arabamı alırken baya bi arada kalmıştım bu 2 araba arasında...
cooperS gerçekten çok ama çok zevkli bir araba özellikle yol tutuşu ve supercharger sesi olarak tabi bunun yanında typeR daki motor sesi yabana atılcak gibi değil fakat typeR bana göre biraz daha düz yolların arabası.. virajlı yollarda gitmeyi seviyorsan cooper çok daha zevkli bir araç...
motor modifiyesi olarakta düşününce cooperS çok ufak işlemlerle standart typeR geçicek hale geliyor, typeR biraz daha fazla para isteyen bir otomobil galiba ciddi güçler için.. bunu typeR kullanan arkadaşlar sanırım daha güzel özetler ;)
ha bide konfor yok diyen arkadaşlara nasıl bir konfor beklediklerini sormak istiyorum bu tip araçlardan ? yani fiyatıda gayet ucuz bence 2. elde..
2002-2003 leri 37-40 milyar civarına temizlerini bulmak gayet mümkün..
sunroof yoksa arabanın içi biraz kasvetli evet ve cooperS' in amortisörleri biraz serttir o bakımdan haklı olabilirsiniz, ama zaten sert araba kullanmak güzeldir :) onun dışında benim arabamın hiç biyerinden ses gelmiyor, birtek kışın çok ufak bir plastik sesi vardı oda wd40 la geçti gitti... hırpalanmış orası burası sökülmüş arabalardan ses gelebilir gayet normal plastik aksamı fazla çünkü cooper ın...
aslında iki arabada değişik sürüş tarzlarına göre bence.. mesela kimisi viraj yapmayı ufak tefek yanlamayı oynamayı sever bu daha çok cooper' ın işi gibi geliyor bana özellikle DSC kapalıyken gerçekten çok zevkli... kimiside düz yolda yardıra yardıra uzamayı sever :) buda biraz daha typeR' ın işi atmosferik ve güzel modifiye edilmiş bir typeR gerçekten bu iş için yaratılmıştır bence :)
37 40 mı çok geldi işte bana ne bılıyım o paraya cıkana kadar daha farklı arabalar alınabılır.. ama trafıkte farklı gözukmek ısteyenler için iyi bi tercıh bide yuklucekler ıcın...
yani tercih meselesi tabi ama ben açıkcası renault veya peugeot ya o paraları vermem... farklı gözükmekten çok farklı bir araba cooper zaten ;)
tamam hadı reno yada rc ıle kıyaslama biraz garıp ama fiyat farkıda çok..
mesela bi 328 e 46 olabilir model biraz daha dusuk olur ama olsun...
gel biz şimdi o paraya cooper alınmaz ne alınır konusuna girmeyelimde abicim, off topic olmasın ;)
valla ben Ankara' da, Mertcan' la çok denedim arabayı ilk aldığım zamanlarda arabam tamamen stock iken, mertcan beni geçiyordu fakat ben intercooler ve headers taktıktan sonra denediğimizde yanyana gidiyorduk 3. vitesin ortalarında ben biraz burun uzatıyordum.. tabi onun arabası çok çok iyi yürüyen bir vtec, standart bir vtec le standart cooperS' te büyük ihtimalle cooperS geçer...
206 RC ilede bastım ben arabada headers+intercooler vardı tekrar çok rahat geçtim 2-3 boy..
Bende bu 2 araç arasında gidip geliyordum , seçimim type-r 'dan yana oldu , bende senin gibi "büyük" bir insanım o yüzden mini biraz kasvetli geldi bana şahsen :)
Ayrıca type-r 'ın çekici noktaları çok .. Safkan spor bir araba , ufak şeylerle büyük güçler alabilirsin... Aklına hayaline bile gelmeyen arabalarıda geçersin.. :)
Konfor noktasına gelince hiçbir miniyi 1 saatten fazla kullanmadım o yüzden takırtısını , tukurtusunu bilmem ama sert bir araç. Ama type-r'dan daha sert değil. Konfor gibi bir tutkun , arayışın varsa , hiç niyetlenme derim... Uzun yol hele hele başa bela :)
Takırtı tukurtu type-rdada gayet oluyor , ama egsoz sesinden duymuyorsun zaten pek fazla ;)
Ben çok memnunum , mekanik arıza vs. kesinlikle çıkarmaz , alır dertsiz tasasız uzun yıllar binersin.
Yakıt tüketimi çok çok efendi gidersen 12lt , bastırırsan 18-20lt. çıkarsın.
Vtec 5900de açar , 8200'de devir keser . Sen onu üzmezsen oda seni üzmez , anlaşır gidersiniz :)
Umarım yardımcı olabilmişimdir şimdiden hayırlısı olsun diyelim.
cosmıcboy
bi video var onun mınıyle o senmısın:)
tabı onun araba boş deıldı dımı o ara?
doğrudur benim arabadır biz 2 kişiydik o videoda, Mertcan tekti ve benim arabanın standart olduğu zamanlardan... ;)