Dou Nickli Üyeden Alıntı
1999 a kadar m111 kodlu motor üstüne sc kullanıldı. 111 motor Mercedes tarihinin en sağlam motorlarından biridir. Yalnız 193 hp lik motordan uzak durmak lazım biz aldığımız yıllarda benzin şamandırası sanırım problemliydi kitlenip yolda bırakıyordu, şimdi düzelttilermi bilmiyorum.
2000 senesinden sonra m271 motora geçildi son kasa clk da da aynı motor revize edilerek kullanıldı, bunların zinciri 100.000 km de bir kontrol edilmeli ve bobinleri arıza çıkarabilmekte.
320 yani m112 motora sorunlu demek bence yanlış, tek problemi 200.000 den sonra ses yapmaya başlayan krank kasnağı. o problem de onun dışında sıfır problem çıkaran bir motordur, ben 220.000 km de sattım hiç bir sıkıntısı yoktu. 320 ler yani m112 motorlar rakiplerine göre (bmw nin 3000cc motorlarına göre) daha ekonomiktir çünkü gömlekleri çelikten değil silikon kompozit malzemeden üretilmiştir, bu da sürtünme oranını düşürmektedir ve yakıt ekonomisini arttırmaktadr( mercedesin teknik açıklaması %36 daha az sürtünme gibi çok iddialı bir rakamdı), hakkaten de ortalama tüketim insani kullanımlarda 1600 kg lik bir araçta bile 10-11 litreyi geçmemektedir ki bu hacimde bir motor için gayet ekonomiktir.
w210 1995-2001 arasında üretilen e serilerinin kronik problemi (karoser), kesim noktalarında çıkan pastı, w208 de de aynı problem var mı bilmiyorum.