Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi(ESOGÜ)'de Endüstri Mühendisliği(EM) tutuyorsa eğer ve biraz incelediysen, kafana yatıyorsa gir, tavsiye ederim :icon_tup: Ben kendim Marmara'da EM okuyorum, ESOGÜ'de çok fazla arkadaşım var, hepsi halinden memnun genelde. Gördüğm kadarıyla ortamları da güzel. Bölümün kendi binası var, imkanlar yeterli, kampüs ne ufak ne gereksiz büyük
Hangi okula girersen gir EM kulüplerine gir, aktif ol ;) ESOGÜ'deki EM kulübü baya aktiftir, kulüp vasıtasıyla edineceğin çevrenin faydasını fazlasıyla görürsün. Ben kendi okulumdaki kulüpte aktif görev alıyorum, şu üniversite hayatımda yaptığım en iyi şey diyebilirim :)
Hangi okuldan mezun olduğunun illa ki biraz etkisi var ancak çoook da ahım şahım değil. İşe alımlarda çoğunlukla aynı okuldan birisi varsa içeride, senin de işin kolaylaşıyor, reelde durum böyle. Boğaziçi'li yine yanına Boğaziçi'liyi almak istiyor, YTÜ'lü YTÜ'lü vb.
Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği(EMT) diye bir birlik var, TR'de 13 üniversitenin EM kulüpleri üye, ESOGÜ de Marmara da var, oradan biraz meslekle ve sosyal kısmıyla alakalı bilgi alabilirsin:
EMT Intro
Soracağın soru varsa seve seve yardımcı olurum:icon_tup:
Ayrıca, yüksek ihtimalle Kocaeli'ye gireceğim demişsin, onu atlamışım. :) Kocaeli'yi biraz daha fazla tavsiye edebilirim ESOGÜ'ye göre. Orada da çok fazla arkadaşım var ve sanki onlar daha mutlu gibi hallerinden :p
Yok be abi, ne iş olsa yaparsın tarzı bir şey. Çok fazla eski/yeni EM mezunu tanıdık var, üretim ağırlıklı diye bir şey yok kesinlikle.
Yapılabiliyor, makina mezunu olup endüstri konularından yüksek lisans yapanlar da var