arkadaşlar bu iki araç arasında kalmış durumdayım, kullanan varmıdır kronik sorunu varmıdır bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirm, alınırmı binilirmi, tavsiye olunurmu? her iki arçtanda lpg birer tane buldum. yardımcı olabilirseniz sevinirm.
Printable View
arkadaşlar bu iki araç arasında kalmış durumdayım, kullanan varmıdır kronik sorunu varmıdır bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirm, alınırmı binilirmi, tavsiye olunurmu? her iki arçtanda lpg birer tane buldum. yardımcı olabilirseniz sevinirm.
bende 2 modeli araştırdım tip olarak motor olarak astra bertone cok iyidir saglamdırda focusda saglamdır ama ben secmiş olsam astra bertone temizi olması lazım
bertonenin 2.0 turbosunu daha çok tavsie ediyorlar. opelden anlamam ama anlayana sormak lazm. neden 2.2 değil de 2.0
Ford Focus 2.0 Sport Trend 2000 Model 17.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 54665821
Opel Astra Coupe 2.2 2001 Model 20.450 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 49517930
Ford Focus 2.0 Sport Trend 2001 Model 18.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 55305233
araçlar bunlar
Daha yeni kapattım bertone ilanlarını :D
Fiyat olarak fazla yakın değiller 2.2 yerine 2.0 turbo daha mantıklı
2.0 olan turbo , 192 hp miydi neydi , 2.2 olan 140 küsürlü beygirdi, farklılıkları mevcuttur diğer aksamlardada.
Opellerin mi motoru sağlam ?
Sağlamlık söz konusuysa zetec :icon_tup: 450.000km'de motor açmamış ticari focuslar var piyasada
Opel Astra Coupe 2.0 Turbo 2001 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 37418897
Benim favorimde bu :)
Bence de bertone alacaksan 2.2 140hp almak yerine 2.0turbo almak çok daha mantıklı ;)
2.0 turbo'lar ne yakıyordu ya:)))) ey gidi
kafam karıştı iyice
evet yaw vergisi coşukmuş bu aracın yuhhh
Ford Focus 2.0 Sport Trend 2000 Model 17.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Şampanya renk - 50261341
dusunursenız eger yakın arkadasımın aracı fıyatta yaptırırım bıseyler
2.2 bertoneler 147 hp tavsiye etmem cok gereksiz bir motor :). Alimunyum blok oldugunu hatirlatiyim. Ama diger modeller 1.8 bile daha mantikli geliyor bana duzgun bakarsan tecavuze ugramassa opelIn motoru gayet dayaniklidir.
her zmn hayalimdir rs bodykitli turbo yada atmosferik yüklü bi focus :) duruşu yeter :)
opel mantıklı gibi ama gri focusta gerçekten çok diri duruyor
50krş yakıyor benım bertone 2.0 t
3 sene kullandım focusu, yol tutus olarak sadece eibach -3.5 cm ile bile akıllara zarar bir yol tutus var. Yoldan kopartmak için ciddi beceri lazım :) Focus'la aşk virajlı yolda başlar. Motor olarak ise gercekten zetec kendini fazlasıyla kanıtlamıs makine.
Ayrıca focus'un ebay.com ve ebay.co.uk'dan bir çok modifikasyon parcasını ucuza alabilirsin. Ben mesela sinyalli amerikan panjur vs hep oradan aldım. Normal trim parçaları da yuzde doksan diğer focuslarla aynı oldugundan fiyatları ucuzdur.
Focus ST, özellikle uzun şanzımandan dolayı GTI tadında bir arac degil ama koptumu fena giden bir makine. Uzun şanzımanın artısı ise 2.vites 100, 3.vites 140ların takometrede görmektir. turbo bir makinede sardırmazsın yani.
headers+kat iptali+cat back+filtre+egzantrik ve yazılım destegi ile cok cok iyi bir arac olur. GTI MTI iplemezsin :)
Bir ara kadıköyde turbo bir makine vardı 240 bg almıslardı makineden ama hafif volana kadar yukluydu araba ve almaya niyetlendiğim gun satıldı.
2001 ve uzeri 2.0 focuslarda 4 airbag var, 2000'lerde 2 airbag var.
Kronik problemi Z-rotlarıdır. bozuk yolda 10.000 kmde degisim isteyebilir. Motor aluminyum bloktur. Debriyaj merkezi hidroliktir, kara debriyaja göre cok iyidir ama biraz daha naziktir.
Klima it gibi sogutur. Sunroof manueldir. İç aksamdar ıvır zıvır ses fazla olmaz. Kaldırıma cıkma gibi alıskanlıgın varsa, ozellikle geri geri cıkarsan direk arka kol egilir. Kız arkadasım eğmişti oradan tecrubedir :) Ama bir levye ile rotcuda 3 dk'da eski haline gelir. Parçaları ciddi anlamda ucuzdur.
Teleflex tüp ile kullandım o kadar zaman, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yakıtı LPG'de şehiriçi sıkarak gidersen .29 kurus civarı, normal kullanım .25 kurus, uzunyol .18 kurus civarı yakıtı var.
diger duzgun foci'ler :
Ford Focus 2.0 Sport Trend 2000 Model 16.150 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 55833902
Ford Focus 2.0 Sport Trend 2001 Model 18.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 55797345
Ford Focus 2.0 Sport Trend 2001 Model 15.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 55670073 (tüp takılmamış)
Ford Focus 2.0 Sport Trend 2000 Model 18.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 54216208 cok guzel bu da
2.0t al bence 2.2pek verimli bir motor değil, yol tutuş seviyorsan focus alabilirsin ama
motoru performans açısından çok başarısız.
2.0t bertone'in frenleri yol tutuşu filan da çok iyidir
2.0 bertone derim ben... ama coupe değil cabrio :D
abi temiz bir opel size uzun yıllar hiç sorun çıkartmaz, benim arkadaşım 4 yıl bindi 2,0 sedan focus'a,
uyuz dedikce uyuz bir motoru var, arabada Kat iptali, Air İntake, düz boru, son susturucu, yazılım vardı, 130hp+bunları düşünürsek, araba hiç gitmiyordu,
modifiye yol tutuş falan denilmişte, modifiye diye dışını güzelleştirmeyi kastettiler galiba, çünkü motoru çok sağır, O istanbulda ki turbo focus tek başka bir örneği yok,
Focus iyi yol tutuyor demişler, sanki Astra hiç yol tutmuyor :heyoo:
son olarak 2,2 pek önerilen bir motor değildir, Astra düşünüyorsanız 2,0 Turbo düşünün, 2,2 neden önerilmiyor derseniz çok yakıt tükettiği ve hacime göre bekleneni veremediği söyleniyor, kolay gelsin :)
Bertone donanımlı bir araba focus da okadar donanım varmı bilmiyorum , koltuk ısıtmasına kadar kadar mevcut yol tutuş olarak güzel kolay kolay kopmuyor esp var sonuçta
Hangisi yer peki roll de? 2.2mi sport trend mi. Getzturbo ile denemeden sonra yolda bitane omega denk geldi duz vites ve baya homurtulu bi motor vardi 2.5 veya 3.0 biz 3 kisiydik o tek ve fena arkada kaldi. Kiyas olmaz tabikide astrami focus mu yer?
focus kullanıcısı olarak bertone tercih ederim..
Ben yanlış bilgilendirilmiş olabilirim var denilmişdi ama doğrulamak için bi kaynak bulamadım net`de
Orjinal 2.0 coupe turbolarda tc iptal tusu yok sonradan sportive lerdeki tusu takabiliyosun semasiyla iptal yapabiliyorsun ozaman
kesinlikle bertone ....
coupe turboda hem esp hem tc var aslan ;) sizin sportiflerde sadece tc,,,,
bu arada bu 2 araç içinde bence performans bakımından stock olarak pek bi fark yok ,,2.2 bertonenin tek eksisi daha yüksek vergi dilimi,,,ama yinede tercihim astra bertone olurdu çok çok daha farklı bi araç direksiz kapıları saf coupe çizgisi yeter bence :icon_tup: bide focuscular piyasayı internette baya yükseltmişler bu paralardan bu arabalar satılıyosa helal derim ama yakın süreçte bi arkadaşma bakmıştık yanlarına gidince işler değişiyo :) .....
2.2 bertone ile ilgili oldukça olumsuz yorum okudum rotayı başka yöne çeviricez anlaşıldı. ilginiz ve paylaştığınız bilgiler için teşekkürler arkadşlar. :)
2.0 turbo olsa bertone ama 2.2 olunca focusa yönelmek daha mantıklı. 2.2 olanı gitmeyen ve çok yakan bir araba, elden çıkartırken de millet direk arabaya üvey evlat muamelesi yapacak. Burda bir tanesi galeride yatıp duruyor, dönüp bakanı yok. yine de zararı umrumda değil dersen, tipi için güzel tercih.