Kullanım olsun, şarj ömrü olsun, özellik olsun (flash desteği gibi) hangisini almak daha mantıklı 3g olarak tabiki kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum...
Printable View
Kullanım olsun, şarj ömrü olsun, özellik olsun (flash desteği gibi) hangisini almak daha mantıklı 3g olarak tabiki kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum...
Vay arkadas tam suan kafamdaki soru buydu hatta arastiriyordum:)
hangisi iyidir hangisi kötüdür, bilemiyorum ama, benim tavsiyem teknosaya falan gidin, oralarda 2 ürünüde kullanıp test etme imkanınız var, kafanızdaki çoğu soru silinir diye tahmin ediyorum, ben dün ikisinide teknosada baya bir mıncıkladım :D tablet kullanımı çok zevkli :)
Kalp kalbe karşıdır korhan :)
Tartışma çıkmayacak Bi konu açılmış :)))
galaxy kullandım ihtiyaçlarını karşılıyor... sen düşün : )
Flash desteği kriterlerinden birisi ise iPad2 direkt eleniyor zaten.. Anket neden?
bu modellerin 3g lilerini tavsiye ederim tercih sırasına gore asus u ilk sıraya koyuyorum
android olduklarından nvdia tecra2 işlemci ile ipad den çok fazla iş yaparlar
asus tf101
glaxy tab 10
sony SGPT111TR
not : ipad e verilen paraya yazık günah diyorum ben :D
hiç belli olmaz..
dimi ama :)
e birtek flash yüzünden galaxy seçecek değilim ipad in benim bilmediğim ama var olan bir özelliği vardır mesela şarj süresi gibi... ben orda sadece örnek verdim...
motorola xoom kullanıyorum .. eksikliğini çektiğim bi yanı olmadı .. oyun performansı internet performansı harika .. tavsiye ederim..
İkisi arasında android işlemcili tabletler sadece flash kozu ile vuruyor.. O yetmiyor ekran büyüklüğü ile vurmaya çalışıyor.. Reklamlarında da bu öne çıkarılıyor zaten.. Ancak ayrıntılarda uğraşırken bütünü göremiyor bazı kişiler.. (Fanatik kullanıcılardan bahsediyorum)
Apple da ise sadece marka.. ve işletim sistemim iOS diyor.. Uzatmıyor..
Daha android in önünde çok uzun zaman var.. Daha olgunlaşması lazım.. Gelişmesinden öte güvenlik anlamında sağlam bir altyapısının olması lazım.. Şu an bunlar eksik..
Açık kod bir avantaj olarak telaffuz ediliyor ancak tam tersi olduğunu düşünüyorum. Android store kontrol mekanizmasından uzak önüne gelen bir şeyler ekliyor.. Çöplüğe dönmek üzere..
Apple da ise iOS gibi sağlam bir işletim sistemi var..
Hiç bir markanın taraftarı değilim..
Benim hayatımı hangisi kolaylaştırıyorsa, hangisinin sağlam bir altyapısı varsa, hangisi kalite ve sağlamlık anlamında beni üzmeyecekse onu alırım.
Android i ben otomatikleştirilmiş viteslere benzetiyorum.. Şu triptronik olanlara.. Ne düz vites ne otomatik.. Arada derede kalmış tam olarak olamamış ama olmaya çalışan..
Yukarıda yazdığım gibi ayrıntıya değil bütüne baktığınızda Apple'ın zaten net bir şekilde farkı görünüyor..
Zamanında iki farklı Samsung vakasından sonra para versen kullanmam Samsung marka bir ürünü. O nedenle ipad. İyiliği üstünlüğü nedir tartışılır
ipad hepsının babası :D
evet android market bilimeyen için çopluk hatta birsuru komple yeniden yazılım yuklemenize sebeb olucak şeyler var
honeycomb dan sonra Ice Cream Sandwich gelicek belki onunla düzene girer ortalama 1-2 yılı var diyebiliriz benim gozumde
ama genede benim web ihtiyacımı kesinlikle android karşıladığı için başka cihaz kullanmayı duşunmuyorum ki iphone4 var zaten gerekte yok diye düşünüyorum benim açımdan
Hadi bunların hepsini geçin, android için kaspersky ve mcafee nin virus için yayınladığı raporlar var.. McAfee son bir yılda android teki viruslerin %76 oranında arttığını raporladı.
Bu bilgileri Google da android virus yazarak Anti-Virus firmalarının yayınladığı bir sürü makaleye ulaşabilirsiniz..
virus kapan cihazların imei numaralarının paylaşıldığı, kendi kendine sms atmak, vsvs
iOS'u söylemeye bile gerek yok.. Virus giremez.. Bu kadar net..
Bu virus mevzusu bile başlıbaşına bir kriter ve tercih sebebi olmalı..
Flash ları onların olsun, başınız ağrımasın..
İpad 2 mukemmel bir cihaz. Bataryası çok zaman şaşırtıyor. Jailbreaktan sonra çok daha keyifli hale geldi kesinliklae tavsiye ederim.
iphone ve ipad'lerde flash desteği olmamasının sebebi nedir?
Yeteri kadar iPad dozu verdim bence size.. Daha fazla tepki toplamayayım :D
Flash konusu ise iOS ta flash dosyaları çalışmıyor.. iOS destek vermiyor buna.. Bir kaç tane senaryo var olmaması ile ilgili ama kimse de bilmiyor NEDEN diye.. ancak yakın zamanda flash desteği gelecek ve adobe firması bununla ilgili bir çalışma yaptı şeklinde söylentiler var ne kadar doğru bilinmez tabi..
İpad ve iphone kullanıcılar bu durumu bir şekilde aşıyorlar ama.. Nasıl? Uzakmasaüstü (RemoteDesktop) programları ile başka bir bilgisayara bağlanıyorsunuz, iPad de windows ekranı geliyor ve orada ne istiyorsanız yapyorsunuz.. Bununla ilgili programlar da var ayrıca.. Adamlar buyur gel benim server ımı kullan istediğin gibi çalıştır diyor ama ücretli bunlar tabi..
Ben iphone ile de ipad ile de ah keşke flash desteği olsaydı demedim bu güne kadar.. Mesleğim gereği aşırı haşır neşirim bilişim sektörü ile hiç eksikliğini hissetmedim, bir şekilde aştım..
iOS un gerçekten sağlam bir altyapısı var.. Tekrar kur, bozuldu düzelt, format at, yok yavaşladı, vsvs derdiniz yok.. aynen devam..
Ek olarak batarya süresini 1.5 saat kadar kısalmasına sebep vermesi ve daha da önemlisi flash uygulamalarının app storedaki uygulamaları gölgeliyerek gelir kaybına yol açabileceğiymiş.
e bu flash desteğini sadece web sitelerinde çalışacak şekilde versin bunlarda:D
ipad 2 şimdiye kadar aldığım en güzel şey. Hiç düşünme, hiç başka birşeyle karşılaştırma bence. Pili desen bitmek bilmiyor. Ekran mükemmel. Her türlü uygulama desteği var. Muhteşem bir alet.
Ipad 2 kesinlikle , flash destegi gelmeyecektir bence gelmesinde flash zamanla butun dunyada biticek diye dusunuyorum.. Ayrica ipadde flash ihtiyaci dogurucak bir durum yok adamlar kendi dunyasini kurmuslar cokta guzel olmus =)
iPad 2 rakipsiz. Ayrıca flash desteği sunan tarayıcılar AppStore da mevcut. Puffin web browser gibi... AppStore zaten direk tercih sebebi olmalı. Aklınıza gelen ne varsa mevcut. Klavye bağlayıp laptop olarak da kullanıyorum..Tegra 2 olsa da hiçbirinde iPad kadar akıcı bir grafik deneyimi görmedim ben. Pil acısından ne zaman sarj ettiğini unutuyorsun muhteşem bir cihaz.
http://www.apple.com/ios/features.html
iOs 5 ile zaten mükemmel olur.
iyi bir samsung kullanıcısıyım ama apple'ın olduğu yerde seçim yapılmaz :)
Ben de Ipad II siparişi verdim, hayırlısı olsun diyelim.
Bu arada ikisi de unix/linux bazlı işletim sistemidir, android dediğin şey macOS' du iOS'dan çok çok farklı değil. MacOS'da zaten BSD'den türemiş bir işletim sistemi.
Android linux kernelinin bir benzerini kullanıyor, bu tarz işletim sistemlerinde virüs çok zordur arkadaşlar, anca root kitler gerekiyor.
Kullanıcıların virüs diye bahsettikleri, kötü işler yapan programcıklar, yani sms vb atan bir uygulama esasında, gizli çalışmıyor, bastıra bastıra atıyor. Malware programlar, sizi yanıltır, yani senin farkında olmadan birşeyler yapar.
Androidin security mekanizmasını bilmiyorum, ama selinux ile bile bu engellenebilir, düzgün bir permisson sistemi yapılabilir, yani bu program bunlara erişicek bak kardeşim emin misin gibi denetleyebilir. (belki şimdiden yapıyordur).
Flash konusunu da anlamıyorum, neden kullanmıyor ki flash?
Android için açık kaynak demişsiniz ama dünyanın en kapalı açık kaynak yazılımı budur herhalde. Symbian bile daha çok açık kaynaktı. Bu arada Asus Transformer öneririrm.
Apple flash destegi vermiyor cunku flash yavas, sistemi cok yoran bir yazilimlar sinsilesi. Html5 ise gelecek. Artik buyuk siteler flash yerine html5 tercih ediyor zaten.
ipad mi galaxy tab mi diyenlere cevabim ise; iki aydir. Tab 7" kullaniyorum. hem pc hemde telefon olarak. ipadin tasimasinin daha zor oldugunu ve benim gibi hic elinden dusurmeden kullanabilirseniz (ki ipad benim islerim arasinda sadece oyincak kaliyor) batarylalarida ayni gidecektir. Suan icin aklimda soru isareti yaratan tek sey var oda ios5 ile gelecek olan siri.
Yani oyuncak istiyorsaniz ipad, kisisel asistan istiyorsaniz 7" galaxy tab. Daha fazlasini istiyorsaniz da ip4s geldiginde ve siri turkce olarak olgunlastiginda onu alicam. ipad gene almam.
Suan her turlu isime yarayan ve duzgun calisan yazilimi androidde bulabiliyorum, yani appple kadar cok app var. Ayrica sunu unutmayin android marketlerin coklugu kadar ipad icin appstore disinda app bulabileceginiz sitelerde var. Yani app store copluk olmasada apple app dunyasida copluk hemde daha buyugunden.
Kullanici olarak siz isinize yarayan yazilimlari bulmak zorundasiniz iki taraftada.
akşamdan beri düşündüğüm konu açılmış tesadüfün bu kadarı :D
Şu kadarını söyliyeyim. Laptopu sattırdı iPad. Çünkü laptopun yaptıgı "her" işlemi yapabiliyor. Ne virüs derdi var ne kasılma. Buna ne sorararsanız sorun dahil. 89 sayfalık tezi bile iPad de "pages" uygulaması ile yazdım. Daha ne olsun ki. iPhone'a karşıyım,çünkü iPad var. Ancak iPad ve Apple varken diğer markalarınkiler cok sönük kalıyor..
Klavye bağladıgınızda tamamen PC oluyor.
Ayrıca iPad jailbrake etmek isteyenler artık cok kolay bir yolu var:
Rehber: JailbreakMe ile iPhone, iPad ve iPod Touch Jailbreak (4.3.3)
bu da bonus olsun. Hiçbir işlem yapmıyorsunuz. Sadece uygulamayı indirin , bu kadar.
Valla suan laptopumu satmak icin yeni gelecek macbook proyu bekliyorum. Daha sonra ustune birde ip4s caktim mi gerisi tamamdir. Ne tabletle ne ipadle isim olur :-)
Unutmayinki apple dunyasindan tam verim almak icin apple dunyasinin icine girmek sart tek urunle de bu malesef mumkun degil. icloud, siri ve daha niceleri. En azindan Turkiyede appledan tad almam icin 1yil daha beklemeliyim.
Geleceğin işletim sistemi iOS olarak gözüküyor.
Teknolojinin en büyük belası virüsten uzak :)
Flash virüs içerir diye desteklemiyor zaten, yapmak veya eklemek çok zor bir olay değil.
Zaten bir çoğu şeyi Uygulama sayesinden izleyebilirsiniz.
Ayrıca Samsung'un satış stratejisini sevmiyorum.
Bir telefon alıyorsun bir miktar verip 1 ay sonra cihazın üstüne yok wifi, yok yeni işletim sistemi adı altında eski cihazını dip fiyata gönderiyor.
Star çıktı 499 tl, 1 ay sonra Star wifi çıkardılar 499 tl diğer cihaz 399'a düştü anında.
Yanlış bilgiyi düzeltmek isterim.
Siri, iOS5 ile gelmeyecek. iOS5 in bir eklentisi değil.
Sadece iPhone4S lerde olacak bir özellik. Dolayısıyla iPad2 lerde de olmayacak.
Ayrıca sadece 3 dil destekleniyor. İngilizce Fransızca Almanca.
Türkçe olmadığı sürece çok da bir esprisi yok..
Bu gün hava nasıl sorusuna İngilizce cevap aldın, tamam. SMS okunması ya da yazdırma kısmını ingilizce aksanıyla Türkçe söyleyemeyeceğine göre (En azından kişi söyleyemeye çalışsa da makine bunu ne kadar anlar ve doğru yazar tartışılır) çok da elzem bir özellik değil Siri. Ha göndereceğin mesajı da İngilizce gönderirsin, orası ayrı..