Bugün arabamın ön plakasını sõktüm arkadaki yerinde duruyor ön plakayı da camın arkasına koydum yani görünüyor ama aklıma su takıldı ön plakanın yerinde olmaması durumunda ceza yazarlarmı ?
Printable View
Bugün arabamın ön plakasını sõktüm arkadaki yerinde duruyor ön plakayı da camın arkasına koydum yani görünüyor ama aklıma su takıldı ön plakanın yerinde olmaması durumunda ceza yazarlarmı ?
plaka takılı değilse yazarlar
Daha dün çevirdiler plakan nerde senin diye camda duruyodu yeni APP söledim gelene kadar yalvar yakar tamponu yeni boyattım takıcam dedim az kalsın yazıyolardı
ön cama koydum ama gördüklerinde affetmezler diyosun yani :)
insiyatife göre değişir ama çevirirse bilki yazacak
ceza maddesi bile var plakanın yerinde bulunmaması diye :)
normalde ceza istersen arabanın camına yapıştır farketmez ama kimisi yazıyo kimisi yazmıyor insafına kalmış polisin..
Kare plaka sipariş etmíştim ama gelene kadar yine eskisini yerine takıcagım gibi görünüyor :(
bana cez yaz diyorsun resmen :)
o polise kalmış bişey ama bize 2 kere yazdılar polis var polis var
geçen beni durdurdu plakan nerde filan diye bende düştü dedim
bana şekil olsun diye takmıyosunuz filan dedi abi şu arabanın ne şekli ya allah aşkına bir bak dedim, adam tamam dewam et :D
senin şansına kalmış birşey
ben yaklaşık bir ay plakasız dolaştım camlara dahi koymadım :hehe:
sadece bir kere motorlu trafik yanımdan geçerken sağa çek dedi trafikte onda da anlamazlığa vurdum durmadım :D:D
ben 2 ay plakasız gezdim bi kere park halindeyken polis geldi plakan nerde dedi düştü bagazda duruyor dedim göster bakıyım dedi plakalık kırılmıştı ugraşmadım bende takmak için :D plakalıgı kırık görünce he tmm dedi kırklarelinde mobese göremiyormuşta ondanmış :D
Abi şansa kaldıysa garanti yazarlar bana :D
şans tabikide,
bir abimin aracını bağlamışlardı zamanında, önde plaka yok diye,
geçenlerdede az daha APP var diye arkadaşımın aracını bağlıyordu Yunus,
arabayı ben kullanıyordum, yalvar yakar ikna ettim,
mühürlüleri hemen taktık,
bu defada ceza yazacam demeye başladı,
arabanın arka camlarında film vardı,
film ve APP'ye ceza yazacam dedi,
zar zor ikna ettim, sadece filmden 140lira kitledi bıraktı :D
önde plaka yok die 2 kez ceza yedim
plakanın olmaması ekstra dikkat çekiyor polislere gel beni çevir dermiş havası oluyo :) bende takmamıştım plakam yeni diye birde tamponda alçakta kalıyor sürterim diye 2 kere trafikten atladım bir kaç kerede asayiş söledi bende taktım patlamadan :)
klasik araçlara birşey demiyorlar vosvos varken 2 kere polis çevirmesiyle karşılaştım birşey demediler ama civicle olsaydım affetmezlerdi
plakayı sağ veya sola bile koysan ceza yeme olasılığın yüksek.
valla benımde onde yok doldurdum plaka takcak yerı zaten takmıyordum ama zaten arabada durdurdumu ceza yazıcak seyler oldugu ıcın plakayı pek takmıyorum :D ama kafadan gelırken dırek dıkkt cekceı ıcın takmamak pek mantıklı deıl aslında
dün arkadaşımın başına geldi, e46 kasa bmw nin ön plakası yok diye bağlamaya kalkmış baya dil döktükten sonra bağlamamış ama ceza yazmış
4 senedir önde plaka yok toplamda 8-10 kere sormuşlardır nerde plaka diye abi tamponu boyattım-düştü-kırıldı vs diyorum tamam bi daha görmiyim diye gönderiyorlar
şu plaka ile ilgili maddeyi bulamadım ama hatırladığım kadarıyla "araç üzerinde görülebilecek yerde en az bir adet plaka olması zorunludu" diye olmalıydı..bi kaç kere sormuştum polislere ama net bilgi alamadım
Yerinde bile degilse yazarlar
bnde full stok 2010 pejo 308 wardı önde plaka yok diye arabayı bağlamışlardı :D şuanki aracımlada boyadan cıktıgında plakasız gezdim 10 gün polis sağa çek dedi çewre yolunda ekşın yaşamak için kowalamacaya girdim zor oldu ama kaçtım :D
haftasonuna kadar evden işe işten eve yaptığım için pek ekşın yaşayacak vaktim olmuyor :) ama kararsız kaldım bi arkadaşımla konuştum 2 senedir plakasız gezidiğini söledi ( sadece öndekini sökmüş ) yakalandığımda çeşitli yalanlar sölemiş işte boyattım plakalık kırıldı veya düştü gibi :D Önde plaka olmadan da gözüme bi güzel göründü şimdi itiraf etmeliyim :D
yazar bana yazıoyrdu bi kere boyadan yeni cıkınca camda bak boya taze flan dedim plakanın yeri cam değil yerine koycaksın baska yerde olması ceza yemeni engellemez dedi sonra ikna ettim boya taze diye yazmadı ceza yolladı
Öle bi kilitlerlerkı cezayı anlayamazsın :)
2 sene plakasiz gezdim clio varken hicbir sey olmadi 106 yi aldiktan sonra plakam yok diye bagladi
İstda ceza ve araç bağlatma olayı biraz şansa kalıyor. Tamamıyla karşılaşacağın polisle alakalı bir durum. Eski aracım leonda yaklaşık 1 sene plakasız gezdim. 1 kere havaalanında polis çevirdi( havaalanı trafik ekipleri terstir bilen arkadaşlar vardır) tamponu boyattım dedim yemedi ama tak dedi. Veliefendinin orda yunuslar çevirdi onlarıda bağladım. Bakırköy regatanın orda sol şeritten yunuslar aldı onlarda sağolsunlar yolladır :D Şanslıydım galiba
2 senedir önde plaka olmadan geziyorum defalarca çevirdiler plakanın yerinde olmadığını farketmediler bile. cama koyunca belli ediyor benimki bagajda ya da arka koltukta duruyor hep. göze çarpmayınca önde eksiklik olduğunu farketmiyorlar :D
bikaç defa sordular. tamponu yeni boyattım az kurusun diye takmadım dedim yırttım :D
takamamın anlamı ne ki sosyal mesajlardan giriş yapayım :D
bu soru hep aklımdaydı hazır konusu açılmışken soriim
ben aracımda ön tamponun bandını değiştirmeyi düşünüyorum plakalıksız bant yani
plakayı alttaki sislerin oraya taksak sıkıntı olurmu?
http://2.bp.blogspot.com/_W5WkI0yANB...600/jason2.jpg
bu abinin yaptığı gibi
Ben gectigimiz haftasonu filmden ve onde plaka yok diye motorlu ekip tarafindan cevrildim, filmden yaziyorum plakadan yazmiyorum, plakadan yazarsam baglamak zorunda kalirim dedi, filmleri sokturmek icin 1 haftalik izin belgemi verdi yolladi.
Simdiye kadar 1 kere Mini'de plakam yok diye akilli bi abimiz atladi onume cevirdi Kadikoy Sali Pazari'nin kosesinde, onlar da rusvetciymis zaten cuzdani actim param olmadigini gosterdim, kredi karti gecer mi geyikleriyle falan bastim gittim.
Onun disinda hep 'plakani tak, ceza yazarlar' diyen memurlara denk geldim sagolsunlar.. Adam gibi davraninca onlar da dogru duzgun muamele ediyorlar, seviyorum.
7 senedir önde plakam yok. :) Mütemadiyen ara ara arka plakayıda söküyorum. 1 ay 2 ay bazen 3 ay felan hiç plakasız dolaşıyorum. Arada durdukları oluyor ama sorun olmuyo. Sanırım 3 kere felan ceza yemişimdir plakadan dolayı. Ancak eskiden plakadan sadece ceza yazılabiliyordu. Bağlanamıyordu. Sanırım 2010 yada 2011 yılı itibarı ile tek plaka eksikliğinden bile aracı bağlayabiliyorlar. Ama hala plaka yok. :)
Ben hiç çewirmeye girmemekle beraber defalarca polisin önünden plaka camda geçtim, plaka olmayınca dik dik bakıyorlar ** acamda olduğunu görünce tepki wermiyorlar....
Ceza yazılan warsa bilemem ama bana yazmadılar hiç..