arkdaslar yaz geldı ***** arabalar tertemız fakat benım arabam beyaz oldguu ıcın en onemlı sey lastıklerım ısıl ısıl parlayan sımsıyah lastıkler ıcın parlatıcı onerılerınız nelerdır urunler nelerdır?
Printable View
arkdaslar yaz geldı ***** arabalar tertemız fakat benım arabam beyaz oldguu ıcın en onemlı sey lastıklerım ısıl ısıl parlayan sımsıyah lastıkler ıcın parlatıcı onerılerınız nelerdır urunler nelerdır?
lastıklerının uzun sure sıyah kalması ıcın oncelıkle yıkamaya gıttıgınde yanak tırtıklarında kalan pıslıklerı yapıan tozları basınclu suyla ııce temızlettır sonra kuru ıken lastıgıne parlatıcını uygula.parlaklık ve uzun surelı parlaklık markaya fgore degısen seyler.
meguıars endurance bna gore en ıyı amator lastık parlatıcı jel ama kullanması zordur ellerınız e bulasır eldıvenle surmek daha mantıklı olur .carpexın kopugunu cok ovuyorlar bn all season dressıng kullanıyorum yaptıgım olay su fısfıs sıseye asd yı dolduruyorum.ardından lastıklere sıkıyorum ellemıyorum o sekılde kalıyor hem uzun sure gıdıp hemde parlak oluyor.
ben meguiars endurance kullanıyorum, beklemediğim bir performans sergiliyo açıkçası çok memnunum. diğer markaları bilmiyorum ama oto kuaförlerde ne sürüyorlarsa hiçbir işe yaramıyor :)
Don't sıkıntı :D
Tırnak fırçası kullanmadan asla çıkmıyor elden :)
http://www.erkozmetik.com.tr/erkozme...NC3E5EP1LR.jpg
endurance ıcın en guzel performans almak ııstıorsanız lastıgınız temız ve kuru olucak dayıcaksınız endurance ı 1 lastıge 2 fındık tanesı kadar uygulucaksını 15dakıka sonra tekra aynısı bu sefer 1 fındık tanesı kadar 1 lastıge bıttı.
endurancei bi ben mi beceremiyorum ya, hiç kalıcı olmuyo hafif nemliyken sürüyorum lastiğe ondan mı acaba? sarı uygulama pediyle sürüyorum bide..
pneubell'de güzel.Bir tanıdığımdan alıp sıkmıştım.Tek sıkımlık vardı.Ama uzun süre dayandı allahtan.
High gloss tire gel de iyi diyorlar ama bulmak zor.
hyper dressing de var.Aslında seçenek çok.
High gloss en uzun süre dayananı..
space lastik parlatıcısı kullanıyorum , internet üzerinden yapılan yorumları okurken etkilenip 2 şişe aldım gerçektende çok memnunum , 5tl fiyatı var denemeni isterim üstelik kargo ücretsiz :)
ıslakken nemlıyken surme kupkuru olsun lastık
hyper dressıng lastıge surulmez gerejsız.
bu konuda en ıyı amator endurance dır.
onu bılemıcemde lastıgı parlatmak ıcın arapsabunuda kullanılıyor.
Endurance 10 numara bir ürün.
Doktor eldiveni ile kullanıldığında sıkıntı olmuyor :)
Kokusuda ayrı bi güzel.. :)
saçındaki ıslak jöle neyse lastiğininde ıslak görünümlü olmasınımı istiyorsun, çözüm mü arıyorsun doğru yerdesin :)
formül şu; eczanelerde yarım litrelik gliserin satılır, ortalama 7-8 liradır, onu alıp 5 litrelik petin içine boşaltıp, 1.5 litre su ekleyerek çalkalıyorsun, karışımı sprey kutusuna doldurup süngerle uyguluyorsun.
kalıcılıgının ve ıslak görüntüsünün garantisini rahatlıkla verebilirim ;)
kesinlikle yeni favorim Meguiars Nxt Insane
birkaç çeşit parlatıcı kullandım, içlerinde en başarılısı meguiars endurance.. tamamen kuru ve temiz lastiğe süngerle uyguluyorum, 10-15 dk sonra tekrar uyguluyorum.. süngerin üzerinde kalanları da ayakkabılara sürünce cayır cayır oluyo ayakkabılar :D
ben 10 kilo alıyorum 30 liraya, mat değil parlakda oluyor.
bagajımda gezdiriyorum 1 kutu, yaz kış sabah akşam pırıl pırıl lastiklerim..
arap sabunu,kola,ayakkabı boyası gibi çözüm üretselerde en iyisi endurance gibi görünüyor
arkdaslar tum yorumları okudum herkese teskkurler sanırım bı endurance alıp denemk lazım :)
ıstıosan bnde mevcut.yeterlı sayıda.
Kola kola diyorlarda bu kola işe yaramıyor yav... Ya da bizimkinin son kullanma tarihi geçtiydi de ondan mı parlatmadı :D
Bu arada o gliserin çok iyi bence...Sanayide bi oto yıkamacı söylemişti...
vallhı evde sıvı el sabunu bulasık deterjanı bal ve kola ıle harıkalar yaratıyorumda zararlıymıs lastıklere dıye duydum yoksa bır suruyorum 1 hafta cam gıbı :)
Bir kimya forumunda elemanlar lastik parlatıcısını kendileri yapıyorlardı ve ana maddesi gliserindi.
Zaten piyasadaki bir çok lastik parlatıcısının etkin maddesiymiş tabi yanında bir sürü ıvır zıvır da saydılar ama kimyam bozuk benim anlamadım. :)
Ama adamlar torpido sütünden lastik parlatıcısına kendileri yapıyorlar.
sulandırmadan kullanmaya hiç gerek yok çok çünkü yoğun bir karışım olur.ben 1,5 lt su ile karıştırılmasını önerdim ama daha fazla su kullanmak mümkün, zaten aşırı derecede parlaklık veriyor. 7 liraya 2-2,5 lt lastik parlatıcısı, bence gayet ekonomik bir çözüm, herkese tavsiye ederim. :)
Tam bana göre bi konu olmuş :D Ama nerde kaça satılıyor biri söyleyebilir mi?
+++Murat
Ben hepsini denedim gliserinide denedim güzel ama kalıcı değil nasıl kalıcı değil mesela sonaxsın bi köpük şeklinde olan lastik parlatıcısı daha kalıcı oluyor gliserinden...
Şimdi heyecanlandım :D :)
kola arapsabunu gibi asidik/alkalik ürünler kullanmayın arkadaşlar.
gliserin yada saf silikon kullanabilirsiniz, o satın aldığınız ürünler de onu içeriyor sanırım
ucuzda değilmiş endurance ne kadar giderki 500 ml
Meguiars Endurance ® High Gloss Lastik Parlatıcı GittiGidiyor.com'da #37325893
dükkanda sonaxın vardı onu kullanıyordum bi ara gayet güzeldi :D
Yolun sonu .
http://ressim.net/s/upload/ab21d31e.jpg
endurance 1 sene rahat yeter ml sıne cok takılmatyın az mıktarda bol parlaklık.